Srpanj 19, 2025, 00:15:35 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Postao sam ponosan vlasnik psa! Molim pomoć  (Posjeta: 24410 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline joke44

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Postao sam ponosan vlasnik psa! Molim pomoć
« Odgovori #150 u: Prosinac 01, 2010, 13:43:22 poslijepodne »
Ma kabanica mi je dobra opcija jer se ne bi smočio i zablatnjavio, jer psa držim u stanu pa ga moram brisat cijelog svaki put kad dođem doma. Valjda?

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #151 u: Prosinac 01, 2010, 13:48:18 poslijepodne »
ajme meni majko mila

moj cucek je vani već 18 let prek zime bez ikakvih kabanica, grijača, radijatora i sličnih pi :-X jedino f kučici ima deku i zasun na ulazu mu spustim kaj baš ne puše hladan vetar.
naj na gluposti nofce trošit, pusti ga par dana vani nek priroda odradi svoje, nije mimoza

Drago mi je zbog tvog psa! :zagrljaj:

Ja svog držim u kući i isto mi nije baš fora da skisne i prehladi se. Nemam dvorošče, a na balkonu je prehladno na pločicama ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #152 u: Prosinac 01, 2010, 13:53:58 poslijepodne »
Čemu 300 kn za to - bolje odi u Magmu il' gdje dr. i kupi mu majicu dugoh rukava od flisa za 70 kn. To se lako pere, brzo suši i super je izolator, a sigurno imaš i kakav 2nd hand shop u blizini- dječje vunene veste znaju koštati i po 10 kn, a trebat će mu nešto da se ne prehladi.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #153 u: Prosinac 01, 2010, 15:10:31 poslijepodne »
Nači ću doma nekaj od klinaca ;)
TNX na ideji :zagrljaj:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #154 u: Prosinac 01, 2010, 15:25:43 poslijepodne »
Nači ću doma nekaj od klinaca ;)
TNX na ideji :zagrljaj:
:zagrljaj: Nema na čem' - moj stari je čivavu oblekel u odrezani rukav svoje vunene veste. :) Tak' je paradirala i doma i nije se dala izvući iz tog. :) Ak' bu mu majica/ vestica mirisala po gazdama, svidjet će mu se još i više.

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #155 u: Prosinac 02, 2010, 10:56:01 prijepodne »
Ne znam dali si imao prije takvog psa,ali cu te upozoriti da te ljudi bas nece gledati kao normalnog,jer uglavnom po njihovom misljenju takve pse imaju ljudi kojima fali nesto u gacama :D

Gwy ti je dobro rekla,odma dok je mali među pse sa njim,svako grubo ponasanje treba kazniti,rezanje izazivanje isto (treba razlikovati rezanje u igri i kad se bahati)
Kod mene je bio slucaj da kad je napunio 10 mjeseci,su ga neki odrasli muzijaci u parku poceli napadati,na sta je on znao odgovoriti,i bio naravno ukoren,ali vecina ljudi nece kazniti svoga psa,pa sam se u to doba povukao iz parkova di dolaze neodgovorni vlasnici i puste svoga psa i posvete se babskim pricama,i ne gledajuci sta im pas radi,a kamoli da ga kazneNaci ce se i takvi pametnjakovica da iako njihov pas pocme ti ces biti kriv jer ti imas opasnog psa
Naci ces se i u situacijama kad odraste da drugi pusteni psi lete na njega,dok ga ti u miru pokusavas prosetati
Svi oni maltezeri,pekinezeri i svi mali zivcenjaci ce mu se zaletavati pod noge,opcija ce ti biti da ih sutnes nogom sto dalje mozes,pa da se nauce i oni drzati pse na lajni
Ja sam thjela engleskog bull terijera i odustala sam. Bilo me strah da ne zeznem prvog psa pa sam uzela kao nesto manje zahtjevno. Sada ima krizanca kokera i setera (koji je uzet kao cistokrvni koker) koji je totalna dobrica i hiperaktivan i na svakog muzjaka koji mu se prijeti odmah odgovara. Ja na to svog psa uvijek maknem, smirim i viknem mu ne da ga oducim od toga, a drugi ljudi nista. I jos pri tome dok ja svog pesa discipliniram oni svoje pustaju da njihovi dolaze do mog Rokya i da ga grizu i slicno dok je on u komandi cekaj i nesmije mrdati!!!!! katastrofa. i onda naravno ispada da je moj pas problematican.

