Gdje je kupljen onaj crni pjesak? Odlican mi je...
Pjesak sam uzeo iz
SLO,zivim na granici.
On je bas mrak crn al mi je crko filter i sav FFM mi se natalozio po dnu a voda je puna "statickih cestica"....zato su i slike tako bjelkaste....
Panjeve sam prokuhao 1h sa malo soli i sad vise ne pustaju toliko smedju boju kao na prvim slikama.
HC Cuba se pincetom lako sadi u fini pjesak ako to nekog zanima....a koliko voli bit tamo cemo vidjet...

Ovaj dio...:

...sam ogradio nekom plastikom da se u njega ne siri bilje jer mozda neke vrste organizma vole pjesak,a malo i radi kontrasta....
P.S. pocetak je obecavajuc, meni se jako svidjaju panjevi 
Neznam,i meni se svidjaju panjevi al bilje mi je veci izazov pa se nadam nac cu neki kompromis a za prvi akvarij mislim da ne mogu pogrijesit.
Vidim da se vodi debata jer sam stavio dosta rasvjete.To mi je drago jer nikad ne postoji uiverzalno rijesenje a decki imaju argumentirane odgovore

Nisam bio siguran koja ce mi lampa stat pored orginal Juwel T8 18w pa sam uzeo dvije T5 24w razlicitih dimenzija(Narva T5 24W Nature Superb 549mm i JBL Solar Tropic T5 Ultra 438mm 24W).....i za cudo obje su stale na mm.
Ako neko ima Juwel 54l i zeli dodat lampu i da ne trazi kao ja sta stane ili ne: