Studeni 01, 2024, 01:11:39 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: Postao sam ponosan vlasnik psa! Molim pomoć  (Posjeta: 21345 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline joke44

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Postao sam ponosan vlasnik psa! Molim pomoć
« Odgovori #75 u: Srpanj 20, 2010, 12:42:56 poslijepodne »
nagradi ga kad se ukenja vani svaki put ispočetka pa kasnije sve manje. Da vidiš kako je(kad skuži) sretan kad kenja. Sinoć sam probao ne dat mu keks, i odmaknuo se- kao nezainteresirano, a majstor sjeo kraj govna i laje :)

PS: Pokupim govno svaki put - da me ne napadnete

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
  • Shrimp noob
« Odgovori #76 u: Srpanj 20, 2010, 13:44:23 poslijepodne »
Joke slobodno mu nastavi davati do godinu dana,jer se odprilike da te dobi povecava kostur
Ja sam davo u manjim kolicinama nego sto pise,tek toliko da ne bude u manjku,jer ako ima manjak najcesce se odrazi na zubima,koji ne budu cvrsti
Sto se tice kupljenja,ovisi disi,ako si u sumi,nisi lud kupiti,ja inace imam na vrhu ulice potok,i dosta trave,a ljudi ne gaze po potoku :D tako da setnja uvijek pocinje sa tim mjestom,i ne micemo se dok ne obavi,kad sve svoje obavi onda mozemo otici i u park i setati kraj kafica
Mrzim kad ekipa ode u djeciji park i onda im pas tamo sere,i njih to ne zanima

Ikota te setnje su super svaka 3 sata,najbitnije je da prva bude odma dok se probudi,a zadnja prije nego sto ce leci spavati,ove ostale rasporedis kako imas vremena
Za sad vjerojatno ima obicnu ogrlicu,vjezbaj sa njim odma hodanje da ne vuce,ako pocme vuci okolo samo stanes,kad dođe do tebe nastavite dalje
Ne preporucam ti za sad nikakvo trzanje kao korekcije,jer je mali i mozes mu ostetiti dusnik
Kad bude imo jedno 20kg,onda pređi na davilicu,ali otom potom

Bitno da fino papa,sto vise puta,i sto vece kolicine,a opet ne prevelike da mu ne lijeze tesko na zeludac
I obavezno moras znati koliko mu dajes da jede,inace vidim ljude sa sakama da grabe,pa nemaju pojma,pa jedan dan pojede 150grama,drugi 300,a to ne ide tako,kao niti puna zdjela hrane pa neka jede koliko hoce,tada inace jedu male kolicine,jer nemaju konkurenciju brace i sestara,pa slabije napreduju,onako se otimaju tko ce vise pojesti
Uzmi casicu jogurta ili vrhnja,ona kad se napuni keksima ima odprilike 100grama,pa onda znas odprilike koliko je dobio
U toj dobi treba bar 4 puta jesti dnevno,svima je logicno da se pas nahrani pa onda seta,ali je kontra,prvo setnja pa onda obrok,tad ce biti umoran i gladan,njihov metabolizam je brz,pa nakon svake igre,setnje oni moraju jesti
Ja znam da sam kanu sa 4 i pol mjeseca davo u 3 obroka 800grama,a tad nije imo ni 15kg,sad ima 35 i jede pola kile,nekad malo vise,samo sad je jedan obrok

Staffordi nisu kao labradori,oni su fine guzice,i tesko ce nabiti neki visak kilograma,i uglavnom ih se mora moliti da jedu dehidrat,zbog cega ga moras mijesati sa svim i svacim,jer suh im brzo dosadi,kao sto bi i nama da jedemo jedno te isto
Zato malo jogurt,malo salama,jaje peceno,vrhnje,malo rostilja,ma sve sto bi ti jeo jest ce i on
Moj dok je bio mali,jedno vrijeme je obozavo pedigre one vrecice,to je tamanijo stalno
Ali zna se da je pedigre los,pa je jedna vrecica od 100 grama bila na cijeli dan,za svaki obrok dodatak,da mu dehidrat bolje mirisi,pa je super jeo,i odjednom presto,valjda mu se zgadilo
Znaci moras probavati sve,samo da dobro jede
Zato je sirovo meso,samo akd proba tesko ce ista drugo poslije htjeti jesti  :D

Ikota ovo su ti smijernice
Za sad,setnje da nauci obavljati nuzde vani,to je prvo najbitnije
Drugo da ga tjeras da jede
Trece da radis vec sad,sjedi lezi dođi,i najvaznije da zna svoje ime
Ako imas jos pitanja pitaj ;)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #77 u: Srpanj 20, 2010, 21:41:45 poslijepodne »
:D
što bi mu smetala lajna da se pokaka....samo je olabavi da ga baš ne gutiš pri poslu ;)

Ja moram konstatirati da Nemo MORA biti objesen za lajnu da bi to mogao obaviti :D Ako je opustena, ode sto dalje tako da ga posteno zategne (ako ja hodam za njim, on ce ici sve dalje dok ne zategne lajnu) i tek onda zadovoljno - obavi stvar :D

Svasta se tu pisalo na ovih 6 stranica, nisam uspjela sve procitati u 2 radna vremena :D Od svega me zapeklo par stvari:

1. Tii cesto spominjes kaznu. Hvalio si Cesara u drugoj temi i kazes da sljedis njegov nacin odgoja pa mi nije jasno kako mozes spominjati kaznu koju on ne upotrebljava. Druga stvar je korekcija koja uopce nemora biti neugodna (tu je da prekine psa u nepozeljnom ponasanju), dok kazna mora (sto sama rijec govori). Slazem se da nezeljeno ponasanje treba korigirati, ali ne kaznjavati ili izazivati neugodnu i negativne asocijacije na bilo koji nacin! Na taj nacin cemo napraviti nervoznog psa. Kaznjavanjem dominacije cemo napraviti agresivnog psa, a ne manje dominantnog. Znam iz iskustva. Naucila sam na svojim greskama  :down: Vecina muzjaka u pubertetu pokusa biti dominantno, ako je vece pasmine osobito (da ne pricam tako snazne kao bull pasmine). Povremeno se postaviti na drugog muzjaka ce svaki, mozda se cak i potuci (a nije svaka tuca agresija! i mi se svadjamo povremeno pa nismo agresivni!). Treba korigirati, prekinuti prije kulminacije sa kratkim korekcijama koje sluze da se odvrati paznja - a ne izazove bol ili neugodu. Nedo Bog da pocnete panicariti, evo panicnog psa koji agresivno napada sve na 4 noge ("ako moj gazda panicari kad vidi drugog psa, mora da tu nesto ne stima, idem ga se "rijesiti" ").

2. Davilica.... Tii, zasto bi morao preci na davilicu? Znas li da je davilica u nekim zemljama zabranjena jer izaziva bol i neugodu? Razlog zasto ju NE upotrebljavati je isti kao i br. 1: Korekcija DA, neugoda, bol i negativne asocijacije - NE! "Svaka ogrlica je dobro pomagalo ako se pravilno koristi, ali nema boljeg pomagala od vase energije" Ovaj bi ti citat mogao biti poznat.

3. Lupanje nogom drugog psa... I moj ima 30 kg i jak je ko bizon kad potegne, ja za razliku od prosjecnog muskarca imam 48 kg sto ga cini (na sve 4) daleko snaznijeg od mene. On cesto zeli nauciti te druge dosadne pse pameti, pa jos nikad nisam morala nikoga sutnuti! Ne kuzim u cemu je stvar? Vecina ce se maknuti i ako se samo zaderes na njih, a ako to ne stima onda isfolirano gadjanje necim (dovoljno mahnuti rukom, ne treba biti nista u njoj) pomaze. Ako pak nista ne pomaze, onda pustim Nemu da obavi ono sto ovaj dosadan ocito nije shvatio od mene. Mozda je kod mene lakse posto ja znam da Nemo nece doslovno zaklati niti jednog psa, ali moze ga ozljediti samim time sto skoci na njega jer je velik. Mislim da je to manje zlo nego lupit nogom! Ako je veci pas u pitanju koji bi mogao ozljediti Nemu, e onda bogami nebih pitala... Moj pas prije tudjih, ali to kao apsolutno zadnji izlaz.