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #156 u: Prosinac 02, 2010, 11:15:51 prijepodne »
A sad mali pesi često nisu socijalizirani jer se gazde boje pustiti ih s većim psima da ih tko ne precvika- a zapravo se veći psi boje njih jer mali odmah bez najave kreću na tetive, osobito ak' ih je više, pa se svaki normalan pas makne da ne bi trajno završio na podu. Tatine piranice redovito ganjaju samo rotvajlere kaj je uvijek presmiješan prizor je se svi bace u bijeg. Ne znam kaj im rotvići smetaju... Na sve druge samo zalaju da pokažu da su tam i to je to. Al' patuljasti pinčevi su živčani... Njih i ja zaobilazim u širokom luku. Zanimljivo, nikada nisam vidjela da ijedan patuljasti pomeranski špic ikoga ganja ili da itko ganja ili napada njih... Vele da su to najinteligentniji psi.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #157 u: Prosinac 02, 2010, 11:28:30 prijepodne »
Ne znam dali si imao prije takvog psa,ali cu te upozoriti da te ljudi bas nece gledati kao normalnog,jer uglavnom po njihovom misljenju takve pse imaju ljudi kojima fali nesto u gacama :D

Gwy ti je dobro rekla,odma dok je mali među pse sa njim,svako grubo ponasanje treba kazniti,rezanje izazivanje isto (treba razlikovati rezanje u igri i kad se bahati)
Kod mene je bio slucaj da kad je napunio 10 mjeseci,su ga neki odrasli muzijaci u parku poceli napadati,na sta je on znao odgovoriti,i bio naravno ukoren,ali vecina ljudi nece kazniti svoga psa,pa sam se u to doba povukao iz parkova di dolaze neodgovorni vlasnici i puste svoga psa i posvete se babskim pricama,i ne gledajuci sta im pas radi,a kamoli da ga kazneNaci ce se i takvi pametnjakovica da iako njihov pas pocme ti ces biti kriv jer ti imas opasnog psa
Naci ces se i u situacijama kad odraste da drugi pusteni psi lete na njega,dok ga ti u miru pokusavas prosetati
Svi oni maltezeri,pekinezeri i svi mali zivcenjaci ce mu se zaletavati pod noge,opcija ce ti biti da ih sutnes nogom sto dalje mozes,pa da se nauce i oni drzati pse na lajni
Ja sam thjela engleskog bull terijera i odustala sam. Bilo me strah da ne zeznem prvog psa pa sam uzela kao nesto manje zahtjevno. Sada ima krizanca kokera i setera (koji je uzet kao cistokrvni koker) koji je totalna dobrica i hiperaktivan i na svakog muzjaka koji mu se prijeti odmah odgovara. Ja na to svog psa uvijek maknem, smirim i viknem mu ne da ga oducim od toga, a drugi ljudi nista. I jos pri tome dok ja svog pesa discipliniram oni svoje pustaju da njihovi dolaze do mog Rokya i da ga grizu i slicno dok je on u komandi cekaj i nesmije mrdati!!!!! katastrofa. i onda naravno ispada da je moj pas problematican.

Htjela si manje zahtjevnog psa pa si uzela kokera :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #158 u: Prosinac 02, 2010, 11:52:00 prijepodne »
Solaris ljudi su ti takvi
Sa krizancem kokera ces sigurno bolje proci,ali preporuka ako ne mozes izaci na kraj sa drugim pustenim psima,uzmi suzavac za pse i spricaj sta god dodje do tvog psa
Posto si zensko preporucam da nabavis i suzavac za druge gazde posto ce vjerojatno doci da raspravljaju sa tobom  :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #159 u: Prosinac 02, 2010, 12:23:57 poslijepodne »
mozda ti nece trebati drugi suzavac za gazde ukoliko znas rasplesti jezik kao ja... :-[
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #160 u: Prosinac 02, 2010, 12:32:26 poslijepodne »
ma da da da!!
uvijek su kao jadni mali psi... ja imam većeg psa i mrzi male pse...zašto??
zato kaj vlasnici malih pasa misle: pa oni su mali i tak i tak ne mogu nikome ništa - pa su ti isti mali psi znali napadati mog velkog psa koj je bio na lajni... i naravno da sada moj pas ne trpi svakog malog psa koji se postavi na njega.
Pustike, Turopolje

