Lipanj 27, 2025, 14:32:43 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 250675 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #550 u: Kolovoz 22, 2010, 15:51:46 poslijepodne »
Probaj se smiriti kad si kraj njih,oni osjecaju tvoju napetost,pa su i oni napeti

A sto se tice tog mladog psa,moze biti i da je do sad bio u nekom dvoristu,pa nije naviko na setnje i sve mu je to novo pa se boji,ili je toliko izmaltretiran necijom "cvrstom rukom"

Offline sasa-f

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #551 u: Kolovoz 22, 2010, 17:13:49 poslijepodne »
ja bas zeljela pohvaliti prirodan osmijeh  :D

gwy ako ti nisi smirena ne ocekuj da ce i pesi biti  ;)  moja je na prvom natjecanju bila diskana jer sam ja bila toliko histericna da me pas u cudu gledao cijeli dan, jbg trema pred nastup kad te gleda gro ljudi  :D
ja sam se to isto pitala da li cu ikada moci ostaviti rinu samu sa mackom jer ne pocetku bilo ostro do bola ali sad spavaju jedni pored drugih bez problema....samo ih seci sto vise zajedno i kad zapocnu tucu podcini jednog drugom i ubrzo ce biti najbolji frendovi ;)
a sto se onog steneta tice ljudi rade instiktivno pogresne stvari....kad je meni Scara mastif dohvatio za glavu vidjela sam da su mu oci na broju i da nigdje ne siklja krv, nisam panicarila i dizala stenca na ruke kako neki znaju histerizirati i drugi dan si je bio opet dobar i skakao je po njemu kao da se nikaj nije desilo (dobro htjela sam da izvuce pouku iz toga da ne smije krasti drugim pesima hranu ali izgleda nije upalilo  :D )
ljudi maze i dizu pese na ruke kad su splaseni ili agresivni a to nije dobro....ja sam si tak prvog pesa "unakazila" sad se boji skoro svake sjene  :roll: ali napredujemo u oporavku  ;)

ikota ako ces uzimati privatno satove dresure obavezno trazi da vidis trenera sa njegovim psom kako radi....ako je njegov pes ok moze ti pomoci ...ako ne zna ni svojeg dovesti u red zaboravi da bu ikaj vrijednoga bilo od toga  ;)
a pogotovo zaboravi skole u kojima ostavljas pesa na dresuru, dresura se i svodi u principu na dresiranje tebe, pas je dobar sam po sebi  :D

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #552 u: Kolovoz 22, 2010, 17:21:07 poslijepodne »
kako si pomirila psa i mačku, jer meni ne uspijeva - on mačku voli ona njega mrzi, mačka ima 2 i po godine?

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #553 u: Kolovoz 22, 2010, 18:17:10 poslijepodne »
Eh,to i mene zanima kako macku korigirat
Svaki put kad si zamislim da ju uhvatis za vrat i probas poleci na pod pokraj psa,nekako zamisljam da kanđe mlate svuda,i jos ono puhanje  :D

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #554 u: Kolovoz 22, 2010, 18:28:40 poslijepodne »
Ma strah me očiju, jer mačka kad joj ovaj priđe gađa samo jednu točku. Ja sam malo zaj. situaciju jer taman kad je počela manje reagirat na njega nakon mjesec suživota otišao sam sa psom 15 dana na godišnji i sad sve ispočetka.

Offline pros

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #555 u: Kolovoz 22, 2010, 18:44:59 poslijepodne »

Stvarno je prekrasna! Nisu mi svi belgijanci lijepi, neki mi izgledaju vise ko krizanci nego ista drugo al ova je stvarno krasna! Mada... kod njih je rad malo bitniji od izgleda :D
Hvala.Kod njih je rad cijeli život od kada su bebe već krenu dosađivat .