4. Mali smrdi: psi smrde, deal with it :D :D (ok, osim psa od moje mame, ali mislim da je on u biti napunjen vatom a ne od krvi i mesa....)

5. Hrana: nema najbolje hrane za pse, najbolje je ono sto odgovara tvom psu! Toliko sam hrana promjenila (i misljenja usput) da sad stvarno mogu reci: nema pravila. Slazem se da je super kuhati, da je bitno paziti na sastojke (da li je energetski zadovoljavajuca hrana), ali da je bitna marka, pa cak ni jel sirovo/kuhano/dehidrirano - nije. Moras probati i vidjeti sto mu odgovara bolje. Nemoj eksperimentirati mnogo dok je mali, pogrijesiti nemozes sa kuhanim, ali pazi da dobiva dovoljno kalcija i proteina (kupis kvalitetniji dehidrat kao nadohranu barem), jer bitno je da se pravilno razvije, a kasnije.... pitaj ga sto voli :)
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #78 u: Srpanj 20, 2010, 22:09:39 poslijepodne »
Ja ne znam zasto svi povezuju kaznu sa batinanjem psa
Mome Kanu je najveca kazna da mora lezati na boku potpuno miran,jednostavno ga to psihicki kazni
To sto vi upotrebljavate novine i svasta nesta da ga kaznite,nemojte govoriti za mene
Jer moja kazna se bazira na njihovoj psihi,jer batine na psu koji ima visoki prag boli je potpuno krivi nacin
Ali prekidanje setnje i vracanje kuci i zapovjedanje da ide na svoje mjesto,puno vise djeluje

Davilica metalna i one sa bodljama,i neznam sta sve ne,naravno da sam protiv,platnene su nužne
Gwy mozda imas iskustva sa drugim psima,ali ne i sa bullovima
Jer ja njemu ne kazem zato sto sam ja nesto otkrio nego sto i drugi ljudi,uzgaivaci prakticiraju
Pa staviti ham na stafforda mozes jedino kad ga istrcavaju,za setnje je davilica,nikako ogrlica
Usput se treba znati sluziti sa njom

Iako bi ti svoga psa pustila da to rijesi sam,ja to nikad nisam dozvolio,niti cu dozvoliti
Jer napad tvog psa na malog psa,i isto to da moj napravi nebi se isto tumacilo

Ikota savjetujem da dođes na forum da ne ispadne da ja samo lupetam gluposti
Naci ces brdo uzgaivaca koji ce ti moci dati prakticni savjeta bas za staffa,jer ovdje mi je kao i na cesti uvijek se nađe netko uvrijeđen ili netko misli da zna nesto bolje

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • ART IMAGE
« Odgovori #79 u: Srpanj 20, 2010, 22:17:58 poslijepodne »
Jebate, pa lakše je kopat nego čitat sve ovo... :D Svi u pravu i svi u krivu..
Sto ljudi sto čudi , sto žena dvjesto sisa...
Ikota, bježi dok još nisi totalno zbunjen..
 :e085:

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #80 u: Srpanj 20, 2010, 22:24:01 poslijepodne »
Tiii zašto mora biti davilica?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #81 u: Srpanj 20, 2010, 22:55:10 poslijepodne »
Uopce nisam rekla da kazna znaci batinjanje psa, jer to je zlostavljanje i trebalo bi biti kaznjivo. Kazna je sve sto budi negativne osjecaje u psu (strah, jad, bol). Oduzimanje setnje nije strah jad i bol nego oduzimanje nagrade sto samo po sebi nije kazna, samo odsustvo nagrade. Ako si na to mislio onda se slazem s tobom!

