Evo sad cu ispuniti. Samo da napomenem da je danas u noci opet jedna neonka uginula. Simptoma nema nikakvih, normalne su kao i do sad. Samo kad se ujutro upale svijetla vidim jednu manje. I kako ju jedu ostale ribe. Vec im 2 dana nisam hranu dala zbog toga jer kad se svijetlo upali ribe skoro pa i da nema, samo glava i kosti. Ova botia se vjerojatno prezderala neonke

jer nema nakostrijesene ljuske niti joj je trbuh nije vise onakav. Danas cu staviti botiu u onu mrezu di se stavljaju male ribe pa da vidimo dal ce se ista dogoditi. Evo slika od danas. Voda je mutn jer sam im bas bacila tabletu na dno na mjesto di sam fotkala.
AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, RIO 180
- temperatura, 24-25
- parametri vode (ako se znaju), ph:7,5, no2 i no3 su skoro na nuli, kh je 12. (ovi parametri su isti zadnja 3 mjeseca)
- vrijeme od pokretanja akvarija,5mj
- kad su useljene prve ribice, mjesec dana nakon pokretanja
- period i količina mijenjanja vode svakih tjedan do dva tjedna 25L
FILTER:
- tip i marka filtera RIO 180 unutarnji filter
- način i periodi čišćenja svaki mjesec u akvarijskoj vodi
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) ne
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje ima
- grijač ima
- pumpa za zrak nema
- CO2 sustav – nema
- kemija? FFM prilikom mjenanja vode, EC i profito
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 4 corya, 2 anicstrusa, 1 botia, 5 crvenih neonki, 2 sijamska algojeda, 10 malih jack dempsey ciklida (3cm i manje) koji cekaju preseljenje
- starost ribica nepoznata, ali sve ribe su bile odrasle kad sam ih kupila, osim jacka
- ima li potencijalnih „terorista“ botia
- hranjenje – koliko i što 6 dana u tjednu, hrana ulisticima, tableta, spirulinatableta, ponekad neko kuhano povrce. ne hranim pretjerano
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) 10 malih jack dempsey ciklida
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) površina vode je opet malo masna, nakon što sam jucer promjenila 50L, al pretpostavljam da je to zbog ove neonke
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...nema nikakvih promjena, ponašanje je sasvim normalno kod svih riba, osim što svako jutro uočim jednu mrtvu neonku
- kad su se simptomi prvi puta uočili prije tjedana dana
- pokušaj liječenja, čime nema
- koliko je ribica bolesno, uginuća? oko 10
- stanje ostalih stanovnika odlično