ja bas zeljela pohvaliti prirodan osmijeh

gwy ako ti nisi smirena ne ocekuj da ce i pesi biti

moja je na prvom natjecanju bila diskana jer sam ja bila toliko histericna da me pas u cudu gledao cijeli dan, jbg trema pred nastup kad te gleda gro ljudi
ja sam se to isto pitala da li cu ikada moci ostaviti rinu samu sa mackom jer ne pocetku bilo ostro do bola ali sad spavaju jedni pored drugih bez problema....samo ih seci sto vise zajedno i kad zapocnu tucu podcini jednog drugom i ubrzo ce biti najbolji frendovi

a sto se onog steneta tice ljudi rade instiktivno pogresne stvari....kad je meni Scara mastif dohvatio za glavu vidjela sam da su mu oci na broju i da nigdje ne siklja krv, nisam panicarila i dizala stenca na ruke kako neki znaju histerizirati i drugi dan si je bio opet dobar i skakao je po njemu kao da se nikaj nije desilo (dobro htjela sam da izvuce pouku iz toga da ne smije krasti drugim pesima hranu ali izgleda nije upalilo

)
ljudi maze i dizu pese na ruke kad su splaseni ili agresivni a to nije dobro....ja sam si tak prvog pesa "unakazila" sad se boji skoro svake sjene

ali napredujemo u oporavku

ikota ako ces uzimati privatno satove dresure obavezno trazi da vidis trenera sa njegovim psom kako radi....ako je njegov pes ok moze ti pomoci ...ako ne zna ni svojeg dovesti u red zaboravi da bu ikaj vrijednoga bilo od toga

a pogotovo zaboravi skole u kojima ostavljas pesa na dresuru, dresura se i svodi u principu na dresiranje tebe, pas je dobar sam po sebi