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #161 u: Prosinac 02, 2010, 13:34:25 poslijepodne »
ma da da da!!
uvijek su kao jadni mali psi... ja imam većeg psa i mrzi male pse...zašto??
zato kaj vlasnici malih pasa misle: pa oni su mali i tak i tak ne mogu nikome ništa - pa su ti isti mali psi znali napadati mog velkog psa koj je bio na lajni... i naravno da sada moj pas ne trpi svakog malog psa koji se postavi na njega.

A čuj ovisi tko je vlasnik malog psa. Moj je jazavčar nasrnuo na dobermana i kad ga je ovaj zgrabio za vrat okolne babe su počele vrištati. Pustio ga je i kad je moja budala došla do mene još sam ga i ja udarila po guzici i ispričala se vlasniku dobermana, ni krivom ni dužnom. A okolne babe u šoku s mojom reakcijom  :D Tako da nisu krivi psi već vlasnici.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #162 u: Prosinac 03, 2010, 02:04:31 prijepodne »
Evo da vas ja pitam nesto, kad se vec tema malo digla....  Moj (mamin) mali pinch mix  je sad s nama ... 4 mjeseca? Moram reci da je sve super, puuuno toga smo popravljali jer je bio skroz neodgojen kad je dosao i naviknuo da bude po njegovom. Veliku vecinu smo popravili (kucni odgoj je sad super, nekad nesto pokusa al se lako ispravi, sa drugim muzjakom je skroz super, poceli su se igrati cak po malo), ali imam jos problem sa tudjim psima vani i to sa vecima. Prvo sam mislila da je stvar u dominaciji jer je tako postupao u dosta stvari doma ali s vremenom sam skuzila da ih se boji. Na daljinu jako laje i vristi prakticki (tko je imao pincha zna te zvukove...), to uspjevam smirivati sa odvracanjem paznje iako jos nisam uspjela skroz. No, tesko ga socijaliziram... jer se jednostavno boji vecih pasa... toliko se uspanici da odmah krene u odbranu a ni ne stigne ponjusiti jel uopce muzjak ili zenka... i primjetila sam da nije ni bitno, jer ih se boji. Kada je pas manji (do 10 kg cca) onda je odlican, i dobar je s muzjacima (osim ako drugi pokusa dominirati sto je normalno, ali nije agresivan), imamo par prijatelja koji su muzjaci ali su njegov uzrast ili malo veci pa je ok.

Pokusala sam ga sprijateljiti sa kujicom belgijanca, stenac je jos bila (5 mjeseci), ali vec mnogo veca od njega... nikako, jednostavno joj nije dao ni blizu. Mogla sam ga prisiliti ali cemu, nebi nis dobro dobila.

Kako to rijesiti? Kako ga socijalizirati s vecim psima? Vec je tesko samo time sto mogu na pol jedne ruke nabrojati stabilne pse u kvartu pa je izbor ogranicen... ali voljela bi da se opusti u setnjama kako sam postigla sa drugo dvoje... Mislila sam da ce bolje biti kada vidi kako kuja radi jer ona ima odlican pristup drugima i bas nikada nije agresivna ili dominantna iako joj se ne svide svi psi. Uvijek je pristojna sto je bitno. Ali on jednostavno je van sebe ako mu se priblizi veci pas.

Prijedlozi?
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #163 u: Prosinac 03, 2010, 11:23:17 prijepodne »
Ima na livadi tu kod mene isto pinch i skroz je lud i skače na mog dok mu prilazi, ali čim mu moj priđe skupi se, ušuti i počne se tresti bez obzira što moj maše repom i pristojan je. Mislim da su pinčevi jednostavo seronje i da to ne možeš mijenjati jer se boje svoje sjene.