Citat:
Mome Kanu je najveca kazna da mora lezati na boku potpuno miran,jednostavno ga to psihicki kazni

To je jedna od najstrozih "kazni" koju i ja koristim, ali ono, kad ga opali totalni neposluh (najcesce je onda ili lov u igri - pokusava zaklat jeza; ili hormoni - drugi muzjak). To je njima zbilja psihicki kazna, ali treba i to paziti kako se koristi jer ja ako ne pazim na koji nacin koristim (ako sam nervozna) dobijem prkos a ne korigiranog psa. Tako da... ono, bas ako je extremno ide lijeganje na bok.

Nisam za davilice zato jer su tu da bi ih psi koji inace bas ne osjete ogrlice - malo bolje osjetili. Mozda nemam iskustva sa bull pasminama (radila sam sa boxerom samo jednom prilikom koji je slicnih fizickih predispozicija) ali imam iskustva sa psom koji ne reagira NA NISTA sto mu mozes staviti na vrat/prsa/njusku. Probala sam apsolutno sve zivo na trzistu (a bez bodlji, struje i sl.) i nikakve davilice nisu pomagale - a jesu ga gusile i kidale mu dlaku. Sada hodamo ko gospoda na najobicnijoj ogrlici koja opusteno visi na vratu ;) Nije stvar u ogrlici, neki psi jednostavno nisu dovoljno osjetljivi na vrat da bi bilo kakva korekcija na vratu imala ucinka.

Citat:
Naci ces brdo uzgaivaca koji ce ti moci dati prakticni savjeta bas za staffa,jer ovdje mi je kao i na cesti uvijek se nađe netko uvrijeđen ili netko misli da zna nesto bolje

To meni vise zvuci kao da su si ti uzgajivaci nasli svoje mjesto gdje postoji samo jedno misljenje i nedo bog da netko zna ili misli da zna nesto bolje :D Ako imas utemeljena uvjerenja onda ih valjda znas i odbraniti bez feedbacka brdo uzgajivaca ;)
...Pula...

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #82 u: Srpanj 20, 2010, 23:39:21 poslijepodne »
Davilica bi trebala biti zato jer pravilnim koristenjem,postizes nevjerovatnu kontrolu nad psom
Ja znam da sam ja probao sa ogrlicom,i sve korekcije koje sad radim dok ima davilicu tada nisu pomagale
Ogrlica njega nije mogla ukrotiti,a mene je umaralo to njegovo vucenje,da ne pricam o konstantnom njegovom davljenju dok je htio ici naprijed
Kad je stigla davilica,u dva sata se naucio kako se treba hodati uz nogu

Da je davilica nesto lose zar bi je koristili na izlozbama

Kazem to za uzagivace da njih pita,ne zato sto bi mene podrzali,ili sto ja ne mogu obraniti ono sto pricam,jer ja sam stvarno otvoren za bolje nacine ako ih netko ima i uvijek sam voljan poslusati,ali da bi povjerovo to mi treba netko pokazati i dokazati
Zato stojim na raspolaganju,i uvijek se samnom moze naci i pokazati mi sto mislite reci
A reko sam za uzgaivace zato jer kod njih se stenci kote,oni ih hrane,najbolje poznaju,jer su prozivjeli sa svakim stenetom ono sto svatko prozivi kad donese u kucu stene,samo oni su to prosli desetine puta,a neki i stotine
Pa mislim da treba saslusati te ljude,koji znaju u setnjama voditi i preko 5 pasa,kojima masa prelazi znaci preko 150kg,a setaju ih u jednoj ruci,pa valjda i oni nesto znaju

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #83 u: Srpanj 21, 2010, 01:09:20 prijepodne »
U tome i je stvar, ako mozes kontrolirati psa onda ti davilica (ili bilo koje sredstvo sputavanja) ne treba! Ja sam to naucila tek sada, nakon 5 godina pokusaja s raznim pomagalima. Ima malo vise od pol godine da sam konacno shvatila da su lajna i ogrlica tek sredstva upravljanja (ko uzde na konju) a ne da sputaju psa. Ako ovisis o ogrlici ili lajni znaci da nisi usvojio kontrolu nad svojim psom - sto god pricao! Na mom psu su se okusali i neki iskusni treneri pasa, pa nije nista uspjelo. Ne, dok god se koristila sila umjesto ciste komunikacije.