.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #556 u: Kolovoz 22, 2010, 22:05:23 poslijepodne »
Probaj se smiriti kad si kraj njih,oni osjecaju tvoju napetost,pa su i oni napeti

A sto se tice tog mladog psa,moze biti i da je do sad bio u nekom dvoristu,pa nije naviko na setnje i sve mu je to novo pa se boji,ili je toliko izmaltretiran necijom "cvrstom rukom"

Trudim se kontrolirati i za sada mi dobro ide. Jutros kad su se ulovili nisam bila ni blizu, zato mi je i trebalo duze da dodjem do njih da ih razdvojim pa je mali vec imao kreku na uhu. Za sada ovaj sistem zbilja pali - ignoriram ih i pravim se da je najnormalnije da su zajedno, nagradjujem ih zajedno, cak tako da se moraju poljubiti da bi uzeli poslasticu...

Cak sam prilicno sigurna da je mali zapoceo jutros jer je on taj koji je prije nego su se posvadjali bio onaj koji histerizira na Nemu... a jutros je okrsaj bio kod padele za hranu pa mogu samo pretpostaviti. Nakon toga je sve bilo ponovno po starom.

Neku sam vecer bila zivcana radi drugih stvari... nevjerojatno kako oni to kuze, Nemo je nasrnuo par puta meni pred nosom i nije bilo mirenja nakon toga jer sam bila prezivcana da ih pomirim. Bas ono, ako mi je los dan, moram ih se kloniti.  :dead:

Sto se mladog pita tice, sumnjam da taj ima cvrstu ruku sudeci po toj zeni koja ga je vodila. Ona je cvrsta koliko i sparuga. Oboje su izgledali da ce se raspasti od straha pred nama... ajd da bar ja imam 130 kila i umjesto 2 misa i jednog normalnog psa vodim 3 mastifa pa bi jos skuzila :D Vise pretpostavljam da je pas imao neugodno iskustvo sa nekim psom - ili mozda ta zena pa je ona svu nervozu prebacila na njega.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline sasa-f

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #557 u: Kolovoz 22, 2010, 23:53:31 poslijepodne »
mislim da sam odgovorila tocno....zena histerizira i normalno da se pas boji....kad se ponasas normalno i pas se ponasa normalno
valjda su moji zato histericni :D

sto se macke tice...macak je bio mlad pa mi je vjerojatno bilo lakse
ugl poanta je da macak frkce na pesa jer je pes prehiperaktivan za macku, oba pesa sam vidjela i za oba pesa to tvrdim  :D
ugl samo pripazite da se pesi ponasaju ok u blizini macke dok one ne shvate da im pesi nisu prijetnja....treba vremena, iako potcinjavanje pesa macki isto nije losa ideja (ne obrnuto jer ce netko na hitnu vjerojatno  :roll: ) ja sam to radila sa rufi prvi put kad mi skocila na tvora, za siju i na pod pred njim
sad mu prilazi kao velkim pesima, onak spustenih usiju i repa se baca na pod  :D
e da i bilo kakvo jurcanje za mackom je strogo zabranjeno, a vjerujem da bi macka volila i kakvo sigurno mjesto tipa vrh ormara  ;)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #558 u: Kolovoz 25, 2010, 00:28:43 prijepodne »
Evo jedna slikica mog demona,i slatkice iz kvarta  :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #559 u: Kolovoz 25, 2010, 00:31:19 prijepodne »
prekrasan je...  :heart:

ps: uvijek sam patila na to da pas bude crn, a macka bijela...  :heart:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #560 u: Kolovoz 25, 2010, 00:37:33 prijepodne »
Hvala Pandorice  :)

Ali od silnog razdvajanja i namjestanja njih,ja ispo mrljav  :D

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #561 u: Kolovoz 25, 2010, 08:38:09 prijepodne »
Hvala Pandorice  :)