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #164 u: Prosinac 03, 2010, 11:28:22 prijepodne »
Solaris ljudi su ti takvi
Sa krizancem kokera ces sigurno bolje proci,ali preporuka ako ne mozes izaci na kraj sa drugim pustenim psima,uzmi suzavac za pse i spricaj sta god dodje do tvog psa
Posto si zensko preporucam da nabavis i suzavac za druge gazde posto ce vjerojatno doci da raspravljaju sa tobom  :D
Preporu;io bi da se ne yajebavate sa suyavcem , radije koristite papar sprej ako je bas potrebno i to jet da ne razbacuje uokolo.
Suzavac moze bit opasan ako se u blizini nadze astmaticar pa udahne..

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #165 u: Prosinac 03, 2010, 11:36:44 prijepodne »
Vec imas super kandidata da ga naviknes na velike pse
To stene balgijanca pokusaj sto vise voditi sa njim u setnju
Dobra vjezba bi bila da ih priblizis jedno drugom i samo stavis zapovjed da oboje sjede,ako malac odbija onda ide ona stara na pod na ledja dok se ne smiri,uglavnom da stekne povjerenje bar na daljinu
Postepeno ih onda priblizavas dok ih ne mozes oboje tako poleci na ledja jedno kraj drugog

Samo i kad uspijes sa tim stenetom ga naviknuti,uvijek ce biti drugi psi,i uvijek ce se naci jedan veliki nesocijalizirani koji ce sve pokvariti

To sto kazete da se boje je istina i zato tako reagiraju,da nema tog straha samo bi se sklonili od veci pasa

Za suzavac govorim za pse,taj je puno slabiji nego onaj za ljude,jer od naseg mogu oslijepiti
Suzavac spada u samoobrambena pomagala,zamisli da zene koje netko pokusa silovati paze dali napadac moze prezivjeti suzavac
Nerijetko se vidi da zene iz takvi sukoba na livadama,parkiralistima znaju izvuci deblji kraj,jer ipak smo na balkanu

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #166 u: Prosinac 03, 2010, 14:58:33 poslijepodne »
2 joke44: decko i ja smo citali puunooo po internetu i svugdje pise kako su kokeri psi koji su jako pametni i da se dosta lako daju dresirati i tako to pa smo se mi odlucili na koker. kasnije smo od svih drugih saznali da su kokeri svakakvi samo ne takvi kakvi pise  :klap:  ali mi smo presretni sa svojim koker/seter mixom  :heart:

2 Tii & Pandorica: Uvijek mi je bed se svadati s drugim vlasnicima jer je moj Roky fakat hiperaktivan i nema nimalo straha. (veterinarku obozava, izljubio ju je nakon ciscenja analki tako da je to fakat ludi pesonja) Znam da to zna izluditi druge pse koji nemaju energije nositi se s njim ili one koji ga se boje, ali obicno ga normalni psi malo potjeraju i to je to. Roky shvati da im nemre blize od metar ili dva i ne forsa previse. Ali ima bas pasa s kojima ne mogu. To su obicno neki mladi psi od cca godinu dana koji su jos kao totalne dobrice i onda moj od njih stalno bježi s repom pod nogama i pokusava doci do mene. Ostali vlasnici to gledaju i govore: a vidi ih kako se igraju.  Pa kako da mi pes na tako nesto ne podivlja??!! Podivljam i ja. Na kraju se to svede da se takvi psi druze na livadi pusteni, a Roky i ja na lajni hodamo po kvartu.
Tako da ja sada vise ne znam jeli u nama problem ili nije. Totalno sam zbunjena.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #167 u: Prosinac 03, 2010, 17:40:34 poslijepodne »
Vec imas super kandidata da ga naviknes na velike pse
To stene balgijanca pokusaj sto vise voditi sa njim u setnju
Dobra vjezba bi bila da ih priblizis jedno drugom i samo stavis zapovjed da oboje sjede,ako malac odbija onda ide ona stara na pod na ledja dok se ne smiri,uglavnom da stekne povjerenje bar na daljinu
Postepeno ih onda priblizavas dok ih ne mozes oboje tako poleci na ledja jedno kraj drugog

Samo i kad uspijes sa tim stenetom ga naviknuti,uvijek ce biti drugi psi,i uvijek ce se naci jedan veliki nesocijalizirani koji ce sve pokvariti