Zbilja mislim da su davilice stvorene samo da olaksaju lijenim vlasnicima, ili onima koji neznaju drugacije.

P.S. Ono na izlozbama nisu davilice iako izgledaju isto - svrha je da izgledaju elegantno i ne smetaju u pogledu na psa/dlaku a ne da sputavaju. Ako pas nije istreniran u ringu, nikakva davilica mu nece pomoci da pokupi dobru ocjenu.
...Pula...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #84 u: Srpanj 21, 2010, 05:59:38 prijepodne »
Davilica bi trebala biti zato jer pravilnim koristenjem,postizes nevjerovatnu kontrolu nad psom
ibanez je reko da se svašta pisalo istina.. :D ..ne znam zakaj smo svi tak pametni il tak prijateljski nastrojeni prema ikoti i pokušavamo savjetima dati smjernice kak da cucka odgoji, al valjda tako mora biti, ko i u svakoj temi o cuckima  :D :D
niti mi se ne da čitat sve to, već sam negdje i napisal, al ovo kaj je tii napisal za davilicu, moram potpisat jer se samo sa davilicom može uspostavit kontrola nad psom (prilikom obuke), i da to nisam napravil i prošel dresuru sa svojim bivšim rottweilerom reko bi da je lud, al nije..policija sve svoje pse dresira sa davilicom i nema druge metode kpoja bi psu "pokazala" da to mora jednostavno tako biti, kako mu se može dokazati sa davilicom..već nakon dva trzaja pas skuži da to ne može biti kak si je on umislio, nego da to mora biti onak kak je gazda zamislio, a tek kad dobro napravi sa davilicom, slijedi nagrada  :) :D :D

ajd sad opet 2 stranice dalje o davilici  :D :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #85 u: Srpanj 21, 2010, 08:55:07 prijepodne »
Ja vise necu nista pisati,dok Ikota ne zatrazi savjet :D

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #86 u: Srpanj 21, 2010, 09:39:18 prijepodne »
Ovo je jako bitna stvar, koju skužiš kad izađeš u šetnju sa "opasnim" psom. Primjer jutros na parkingu ispred zgrade sretnem susjeda i on kad je vidio štenca odmah ga zove, mazi i pita me koji je to pas. Čim sam izustio Stafordski bul, čovjek je zakoračio unazad, promijenio izraz lica, pozdravio i otišao kao žuri. Štene ima 6 i po kila. 2. Što se davilice tiče Dogo argentino davilica-sluša savršeno, šeta uz nogu, konop opušten.  ogrlica-vuče ko manijak. 3. Davilica sa šiljcima- odlična stvar, pas brzo skuži sve i onda je okreneš(šiljke prema van) ali psihološki učinak ostaje 

Pitanje: Orma ili kako se zove ono oko prsa psa, da li je to dobro za štene, pošto mi se čini da mi pas ne može lijepo hodat s tim - ima široka prsa i nekako mu se urezuje i baca noge čudno(nisam je stegnuo previše)?

Iako bi ti svoga psa pustila da to rijesi sam,ja to nikad nisam dozvolio,niti cu dozvoliti
Jer napad tvog psa na malog psa,i isto to da moj napravi nebi se isto tumacilo

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #87 u: Srpanj 21, 2010, 10:23:51 prijepodne »
ormica je dobra stvar za male pse kao trajno rješenje (eto, Gizmo je ima od rođenja i super funkcionira), ali za pse koji će biti veliki, primijenila bih je tek kad se dobro nauči hodati uz nogu bez da vuče ili gnjavi...

o davilici sa šiljcima imam isto mišljenje kao i kugli za ribice - zakonom zabraniti!
pa zaboga, imamo životinju jer bismo je trebali voljeti a ne nanositi joj bol!!!!!
dalje neću...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #88 u: Srpanj 21, 2010, 10:33:47 prijepodne »
Ponovit cu jos jednom - ako neznate kontrolirati psa bez davilice - onda ga ne kontrolirate  ;) Mozda sam ja imala tu (ne)srecu da mom ni davlica ne smeta nista vise nego obicna ogrlica, pa sam morala nauciti ovladati bez pomagala. Jest da mi je trebalo 5 godina, ali bolje kasno nego nikad :D Naravno, kad treba cuknem ogrlicom... ali sada minijaturno cukanje (a ne ono sto su me u skolici ucili - odvaliti psu vrat ako nije dobro shvatio laganije) na obicnoj ogrlici djeluje kao da ima neznam kakve siljke. Samo zato jer nije stvar u ogrlici.

