AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, 95L
- temperatura, 26°C
- parametri vode (ako se znaju), Ph 7,6; NO3 između 25 i 50 mg/l; NO2 0; GH 15°d; KH 15°d
- vrijeme od pokretanja akvarija, 5 mjeseci
- kad su useljene prve ribice, nakon mjesec
- period i količina mijenjanja vode; pola vode tjedno
FILTER:
- tip i marka filtera Eheim 2213
- način i periodi čišćenja , mjesečno u akv. vodi
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) eheim supstrat pro+keramika+vata, nemam ugljen
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje jedan mangrov panj
- grijač - imam, 26°C
- pumpa za zrak - imam, ali je ne koristim trenutno zbog CO2
- CO2 sustav – kakav - DIY
- kemija? makro+mikro + EC
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka, zelene neonke 6 kom, 1 ancistrus, 3 sijamca, 1 betta mužjak, 3 octocinclusa,
- starost ribica, ne znam
- ima li potencijalnih „terorista“ - betta
- hranjenje – koliko i što - listići jednom dnevno + tableta za ribe dna
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema), nove biljke su ubačene, tek sam došao s godišnjeg pa sam krenuo intenzivnije s izmjenama vode + FFM
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - nema
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima... - sijamac ima nešto što mi nalikuje rani na glavi, roze je boje, izgleda ispupćeno. Prijmećeno je jutros i od tada se skriva među biljkama
- kad su se simptomi prvi puta uočili - danas
- pokušaj liječenja, čime - ništa još
- koliko je ribica bolesno, uginuća? - uginuća nema mada je za vrijeme godišnjeg nestalo 4 neonke, 1 ribica je bolesna
- stanje ostalih stanovnika - OK
Molim vas za pomoć, ovaj sijamac izgleda ranjeno ili bolesno, skriva se od ljudi što prije nije radio tako da mi ga je teško fotografirati. Ne znam da li to ima veze s godišnjim, tu sam desetak dana i to nisam do danas primjetio - nema šanse da je to bilo jučer na njemu. Bojim se da to ima veze s bettom koji na površini vode kao da pravi gnjezdo od mjehura zraka, a nemam ženku za njega.
Molim savjete i svima hvala