Srpanj 18, 2025, 14:26:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Postao sam ponosan vlasnik psa! Molim pomoć  (Posjeta: 24263 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Postao sam ponosan vlasnik psa! Molim pomoć
« Odgovori #100 u: Srpanj 21, 2010, 12:17:23 poslijepodne »
s obzirom da vam većini mogu biti mama odustajem od rasprave, a uz to smatram krajnje nepristojnim "udarati" ovako pogotovo što se ne čitaju postovi do kraja gdje su navedene (samo neke) od pasmina koje sam imala ili ima moja obitelj ....
i baš ovakav stav dragog nam člana vezano na stafove dovodi do toga da ljudi počinju imati otpor prema prekrasnoj i kvalitetnoj pasmini!

što se tiče "opasnosti" - haha - pa i vukovi su opasni, pa smo i takvog imali i igrala sam se s njime....draga/dragi chili!

do viđenja ekipo na temi gdje se pristojnije ponaša i gdje se s visoka ne podcjenjuje sugovornika !

kakva opasnost i kakve veze ima da si se igrala s vukom s ovom temom??? Mislim da mi slika govori kojeg sam spola   :P

Nije nikakvo podcjenjivanje. Samo se radi o poznavanju pasmina, ništa više. Ne kužim čemu upozorenje da bi mnogima mogla biti mama  :roll: I da je tako, šta sad?

prekratko si tu što se vidi iz tvog ponašanja.
Bezobrazna si vrlo i to prema osobi koja je ovdje među najpozitivnijima,a ne bi ti naškodilo biti malo pristojnija prema starijima bez obzira što je ovo virtualno.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #101 u: Srpanj 21, 2010, 12:28:56 poslijepodne »
naravno da se svaka pasmina razlikuje, naravno da sa svakom pasminom treba raditi, naravno da treba biti dosljedan, stalozen... cvrste ruke... a opet, ne batinati psa...

chili, nemoj na takav nacin komunicirati s ljudima, iza nickova se kriju stvarne osobe prema kojima se treba odnositi s postovanjem kao i u stvarnom zivotu, pogotovo ako su ovoliko pozitivne i dobre  :heart:... bla bla... da ne ispadne da kakim... smirimo se svi...  :heart:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #102 u: Srpanj 21, 2010, 12:33:23 poslijepodne »
Eto nadao sam se da ova tema neće otiči u krivom smjeru,

Još jednom SVIMA VELIKA HVALA na odgovorima :zagrljaj:

btw; Znam da je svaki post bio dobronamjeran,  :up:
ali vani je takva sparina da nije čudno da se ljudi počinju ponašati sukladno sa vremenom.  >:(

Dovoljno sam naučio i znam  da vam se svima mogu obratiti na p.p a i od nekih sam dobil br. moba, tak da mislim da bi bilo najbolje ovu temu privest kraju .
Mislim da bi nam bilo bolje :h022:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #103 u: Srpanj 21, 2010, 12:37:06 poslijepodne »
ikota - od srca ti želim da uživaš u svom prelijepom, sada malom, a poslije velikom, psu....

hoćeš da zaključam temu?

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #104 u: Srpanj 21, 2010, 12:37:27 poslijepodne »
s obzirom da vam većini mogu biti mama odustajem od rasprave, a uz to smatram krajnje nepristojnim "udarati" ovako pogotovo što se ne čitaju postovi do kraja gdje su navedene (samo neke) od pasmina koje sam imala ili ima moja obitelj ....
i baš ovakav stav dragog nam člana vezano na stafove dovodi do toga da ljudi počinju imati otpor prema prekrasnoj i kvalitetnoj pasmini!

što se tiče "opasnosti" - haha - pa i vukovi su opasni, pa smo i takvog imali i igrala sam se s njime....draga/dragi chili!

do viđenja ekipo na temi gdje se pristojnije ponaša i gdje se s visoka ne podcjenjuje sugovornika !

kakva opasnost i kakve veze ima da si se igrala s vukom s ovom temom??? Mislim da mi slika govori kojeg sam spola   :P

Nije nikakvo podcjenjivanje. Samo se radi o poznavanju pasmina, ništa više. Ne kužim čemu upozorenje da bi mnogima mogla biti mama  :roll: I da je tako, šta sad?

prekratko si tu što se vidi iz tvog ponašanja.
Bezobrazna si vrlo i to prema osobi koja je ovdje među najpozitivnijima,a ne bi ti naškodilo biti malo pristojnija prema starijima bez obzira što je ovo virtualno.