To sto kazete da se boje je istina i zato tako reagiraju,da nema tog straha samo bi se sklonili od veci pasa

Za suzavac govorim za pse,taj je puno slabiji nego onaj za ljude,jer od naseg mogu oslijepiti
Suzavac spada u samoobrambena pomagala,zamisli da zene koje netko pokusa silovati paze dali napadac moze prezivjeti suzavac
Nerijetko se vidi da zene iz takvi sukoba na livadama,parkiralistima znaju izvuci deblji kraj,jer ipak smo na balkanu

Eh da, vidis problem je sto ja nemam niti jednog psa tj. gazdu sa psom s kojim bi radila. Imam svoje, uspjela sam sa svojima, ali to je jedan pas. Ta belgijanka nije dobar izbor jer: 1. gazdu poznajem iz vidjenja i sreli smo se svega 2 puta, 2. gazda nezna sa psima a ona je sad prevrsila nekih 6-7 mjeseci, zivahna je i nesocijalizirana. Problem je sto sam vidjela da se tip boji pustiti ju kako treba nego ju drzi na povodniku a ona je dosta nesigurna sto nije dobro, a to je sve bilo kad je imala 4 mjeseca, sad ce biti jos gora i da ga sretnem i zamolim za pomoc. Treba mi netko sa zbilja stabilnim psom koga mogu vidjati na redovitoj bazi. I to opet ne znaci da bi se mali socijalizirao sa svim psima nego samo sa tim s kojim radimo.

Uh, kako je tesko ispravljati krive drine... A sve se moglo sprijeciti pravilnom socijalizacijom  -? Danas je opet bio susret sa psom, nije bio uopce velik, mozda duplo od njega (a to je malo vise od 10 kg :D) i cak su se ponjusili, repovi su radili al onda od jednom opet rezanje. Da gazda nije odvukao svog psa ca nesto bi se i dalo napraviti ali ja ovako uvijek sa svojima ostajem paf i psi odu totalno nezadovoljni, nista nije rijeseno medju njima. Kak nauciti ljude da se tako ne radi?

Dobro se sjecam nedavno prije mjesec -dva kad smo se sreli sa jednom kujicom, Nemu sam pustila da se ponjuse al valjda u krivom trenutku (kad 3 psa popizde tesko je odabrati pravi...) pa se Nemo zaletio malo netakticno ravno na nju, a ovoj se to nije svidjelo pa je ona napala njega - odbila tj. Nije htio on napraviti nista, ali je lose prisao i to mu se vratilo. Nakon toga je bio zbunjen, ni najmanje ljut i htjela sam da se sad normalno upoznaju i "izravnaju" racune, ali tip je uzeo svoju kuju i poceo ju kaznjavati i derati se na nju. Bila je sva uzasno ljuta i jadna. Prvo joj se neki mangup unio u facu pa ju je jos ovaj kaznio za to. Takva je vecina...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #168 u: Siječanj 03, 2011, 15:43:15 poslijepodne »
Ron i Srečko (srečko je susedov pas i pokazav vam je rit :D)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #169 u: Siječanj 03, 2011, 15:44:36 poslijepodne »
,

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #170 u: Siječanj 03, 2011, 15:46:56 poslijepodne »
Gledam i ne kužim kak Srčeko ima tak majušnu glavu(na prvoj slici) i onda shvatim da to nije glava.  :D
Ron je pravi ljepotan.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #171 u: Siječanj 03, 2011, 15:58:34 poslijepodne »
Jel počeo Ron zapišavat(dizat nogu)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #172 u: Siječanj 03, 2011, 16:20:55 poslijepodne »
Jel počeo Ron zapišavat(dizat nogu)

Je, ima mjesec dana :)

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #173 u: Siječanj 04, 2011, 10:04:37 prijepodne »
Moj isto, sad se već ispraksirao pa si ne piša po prednjim nogama

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #174 u: Siječanj 04, 2011, 10:09:16 prijepodne »
Djabe im od tog dizanja nogu,kad bi ih Kan svejedno zajaho i pokazo im ko je pravi frajer  :D :D :D :D