Mozda je drugacije vama sa ogromnim psima, ali ako ja sada mogu na taj nacin raditi sa ogromnim psima (na moju tezinu, meni je 50 kg zbilja ogromno), a valjda i prosjecno musko onda moze :D BEZ davilica! Bitno samo da je ogrlica pravilno postavljena i da ne pada (u pocetku, kasnije moze biti gumica za kosu na psu i sve jedno je).

Citat:
3. Davilica sa šiljcima- odlična stvar, pas brzo skuži sve i onda je okreneš(šiljke prema van) ali psihološki učinak ostaje

OSIM sto je zabranjena svugdje osim u nasoj lijepoj zemlji, davilica sa siljcima je i opasna, osobito za stene! Ajde se malo educirajte prije nego pocnete koristiti sve sto izgleda kul. Ako je prelagano za savladati - onda nesto ne stima! Bas me zanima da li bi djetetu stavili nesto sto mu izaziva bol svaki put kada pokusa biti dijete! Divan nacin da pas nauci postovati gazdu i nimalo ne ocekuje bol od njega.... ne bas a?

Citat: cannibal
ibanez je reko da se svašta pisalo istina.. Cheesy ..ne znam zakaj smo svi tak pametni il tak prijateljski nastrojeni prema ikoti i pokušavamo savjetima dati smjernice kak da cucka odgoji, al valjda tako mora biti, ko i u svakoj temi o cuckima  Cheesy Cheesy

Bitno da si i ti na svakoj stranici dao bar jedan komentar, ali nije da se to tebe tice, ti NIKAD ne spamas teme :D
...Pula...

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #89 u: Srpanj 21, 2010, 10:37:40 prijepodne »
o davilici sa šiljcima imam isto mišljenje kao i kugli za ribice - zakonom zabraniti!
pa zaboga, imamo životinju jer bismo je trebali voljeti a ne nanositi joj bol!!!!!
dalje neću...

:up:

nego...kad smo kod davilice, ja sam koristio davilicu nekih mjesec dana dok nije naučio hodat kako treba, al ne davilicu sa šiljcima niti neznam čime nego onu kao za izložbe samo malo deblji lanac je bio, od kada je naučio pas hodat kako treba je NE koristim, nego imam lajnu koja se može produžiti ili skratiti na 3 dužine i s tim idemo van, ako smo u gradu ili negdje gdje ima ljudi onda je na kratko, a inaće je na dugo ili pušten...

Ikota, toliko toga smo napisali u ovoj temi, da češ na kraju prodat psa od straha da ne napraviš nekaj krivo.... hehe  8) al znaš i sam da svaka tema o psima završi na sličan način...

ako kaj trebaš pitaj na PP...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #90 u: Srpanj 21, 2010, 10:49:37 prijepodne »
A zato sam otvorila zasebnu temu da se tamo raspravlja bez spamanja al volimo valjda na nedozvoljenom :D Mozda bi se moglo vecina ovih postova tamo prebaciti.

Zeleni, moze se davilica dobro koristiti, ali stvar je u tome da se ne mora, a i nije svaki pas za nju (neki jednostavno imaju preslab vrat!), osobito vrlo mala stenad. Sad radim sa odraslim psima koji nisu nikad vodjeni na lajni, sa obicnim ogrlicama - i svaki u jednom treningu koji traje par minuta polovi osnove! Mislim da onda moze i stene sa kojim se radi svaki dan.  Vecina tih pasa je srednje velicine pa ih nije problem savladati, sa iznimkom jedne ogromne malamutice koja reagira bolje od svih ovih manjih pasa. Sve na obicnu ogrlicu. Jednom nisam mogla naci ogrlicu za nju (mora biti ona koja se do pola zatvara jer ima toliko dlake da kad zategne ispadne ona obicna ogrlica) pa sam uzela neku davilicu... bila je koma. Bolilo ju je i nije reagirala dobro. Slusala me, da, ali nije mi cilj natjerati psa na silu da slusa nego da ZELI slusati. Nezadovoljstvo je zadnje sto zelite od psa na vodilici.