Na forumima sam jako dugo i to baš onima sa psima, kad bi svi išli iznositi svoje godine i pisati posteve sa vi, ja više ne bi pisala po forumima. Godine nemaju veze s iskustvom, predugo sam s psima i nagledala sam se starijih koji su kak ti puni iskustva.
Ne pada mi na pamet svađat se ali opet ponavljam da nije isto odgojiti pekinezera ili staforda. Ali, nije me se imalo s čim argumentirano pobiti pa se krenulo na račun godina.

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #105 u: Srpanj 21, 2010, 12:38:27 poslijepodne »
Oko hrane se da pricati
Ali najbitnije je da psu odgovara,da ima dobru stolicu,a da je tebi finaciski prihvatljiva
NAjbolje bi bilo sirovo meso,sa kuhanim povrcem,ali to oduzima puno vremena pa neki uzimaju barf,sto po meni opet nije to to,ko kad sam napravis,jer opet neznas kakvo su oni meso stavili unutra,i dali je to meso frisko

Sto se tice poslastica,viđam da se u PC ima svega za kupiti,ali to je cisto bacanje novaca,probaj skuhati hrenovku pa dati,nema niceg boljeg,ili pak sira
Također uci ga na voce,moj obozava banane jabuke

Pitanje vezano za meso kaj nije bila priča da pesi kao postaju krvoločni ak im daješ sirovo meso? to stoji ili su to babske priče?
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #106 u: Srpanj 21, 2010, 12:41:18 poslijepodne »
Oko hrane se da pricati
Ali najbitnije je da psu odgovara,da ima dobru stolicu,a da je tebi finaciski prihvatljiva
NAjbolje bi bilo sirovo meso,sa kuhanim povrcem,ali to oduzima puno vremena pa neki uzimaju barf,sto po meni opet nije to to,ko kad sam napravis,jer opet neznas kakvo su oni meso stavili unutra,i dali je to meso frisko

Sto se tice poslastica,viđam da se u PC ima svega za kupiti,ali to je cisto bacanje novaca,probaj skuhati hrenovku pa dati,nema niceg boljeg,ili pak sira
Također uci ga na voce,moj obozava banane jabuke

Pitanje vezano za meso kaj nije bila priča da pesi kao postaju krvoločni ak im daješ sirovo meso? to stoji ili su to babske priče?

Babske priče  :) dapače moj dobije jedino sirovo, kuhano mu ne dajem.

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #107 u: Srpanj 21, 2010, 12:44:37 poslijepodne »
Aha,jer znam prije kakvih 10 godina ili više kad si je moj rotvajler uhvatil divljeg zeca da smo ga odnijel prvo doma skuhati pa mu tek onda dali da jede. Jer je bila ta priča oko sirovog mesa,eto informacija više fala.
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #108 u: Srpanj 21, 2010, 12:50:29 poslijepodne »
gwyn..ja  nisam reko da vi "bljezgarite", već MI, svi skupa  :D :D

kaj se tiče davilice nisam za onu sa šiljcima naravno..zakonom ju zabranit, već običnu ;)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #109 u: Srpanj 21, 2010, 13:04:32 poslijepodne »
ikota - od srca ti želim da uživaš u svom prelijepom, sada malom, a poslije velikom, psu....

hoćeš da zaključam temu?

Što se mene tiče može, 
Još jednom

SVIMA SKUPA VELIKO HVALA
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #110 u: Srpanj 21, 2010, 13:06:26 poslijepodne »
Jao Chilli, baby ima pekinezera sada, uz to i landseera (mda, bas minijaturna pasmina...), a sto je sve imala proslih godina dok smo ja i ti se igrale u pjescaniku mislim da si zaboravila procitati (ili nisi htjela?). Godine, ako je cijelo vrijeme imala psa/pse (a je) i tek kako imaju veze. Neznam koliko se ti godina bavis psima, ali s obzirom na godine, nemozes koliko i jedna osoba srednjih godina koja to isto radi cijeli zivot, zato smanji malo dozivljaje i pokazi postovanja prema tudjem misljenju i znanju.