Ali od silnog razdvajanja i namjestanja njih,ja ispo mrljav  :D

Ajde kaj mrljav.... Pa slikal si pse, a ne sebe :D  Ili možda ...?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #562 u: Kolovoz 25, 2010, 09:18:37 prijepodne »
Evo da pokažem  kako sam napravil kućicu za svog Rona. :) ( Vanjske mjere 100x80 i visine 90 na 80. )
 Materijal; 4 x štafne (4m dužine), 4x OSB ploča 18mm (625x2005) , Lamperija -poluoblica oko 4 met. kvadratnih, 1,3 kvadrata šindre i 1 x c profil za knauf ( rezo sam ga po dužini tak da sam dobil L profil za rub pod šindru), Stiropol 5 cm oko 3 m kvadratnih. Znači iz nutra je Osb ploča, pa dođe 5 cm izolacije, pa onda poluoblice. Kad sam gledal po oglasniku cijene gotovih, kretale su se oko 1500 kn i nisam kužil kaj je tak skupo, ali ova moja je mene došla 800 kn materijal + jedno 3 -4 dana zahebancije (ne cijeli dan, nego onak 3-4 sata dnevno) Ispred mu je složeno da nije baš na pločicama, mada bu u kući, al nek mu se nađe :D
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
« Odgovori #563 u: Kolovoz 25, 2010, 09:22:48 prijepodne »
Super je  :up:
A šta ti je ova klupica?
Da ga čuvaš dok spava  :D
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #564 u: Kolovoz 25, 2010, 09:27:42 prijepodne »
Super je  :up:
A šta ti je ova klupica?
Da ga čuvaš dok spava  :D

To je od Josipe (kćer 3,5 g.) . Mora i ona imat svoje mjesto uz kućicu i Rona :D :D

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #565 u: Kolovoz 25, 2010, 09:28:52 prijepodne »
Baš si to lijepo sklepao. :up:

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #566 u: Kolovoz 25, 2010, 09:32:40 prijepodne »

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #567 u: Kolovoz 25, 2010, 09:59:53 prijepodne »
super si to napravio  :up: može u serijsku proizvodnju...  8)

nego, podigni mu zdjelice za hranu i vodu na nekih 20 cm, da nebudu na podu, bit će njemu lakše za klopat, a i preporuča se da je na povišenom da nebi trebao zabacivat glavom da si ubaci hranu u usta...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #568 u: Kolovoz 25, 2010, 10:25:00 prijepodne »
U ni jednom trenutku nisam primjetil da zabaciva glavu dok jede -?

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #569 u: Kolovoz 25, 2010, 10:44:39 prijepodne »
bokte, pa ti si u svakom pogledu odličan majstor..tvoja žena je valjda presretna sa tobom takvim  :) :D :D
odlično, i zdjelice kak hoćeš, možeš, ai ne moraš  :up:

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #570 u: Kolovoz 25, 2010, 10:49:56 prijepodne »
Odlično odrađeno,ja taman neku vikendicu planiram radit u zagorju pa bi se mogli dogovorit oko gradnje  :D

Reci mi jel hoče spavati u njoj? jer moja zadnja 3 pesa ni blizu kućici nisu htjeli.
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #571 u: Kolovoz 25, 2010, 10:53:29 prijepodne »
Odlično odrađeno,ja taman neku vikendicu planiram radit u zagorju pa bi se mogli dogovorit oko gradnje  :D

Reci mi jel hoče spavati u njoj? jer moja zadnja 3 pesa ni blizu kućici nisu htjeli.

Preko dana si odspava u njoj, a po noći neznam jer ga u jutro obično nađem na stolcu. (onom plastičnom vrtnom)

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #572 u: Kolovoz 25, 2010, 11:19:04 prijepodne »
E tak su meni i rotwaileri na stolcima spavali,labrador na tepihu ispred ulaznih vrata a ova munja kaj ju sad imam ona po zimi spava na hrpi snjega koju napravim kad čistim dvorište,po kiši nasred dvorišta na betonu ajde jedino sad po ljeti se legne ispod bora u hlad.
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #573 u: Kolovoz 25, 2010, 11:25:20 prijepodne »
J.bemti moj spava u košari, a ikota svome napravio vilu s verandom. Dobro je što mi pas ne surfa netom jer bi mi dao otkaz

Offline El Enki

• Punopravni član
« Odgovori #574 u: Kolovoz 25, 2010, 11:32:07 prijepodne »
:D :D :D