Netko je spomenuo vojne/policijske pse... ne treba zaboraviti da su to radni psi uzgajani za rad i njihov je jedini cilj dobro raditi svoj posao. Napravi isti pristup jednom labradoru, biglu... dobit ces katastrofu! Bila sam svjedok takvih krahova na vojnom treningu, ne samo sa svojim psom nego sa pola pasa u grupi - jednostavno nisu za taj pristup! Decko je sa biglom isao tako daleko da ga je isao "slamati"... izmaltretirao je psa do krajnjih granica, da bi na kraju pas njega mrzio.
...Pula...

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #91 u: Srpanj 21, 2010, 10:56:13 prijepodne »
Gwyneth, koji ti pasminu imaš doma? Nisu svi stručnjaci za sve, i ja bi radije poslušala savjete osoba koji imaju tu pasminu nego tvoje. Ne kužim čemu mudrovanje na svakoj temi za pse  :nerd: Ne kužim kako netko može uspoređivati pekinezera i staforda i njihov odgoj. Plus -  minus higijena, održavanje, hranjenje su za sve pasmine iste teorije. Ali odgoj nije, zato i postoje razne pasmine.
Ikota, odi na specijalizirane forume za staforde, koji ti Tiiii preporučuje, ovdje ćeš čuti samo gomilu (hmmmm..) svega  :roll:

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #92 u: Srpanj 21, 2010, 11:05:37 prijepodne »
ovdje ćeš čuti samo gomilu (hmmmm..) svega  :roll:

molim navesti što je to "svega"....
i, ako se smatra da su to gluposti, navesti te gluposti...

i, mislim da je ikota dovoljno inteligentna osoba da je već i sam pronašao razna mjesta sa savjetima ciljanim za staffove...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #93 u: Srpanj 21, 2010, 11:24:48 prijepodne »
Gwyneth, koji ti pasminu imaš doma? Nisu svi stručnjaci za sve, i ja bi radije poslušala savjete osoba koji imaju tu pasminu nego tvoje. Ne kužim čemu mudrovanje na svakoj temi za pse  :nerd: Ne kužim kako netko može uspoređivati pekinezera i staforda i njihov odgoj. Plus -  minus higijena, održavanje, hranjenje su za sve pasmine iste teorije. Ali odgoj nije, zato i postoje razne pasmine.
Ikota, odi na specijalizirane forume za staforde, koji ti Tiiii preporučuje, ovdje ćeš čuti samo gomilu (hmmmm..) svega  :roll:

Frend ima Leonbergera od 100 kila i pas se boji mačaka, a kamoli drugih pasa, tako da se slažem u potpunosti s ovim što si napisala. Čim netko pokuša dati neki savjet koji nije smajli i pusica ode sve k vragu. Nije isto držat piranu i neonku, a isto su tetre.

Pozdrav

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #94 u: Srpanj 21, 2010, 11:28:04 prijepodne »
E pa Joke,ako ćemo baš tako,znaj da ima pasa koji respektiraju mačke(čak štoviše boje ih se),ali zato s druge strane se bez pardona postavljaju na pse.
Nitko ne zna sve. ;)

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #95 u: Srpanj 21, 2010, 11:30:18 prijepodne »
ovdje ćeš čuti samo gomilu (hmmmm..) svega  :roll:

molim navesti što je to "svega"....
i, ako se smatra da su to gluposti, navesti te gluposti...

i, mislim da je ikota dovoljno inteligentna osoba da je već i sam pronašao razna mjesta sa savjetima ciljanim za staffove...