I to sto si ti neznam koliko na forumima za pse te ne cini znalcem, znam mnogo osoba koje to nije ucinilo.

P.S. to sto netko ima odredjenu pasminu doma, od kada znaci da sigurno nije s drugima radio i da ga se prema tome procjenjuje kao vlasnika?

Najbolje da se zakljuca tema. Steta sta je ona druga u kojoj se ovakve rasprave smiju voditi -zjapi prazna!

Cannibal, tu si u pravu :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #111 u: Srpanj 21, 2010, 13:25:50 poslijepodne »
Jao Chilli, baby ima pekinezera sada, uz to i landseera (mda, bas minijaturna pasmina...), a sto je sve imala proslih godina dok smo ja i ti se igrale u pjescaniku mislim da si zaboravila procitati (ili nisi htjela?). Godine, ako je cijelo vrijeme imala psa/pse (a je) i tek kako imaju veze. Neznam koliko se ti godina bavis psima, ali s obzirom na godine, nemozes koliko i jedna osoba srednjih godina koja to isto radi cijeli zivot, zato smanji malo dozivljaje i pokazi postovanja prema tudjem misljenju i znanju.

I to sto si ti neznam koliko na forumima za pse te ne cini znalcem, znam mnogo osoba koje to nije ucinilo.

P.S. to sto netko ima odredjenu pasminu doma, od kada znaci da sigurno nije s drugima radio i da ga se prema tome procjenjuje kao vlasnika?

Najbolje da se zakljuca tema. Steta sta je ona druga u kojoj se ovakve rasprave smiju voditi -zjapi prazna!

Nisam nju prozvala ali ona se osjetila prozvanom. Ma sve ok, podobnost ispred svega.
Vidiš i ja sam napisala s čim se bavim a to je odgoj pasa, udomljavanje preko 150 pasa itd. Ali to se nije pročitalo.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #112 u: Srpanj 21, 2010, 13:28:26 poslijepodne »
 :21:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #113 u: Srpanj 21, 2010, 13:55:53 poslijepodne »

Nisam nju prozvala ali ona se osjetila prozvanom. Ma sve ok, podobnost ispred svega.
Vidiš i ja sam napisala s čim se bavim a to je odgoj pasa, udomljavanje preko 150 pasa itd. Ali to se nije pročitalo.

Naprotiv, je. Ali to mi i dalje nista ne govori o tvojoj kompetentnosti.
...Pula...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #114 u: Srpanj 21, 2010, 14:12:40 poslijepodne »
Sto se tice sirovog mesa,ta babska prica je gle cuda nastala kad se poceo proizvoditi dehidrat,pa kome bi oni prodali tu svoju hranu
Sta su prije psi jeli,dok su tek postajali covjekovi najbolji prijatelji,vjerojatno dehidrat :D

Također ne daje se meso da curi iz njega krv,jer se krv prva pokvari zato se ispire meso
Znaci sirova hrana je ogroman plus,znaci grkljani pileci vratovi,cijeli pilici,ma sta god,samo da je frisko i provjereno meso,znaci iz klaonica
Njihov visak,nas dobitak :D :D :D
Također nesto sto nama smrdi a psi obozavaju su kravlji zeludci,smrdi uzasno,ali oni se umazu do usiju

Kosti uvijek sirove,cak mogu i pilece i riblje,ali nikad psu dati kuhane ili pecene kosti
Kod bake se to redovno daje,ali pas poslije ima takvi problema sa trbuhom i stolicom da je to streasno
Jer kuhanjem i pecenjem kosti ocvrsnu

Ali uz sve to,ne zaboraviti povrce u prehrani,to je jedino sto ima u dehidrati obilje,pa je dobro mijesati hranu
Ali ne u isti obrok,nego jedan ujutro,i jedan predvecer
Meso brzo sagorjieva i lako je probavljivo,zato jutarnji obrok je za njega,a dehidrat pred vecer,kad se pas manje krece