Da i gomila gluposti između ostalog. Savjeti koji su smiješni. Srećom ima i realnih ali su se izgubili u moru ostalog. A da ti navodim primjere ne pada mi na pamet, Samo da netko tko ima pekinezera ne može savjetovati o odgoju osobu sa stafordom ako istog nikad nije imao.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #96 u: Srpanj 21, 2010, 11:44:33 prijepodne »
s obzirom da vam većini mogu biti mama odustajem od rasprave, a uz to smatram krajnje nepristojnim "udarati" ovako pogotovo što se ne čitaju postovi do kraja gdje su navedene (samo neke) od pasmina koje sam imala ili ima moja obitelj ....
i baš ovakav stav dragog nam člana vezano na stafove dovodi do toga da ljudi počinju imati otpor prema prekrasnoj i kvalitetnoj pasmini!

što se tiče "opasnosti" - haha - pa i vukovi su opasni, pa smo i takvog imali i igrala sam se s njime....draga/dragi chili!

do viđenja ekipo na temi gdje se pristojnije ponaša i gdje se s visoka ne podcjenjuje sugovornika !

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #97 u: Srpanj 21, 2010, 11:54:58 prijepodne »
s obzirom da vam većini mogu biti mama odustajem od rasprave, a uz to smatram krajnje nepristojnim "udarati" ovako pogotovo što se ne čitaju postovi do kraja gdje su navedene (samo neke) od pasmina koje sam imala ili ima moja obitelj ....
i baš ovakav stav dragog nam člana vezano na stafove dovodi do toga da ljudi počinju imati otpor prema prekrasnoj i kvalitetnoj pasmini!

što se tiče "opasnosti" - haha - pa i vukovi su opasni, pa smo i takvog imali i igrala sam se s njime....draga/dragi chili!

do viđenja ekipo na temi gdje se pristojnije ponaša i gdje se s visoka ne podcjenjuje sugovornika !

kakva opasnost i kakve veze ima da si se igrala s vukom s ovom temom??? Mislim da mi slika govori kojeg sam spola   :P

Nije nikakvo podcjenjivanje. Samo se radi o poznavanju pasmina, ništa više. Ne kužim čemu upozorenje da bi mnogima mogla biti mama  :roll: I da je tako, šta sad?

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #98 u: Srpanj 21, 2010, 12:01:24 poslijepodne »
Psi su  mozda svi isti,a opet toliko razliciti
Kao i ribe,netko bi sve ribe strpo u iste uvjete u akvariju,a znamo da to tako ne ide
Ja nisam kvalificiran da pricam o izlozbama ili kako psa prosetati u tom ringu,niti kako bi psa trebo pocesljati,i takve stvari
Niti sam kvalificiran da naucim psa da vodi slijepu osobu
Ja pricam ono iz ceg imam iskustva,a to iskustvo nije od jednog psa,ili vise vrsta razliciti pasmina,nego iskustvo steceno sa radom na bull pasminama
Gwy kad pricas o boli,strahu i šokovima to me podsjeca da djecu i roditelje
Roditelji vole svoju djecu kao i djeca njih,ali kad djeca naprave nesto krivo,naravno da za to ide kazna,i naravno da se djeca boje,ali to ne umanjuje njihovu ljubav prema roditeljima
Ako Kan napravi neko sranje,on to zna,i naravno da ga je strah kazne,ali kazna nije kao sto viđam neke roditelje da djecu odgurnu od sebe na par dana,on ima kaznu par minuta da ga ne dozivljavam dok on lezi na svom mjestu,ali nakon kratkog vremena ga pozovem i nagradim sto je doso,i u tom trenutku obojica zaboravljamo na sranje,ali obojicam pamtimo da to nije bilo u redu,i vjerojatno on to nece ponoviti a nekad i hoce :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #99 u: Srpanj 21, 2010, 12:10:11 poslijepodne »
babyboom
Koliko god da netko stvara otpor prema tim psima mene nece moci odvratiti od tih pasa
Kao sto me ne odvracaju niti oni koji ih zlostavljaju,nego me tjeraju da bolje odgojim svoga psa i pokazem ga u njegovom pravom svjetlu,koje se vecini ljudi davno ugasilo
Zato vam evo jedan video,pa se zapitajte dali je to stvarno do psa