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #115 u: Srpanj 21, 2010, 14:14:03 poslijepodne »
Dokazat ti mogu jedino psi al eto oni ne pišu po forumu.
Poanta svega što sam htjela reći je bilo da ljudi koji imaju određenu pasminu znaju više o njoj od ljudi koji ju nemaju i nisu nikad radili s njoml.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #116 u: Srpanj 21, 2010, 14:14:47 poslijepodne »
prijeđimo s raspravama na drugu temu...ovo nema smisla jer smo totalno zas*** ikotinu priču!
dakle, zaključavam...i pozivam na raspravu, evo, recimo na to hraniti sirovim ili kuhanim mesom - na novoj temi koju se uvijek može otvoriti

i da - osjetila sam se prozvanom...pa imam pekinezera, zar ne?

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #117 u: Listopad 04, 2010, 12:06:32 poslijepodne »
na ikotinu molbu otključala sam ovu temu - molim da ovaj puta ne zaseremo priču....beba je sad lijepo narasla, pa mu se možemo veseliti!

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Listopad 04, 2010, 13:38:08 poslijepodne »
Danas je 5 mjeseci star, pa eto;
« Zadnja izmjena: Listopad 04, 2010, 15:29:16 poslijepodne od Ikota »

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #119 u: Listopad 04, 2010, 13:39:53 poslijepodne »
Predivan je! Bas po mom ukusu  :heart: Kako napreduje po pitanju odgoja? :)
...Pula...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #120 u: Listopad 04, 2010, 13:44:22 poslijepodne »
Prekrasan je!  :up:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #121 u: Listopad 04, 2010, 13:54:11 poslijepodne »
Tnx

Što se tiće odgoja, Ja sam zadovoljan. Radim dosta na keks (nagradu) tak da se naučil sjedni, dođi (više manje, zavisi od igre) , u kuću, miran, uz nogu (kod šetnje). To sve radi ajde recimo na nekih 70% od onoga što želim postići. Mislim da je za 100% još mlad. Sve u svemu zadovoljan sam. Na livadi se igra sa drugim psima svakodnevno. To sam si uzel za obavezu barem 1 sat dnevno na livadu među druge pse. Kad se krene igrat onak "stafordski" za vrat odmah ga ukorim i na uzicu dok se malo ne smiri. A znam to je u njemu, ali probam da to radi što manje i iz dana u dan se sve ljepše igra. Na početku je bio grozan dok se danas baš lijepo igra i vidim da pazi dok su manji (ne i mlađi) psi u igri. Ma pes je za 5. Nije mi bilo ni na kraj pameti da bum tak zadovoljan, a o ljubavi između psa i vlasnika.. nisam si mogel uopče predočit kaj je to.

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #122 u: Listopad 04, 2010, 14:01:02 poslijepodne »
Kad se krene igrat onak "stafordski" za vrat odmah ga ukorim i na uzicu dok se malo ne smiri.
Ta igra onda pređe u nešto ozbiljnije?

Nije mi bilo ni na kraj pameti da bum tak zadovoljan, a o ljubavi između psa i vlasnika.. nisam si mogel uopče predočit kaj je to.
Je,to je nešto posebno... :heart:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #123 u: Listopad 04, 2010, 15:28:52 poslijepodne »
Ma ne, ne pređe u ništa ozbiljno :D
Ma nije lijepo za vidjet kad lovi drugog psa za vrat, OK je u granicama normale, ali kad počne onak "trgat" onda ja uletim. Ma nije to trganje onak krvoločno već ono kad pas ima nekakvu igračku pa vrti glavom lijevo desno. Tu ga ja smirim i onda je ok. Sve manje i manje to radi u igri ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #124 u: Listopad 04, 2010, 15:37:42 poslijepodne »
Oni ce uvijek ici na vrat,ne da ozlijede nego zbog koze oko vrata,to ih mjesto ne boli,dok im na zadnjem dijelu je koza prljubljena uz tijelo i tamo im nije bas ugodno da ih netko vuce,ali oko vrata im je milina
Kanu se znaju objesiti na tu kozu ne samo bull pasmine nego i druge i nikad nisam primjetio da mu smeta,iako je nekad strasno isparan od zubica

Sto se tice Rona,lijepo napreduje,fino se razrasto,a i poslusniji je
Naravno treba jos puno raditi,ali na dobrom je putu :up: