Lipanj 25, 2025, 15:53:13 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Ajmo jos malo o psima...  (Posjeta: 249907 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ikota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: Ajmo jos malo o psima...
« Odgovori #150 u: Srpanj 22, 2010, 13:21:13 poslijepodne »
Meni je 7-8 godina stvarno malo da mi pas pozivi
Kad gledas da odraste i dok ga sve naucis treba  3 godine,onda zivi dvije tri godine tako,i onda vec ostari,i jos koja godina i odjednom ga nema
Da ne pricam o gledanju kako se pati dok hoda,i tako dalje

Da fakat je malo pre malo tih 8 god.
Šta tek nakon 3 godine pas odraste, ja sam mislio da je to bar sa 2.
Tiii dali je Kan dosegao svoju veličinu, ili bolje ovak ; sa kolko mjeseci,godina, pas prestaje rast i izlazi iz neke faze "puberteta"
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #151 u: Srpanj 22, 2010, 14:17:31 poslijepodne »
@ ikota: Ženke obićno odrastu nakon 2. tjeranja, recimo kojih 14-16 mjeseci, a mužjaci neznam, nisam imao nikad mužjaka, ali mislim da je isto... nakon godinu i pol su oni tip top....

da bi pas bio lijep (govorim o staffovima) mora vježbat kao mali da mu se razvije muskulatura.... i da nemoj se brinut ako ti peso nije kao neki staffovi, onak sa velikom glavom i širok u prsima, postoje 5 glavnih rasa stafforda ("Ruffian", "X-Pert", "Crusader", "Tacoma" i "Harwyn") od kojih su se razvili ostali...
to se inaće naziva "bloodline" i svaki je drugačiji po nećemu tako da i to utjeće na izgled naših staffova...

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #152 u: Srpanj 22, 2010, 14:17:58 poslijepodne »
male i srednje psmine rastu do kojih 16 mjeseci, ženke dosežu spolnu zrelost sa cca 8 mjeseci, kada počinju sa prvim "tjeranjem", al se ne preporuča parnje kod prvog tjeranja, samo kod pasmina kao što su pekinezer, buldog, mops i sl. zbog nesraštene zdjelice jer prilikom prvog poroda se zdjelica, još ne okoštala, raširi, što je dobro za daljnje porode..u slučaju da se to ne napravi kod prvog tjeranja, manje više se takve pasmine osuđene na carske rezove..sad sam malo skrenul s teme  :D :D
veće pasmine, bernski planinski, landseer, newfaundland, ovčari, hrtovi, rastu do kojih 20-22 mjeseca starosti  ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #153 u: Srpanj 22, 2010, 14:24:29 poslijepodne »
Ikota rast ce ti do neki 10-11 mjeseci,i onda ce stati,u grebenu ce ti dobiti kasnije jos koji centimetar,kad se nakupi misica
Staffordima ce tijelo biti u punoj snazi tek sa preko 3 godine,onda su pravi muzijaci stvarno ogromni
Moj Kan je stao sa rastom odavno,sad se samo siri,i tu je tek na pola puta,iako je i sad vec veci od vecine stafforda  :D
A iz puberteta i da se isto smiri mu treba preko 2 godine,Kan se igro neki dan sa stencem stafforda od 2.5 mjeseca,i ponasa se isto kao i taj malac,strasno :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #154 u: Srpanj 22, 2010, 14:27:52 poslijepodne »
Da zaboravio sam ti reci,prvi 6 mjeseci ce ti rasti kao tijesto,onda ce usporiti i pomalo rasti do tih neki 10-11 mjeseci,zato je bitno da taj prvi period ima super kvalitetnu hranu,i sto vise kalcija i ostalih minerala potrebni za rast kostiju,i poslije zubi kad ih zamjeni
O treningu i igrama pricamo kad dođe vrijeme za to :)

Offline maslachak

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #155 u: Srpanj 22, 2010, 17:05:09 poslijepodne »
ajd da i tu priupitam - želi li netko mastifa?
definitivno nije mali pesek tak da bi vam se vjerojatno svidio  :D
uglavnom, frendovi poklanjaju mastifa jer sele preko bare.. malac je šest mjeseci mlad..

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #156 u: Srpanj 23, 2010, 23:30:31 poslijepodne »
Ispricavam se sto nisam bila prisutna da se malo prepirem s vama ovih par dana :D Ali vidim da ste se dobro zabavili :D

Tii, neznam vise gdje je onaj tvoj post gdje opisujes zasto bas bull ali svidio mi se  :up:

Zdravlje: imam cistokrvnog (bez papira :D) i mjesanku od 10 kg (kratkonoga) i mogu reci da su jednako bolezljivi! Retriver na probavu, ona na kozu... Jest da je on bio teze bolestan, osobito kao mlad pas, ali sada su zapravo oboje sasvim ok, idemo na cjepljenje svake godine i neki dan bili vaditi travu iz uha :D

Ponasanje: ona je puno pristojnija od njega. Mala je, vrlo zivahna ali i jako poslusna. On, dominantan muzjak, ja napravila mnogo greski kada je bio stene koje jos ispravljam. Retriver je, ali zbilja voli biti glavni. Nije bas pas kakvog zamisljaju prolaznici, zapravo su me pljuvali kada je u gradu nosio brnjicu, jer mucim "jadnog retrivera". On je po prirodi dominantan, ali ja sam ga ucinila agresivnim krivim pristupom.
Jos uvijek imam problema sa time, sada zna da nesmije napadati, nesmije rezati, ali ako je pusten i nadje se u (slucajnom) klincu sa drugim psom... pa, brzo zavrsi barem :D Nikad nije ugrizao, uvijek su to fingirani napadi gdje se oba psa ispusu i odu zadovoljni jedan od drugog (bar ako je nerjeseno...). Je, to je problem, zato ga pustam poslje ponoc i nase setnje su samo kasno dok se po danu ide samo obaviti ono sto treba. Do napada (da li njegovog ili na njega) je doslo samo kada bi pusteni, tudji psi dosli do nas. Ako su veliki kao on ili veci i ne odustaju, jedino sto mogu je pustiti da to rijese. Vezan pas nemoze dobro proc.

Pa evo da pitam iskusnije: kako ispraviti tu vrstu problema? Nije agresivan, ne napada sve na 4 noge. Jako voli stence, zenke i pse koji su submisivni. Zapravo, najcesce takve ignorira nakon njusenja. Ali muzjaci koji su najcesce jednako dominantni kao on - ne podnosi. I posto je vecina pasa u nasem kvartu takva, ne pustam ga. Cesar bi ga odveo u neki dobar copor, al gdje da ja nadjem copor odgojenih pasa? :D

Bila sam radila sa dobrim ljudima i njihovim bullom Neom (ovdje su na forumu), koji je btw prilicno bolji u tom pogledu od mog retrivera. Ali problem je sto su oni iz Slovenije a je nemogu naci u Puli vlasnika sa psom koji je voljan druziti se sa drugima i raditi sa psima. Nevjerojatno je ali vecina pasa koje srecem su zbilja uzasno neodgojeni (cast iznimkama) i zapravo se vidi da ljudi s njima izlaze van samo da se nebi pokakili i pisali po kuci. Socijalizacija nula.

Kujica je s druge strane jako druzeljubiva i ona je uvijek pustena. Uvijek poslusa ako ne zelim da ode do nekog vezanog psa, i dodje kad ju pozovem.

Nemam namjeru nabrajati s kojim sam sve psima radila da bih dobila kredibilitet, tako mi je sve jedno tko mi vjeruje ili ne, a da sve znam, ma daleko od toga! Ucim svaki dan.... Nemo mi je prvi pas i na njemu sam ucila sto znaci imati psa. Napravila sam tonu i pol gresaka i zapravo je on odlican, ma savrsen kako je mogao ispasti. Promjenila sam valjda 10 razlicitih metoda odgoja, od onih old school do novih hippy metoda (bez uvrede nekome, svaka ima svoje poklonike i pse kojima odgovaraju.. mojem jednostavno nisu odgovarale) Sa 6 mjeseci smo bili u skolici, tamo sam naucila kako maltretirati psa. Nastavila sam tako i napravila agresivca na druge pse i ljutog i pakosnog psa na lajni. Od onda popravljam stvar i sada je SVE predobro, osim sto jos ne voli muzjake, ali sada bar ne otrci do njih cim ih vidi :D

P.S. cannibal pitanje za tebe: ide na kastraciju sljedeci petak, ima 6 godina i moji veterinari, prijatelji i "znalci" mi vec godinama preporucaju da to napravim. Sada sam se i odlucila, kao bolje kasno nego nikad :D Kakva su tvoja iskustva sa promjenom ponasanja koja su uzrokovana viskom testosterona? Posto on reagira iskljucivo na dominantne muzjake, mislim da je to problem i da bi se trebao srediti kastracijom.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #157 u: Srpanj 24, 2010, 11:53:59 prijepodne »
Gvyn molim te da mi napišeš 5-6 grešaka koje si radila sa psom, a za koje držiš da su jako bitne u odgoju psa.
Ja sam novi u svemu tome pa bi mi bilo drago (i meni i Ronu) naučiti nešto na tuđim greškama. (pošto vidim da se teško ili skoro nikako ispravljaju)
Hvala unaprijed :zagrljaj:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #158 u: Srpanj 24, 2010, 12:07:31 poslijepodne »
Nije istina da se nikako ne ispravljaju! Neke teze neke lakse ali se sve mogu ispraviti. Druga stvar je da li odredjena osoba ima znanje za ispraviti ih. Evo ja sam uspjela u svemu osim u problemu sa muzjacima. A to je uglavnom zato jer nisam ni radila na tome :D Jednostavno je gotovo nemoguce naci osobe i pse za raditi na tome, a za "popraviti" psa koji ima problem sa drugim psima ti trebaju - drugi psi :D

Joj moram juriti al popodne napisem pas gluposti koje sam radila!

Peace! :D
...Pula...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #159 u: Srpanj 24, 2010, 12:28:40 poslijepodne »
Meni su neki iskusniji vlasnici pasa isto predložili kastraciju. Navodno da e tako pas lakše socijalizira sa okolinom (mislim na druge pse), jer izgubi onaj nagon i potrebu za zauzimanjem teritorija. Valjda sam dobro shvatio što su mi željeli reći :-[

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #160 u: Srpanj 24, 2010, 13:02:17 poslijepodne »
Gwy ako je to tvoj jedini problem da tvoj pas ne moze biti u blizini muzijaka,onda to nije problem  :D
Glupo je to ocekivati da ce dva muzijaka lijepo se njuskati i igrat,a prvi puta se vide u zivotu
Njuskanje i igru imaju muzijaci koji se znaju odmalena,ili bar dok je jedan bio manji,a obojica su dobro socijalizirana
Znaci tada vlada među njima povjerenje steceno dok su bili mali,i oni su copor

Ono sto Millan radi je,da on ima vlastiti copor 30 i nesto pasa,kojima je on gazda,i kad dovede drugog psa,on kontrolira onih 30,a ovom jednom ne preostaje nista drugo neko podrediti se,jer nije na svom teritoriju i okruzen je sa drugim coporom
Taj pas psihicki je pobijeđen i nema druge opcije nego pridruziti se tom coporu,jer psu je u genima da prezivi,a to je jedini nacin i Millan tocno zna zasto to radi

Ti kad bi isto tako sad htjela raditi isto to,ne radi se o tome da netko dovede drugog psa koji je savrseno socijaliziran,pa da vjezbate
Jer vi kad se sretnene vi cete biti dva razlicita copora,a tvoj pas nece biti stisnut kao kod Millana,jer ce biti jedan na jedan,a tu dođe do tucnjave

Znaci to raditi,samo da bi on postao manje agresivan,nema nikavog smisla,jer i da uspije sa tim psom,kad sretne drugog,moras opet iz pocetka
Ja bi to sa njim naprimjer radio,kad bi moj prijatelj imo psa sa kojim se Kan ne trpi,a mi bi naprimjer da ih setamo zajedno,e onda bi se potrudio da budu sto manje agresivini
A to postizes kako kaze Millan sa setnjom
Uzmes svog psa,prijatelj svog,i lijepo na razlicite strane,i istrcati ih sa biciklima,do granice kad se skoro za leci,e onda kad su umori idemo zajedno setati,da psi budu u blizini jedan drugog,a laki za upravljanje jer su izmoreni,i tako svaki dan,i ubrzo ce se naviknuti jedan na drugog,i imat ces ubrzo jedan copor

Za kastraciju neznam,na svakom je da odluci,ali ja nebi volio da mene netko kastrira samo zato da bi njemu bilo lakse

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #161 u: Srpanj 24, 2010, 13:27:51 poslijepodne »
gwyn...odgovor na pitanje za kastraciju..imam dosta iskustva sa kasriranim mužjacima, al evo jedan orimjer..moj buraz i njegova cura imaju zlatnog retrivera (mužjaka/ili sad ono  :D )..prije dok je bil sa testisima, bilo je ksitanja, grižnje i svakakvih gluposti po mjestu..kastriran je sa cca 5 godina, pas se smirio za neprepoznat, konstantno je doma, nema više skitnji po mjestu, navlačenja sa drugim cuckima..mogu reč da svakako preporučujem ako želiš smirirti svog psa..
operacijaje praktički rutina i nema straha od nekih komplikacija..samo oprez nakon operacije sa hranjenjem jer su jako jako podložni debljanju i to iznad prosječno, reducirat im hranu i davat nešto manje kalorično, jer je od mog biraza sad pas postao ovca, samo glava i tijelo, vrata nema od silne debljine  :D :D ;)

Offline mistyblue

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #162 u: Srpanj 24, 2010, 14:27:01 poslijepodne »
Gwy, ja bih ti savjetovala da još malo pričekaš do jeseni... Tj. dok mrvicu ne zahladi, rezovi od operacije, iako neće biti veliki, samo na testisima, po vrućini puno teže zarastaju i veća je mogućnost sepse.
Ja sam svoga chowa kastrirala, ali nisam mu time posve ublažila prirodno žestoku narav, iako je definitivno postao mirniji i sabraniji.
So I told a friendly star, the way that dreamers often do...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #163 u: Srpanj 24, 2010, 14:31:29 poslijepodne »
Gwy, ja bih ti savjetovala da još malo pričekaš do jeseni... Tj. dok mrvicu ne zahladi, rezovi od operacije, iako neće biti veliki, samo na testisima, po vrućini puno teže zarastaju i veća je mogućnost sepse.
Ja sam svoga chowa kastrirala, ali nisam mu time posve ublažila prirodno žestoku narav, iako je definitivno postao mirniji i sabraniji.

ovo ne stoji nikako, naročito sepsa  :down: , o nekim stvarima bi trebalo razmilsit prije nego se napišu  ;)
zažto?
zato jer je rez na scrotumu jedva 1,5 cm dugačak, i kroz njega se provuku testisi..pas poslije operacije dobije antibiotik produženog djelovanja (4 dana) i još se lokalno aplicira trenutni antibiotik..ja nikada nisam doživio da bilo koja životinja dobije sepsu nakon operacije, pa nismo mi mesari bogati  :D

Offline mistyblue

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #164 u: Srpanj 24, 2010, 14:39:12 poslijepodne »
Pa mislim da postoji realna mogućnost da životinja sebe liže i prenosi bakterije na rez, te time zagadi ranu i produži, u kombinaciji s toplim vremenom, vrijeme zarastanja. Svaka čast onima koji nisu mesari, ali nažalost u nekim gradovima ima isključivo takvih...
So I told a friendly star, the way that dreamers often do...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #165 u: Srpanj 24, 2010, 14:41:30 poslijepodne »
normalno je da pas liže ranu, a s time joj samo skraćuje vrijeme zarastanji i s time ju čisti, a ne da ju onečišćuje..a bože moj ostalo je na vlasniku da pogleda ranu, eventualno ju pošprica nekoliko puta dnevno sa vodikovim peroksidom, zbog bržeg zarastanja  ;)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #166 u: Srpanj 24, 2010, 14:44:33 poslijepodne »
Citat:
Marichui, staffi je prepreprekrasan   Obozavam ih! Da nemam vec dva psa i problem da pokupim sve sto me lijepo pogleda - sigurno bi imala staffa
Ja ću te lijepo pogledat
 :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #167 u: Srpanj 24, 2010, 15:15:58 poslijepodne »
Tii, slazem se s tim sto si napisao, nisam ni mislila uz pomoc jednog sprijateljit Nemu sa svim psima :D Ali voljela bih naci "prijatelje" - psece i ljudske s kojima  bi se mogli druziti moji psi, jer imamo jako malo druzenja sa drugim psima a to nije nikako dobro za njih. Mala se relativno cesto druzi ili barem ponjusi sa drugim psima jer je pustena i gotovo ju tjeram na druzenje cim vidim pustenog psa. S Nemom nemogu tako jer neznam kako ce reagirati na druge pse jer nemogu predviditi tko ce biti na livadi. Kada se udalji od mene ga ne kontroliram i to je najveci problem. Dok je blizu, cak i ako je pusten sve super, ali vec ako ode njuskati 50 metara od mene i vidi drugog psa.... khm..  :dead:

To mi je trenutno jedini i najveci problem.

Zasto ga kastriram BAS sada? Pa, odrastao je sa maminim psom, mjesancem patuljastog pincha. Ona je odselila sa njim u Italiju i od onda se ne podnose... jednostavno su se udaljili i vise nisu braca i prijetelji kakvi su bili. Da je mamin pas bar malo veci i da se moze nositi sa Nemom jednostavno bi ih prisilno navikla jednog na drugog, ovako si nemogu dozvoliti da ga Nemo napadne, iako znam da ga nece ugrist, moze ga ozljediti velicinom. Bit cemo prisiljeni zivjeti svi zajedno neko vrijeme jer se mama vraca i privremeno joj treba smjestaj koji ja mogu pruziti i jedina prepreka su psi. Nemo je izvukao kraci kraj iako ni mamin pas nije po ponasanju bolji - samo je manje opasan! A i moram priznati da mi je pomisao da se normalno ponasa prema SVIM psima jako privlacna! Htjela bi da i on dozivi druzenje bez tenzija, a kod njega uvijek ih ima. Samo njuska gdje se koji popisao, cvili ako nanjusi zenku, non-stop je napet i pun testosterona... ajde da ga bar pustim da obavi stvar tu i tamo, ali mislim da je to ovako jedna velika frustracija za psa.

Cannibal, hvala na odgovoru, sad mi je lakse da ne radim nesto krivo  :up: Sto se debljanja tice: Nemo je uvijek bio premrsav, mislim da ce mu to dobro doc :D Ne bojim se bakterija ili tako nesto, dok je na antibioticima (a veterinaru kod kojeg idemo vjerujem da je najbolji u blizini i sigurna sam da ce s njegove strane biti naj) nemoze se nis desiti. Valjda ga necu pustiti da se uvalja u blato ili govno ili nesto :D

Eh da, greske? Najveca od samog pocetka je uvijek bila - nervoza! Kad nisam znala kako nesto postici ili sam mislila da nesto radim dobro a on me jednostavno nije slusao - bila sam strasno ljuta na njega. Ljutnja mi nikad nije pomogla, stovise, on bi bio to gori sto sam ja bila ljuca. Odgajala sam ga strogocom jer su nas u pocetku tako ucili. Jedini problem sto sam dosljednost, smirenost i sigurnost zamjenila nervozom, ljutnjom i nezadovoljstvom. Kada su poceli pubertetski problemi sa muzjacima (a poceli su bezveze, sad to vidim), ja sam, umjesto da ga u kljucnom trenutku jos dodatno socijaliziram - odvojila od pseceg svijeta zbog straha. Kada bi srela druge pse toliko bi postala nervozna, pocela bi ga natezati (jer je on vukao prema njima), pa ga zatim kaznjavati - sto glasom, sto davilicom jer bi divljao... Kao rezultat je dosao agresivan pas, nervozan pas, nezadovoljan pas i opcenito - neposlusan pas. Od prvih dana ga nisam  mogla natjerati da hoda uz nogu, on bi vukao taman da mu siljke stavim, davilice, razni "easy-walk" hamovi, haltiji... nista nije pomagalo. Ja zivcanila na njega, on na mene... i tako u krug.

Onda sam okrenula plocu prema nekim drugim teorijama i isla sve na lijepo. Samo poslastice, samo nagrade... samo ignoriranja ako nesto nije po mojoj volji. Dobila sam - ne vise zivcanog ali psa koji me ignorira i opet radi sto zeli. Nagrade? Nisu ga zanimale van stana. Jedina nagrada njemu je oduvijek bila - drugi pas, livada, njuskanje, obiljezavanje, opcenito da bude slobodan. A nju nije mogao dobiti jer se nije znao ponasati pusten i opet - corak.

Tek onda sam shvatila u cemu sam grijesila u pristupu i sa tim saznanjima i onim nekim "klikom" koji se desi kad shvatis u cemu je stvar, sve je krenulo na bolje. Ma od prve setnje je hodao uz nogu, na obicnoj ogrlici. Na pogled na pse je umjesto natezanja, skakanja, rezanja i lajanja - prolazio meni uz nogu. Sada pse koje ocekuje potpuno ignorira, dok one koje slucajno sretnemo pogleda sa znatizeljom, nekada i zacvili ali kratka korekcija u obliku zvuka "Š" je dovoljna da nastavimo normalno hodati i da od tada na dalje tog psa ignorira taman nam hodao uz nogu. A nije se jednom desilo tako nesto, uvijek se nadje neki koji je pusten bez gazde i sljedi nas.

Jedina razlika izmedju ranije i sada je: sada sam smirena, sigurna u to sto radim, ne zivciram se (uglavnom barem :D), i Nemo vise nije moj gazda. A nisam ga niti jednom udarila nedo bog, pa ni zaderala se na njega. Samo pristup, ono sto Cesar zove "energijom". Ne sumnjam vise u to da ga mogu natjerati da radi sto zelim, sada ga jednostavno natjeram, uz par migova, bez ikakve prisile. I on slusa. A uz njega i mala oko koje se nikad nisam mucila s odgojem. Ona usvoji iz prve sve sto treba.

Ima sigurno jos gluposti kojih se sada nemogu sjetiti :D

...Pula...

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #168 u: Srpanj 24, 2010, 15:40:29 poslijepodne »
¸Tnx

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #169 u: Srpanj 24, 2010, 17:44:16 poslijepodne »
e..ajmo malo OT... da ne otvaram posebnu temu..

zlatna retrieverka

redovno dobivala ampule frontline combo.. i jednom nakom mjesec i pola dana nasli da je krcata buhama...

zakljucili da je mozda buha postala imuna na combo.. i uzeo bayernov advokat ( onaj 25-40kg) taj kao rijeseva sve.. i iznutra i izvana.. nakon mjesec dana.. jucer joj nasao buhu i sto je najgore.. krpelja...

sad me u veterinarskoj dave da trebam uzet neku bayernovu ogrlicu (90kn.. isto ko i advokat).. koja sigurno drzi 5 mjeseci...

jel to istina ili kakaju opet?? IMA JOS KAJ  Osim da tu i tamo spricnem frontline sprejom?

ocistio sam i kucicu i sve..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #170 u: Srpanj 24, 2010, 18:16:50 poslijepodne »
e..ajmo malo OT... da ne otvaram posebnu temu..

zlatna retrieverka

redovno dobivala ampule frontline combo.. i jednom nakom mjesec i pola dana nasli da je krcata buhama...

zakljucili da je mozda buha postala imuna na combo.. i uzeo bayernov advokat ( onaj 25-40kg) taj kao rijeseva sve.. i iznutra i izvana.. nakon mjesec dana.. jucer joj nasao buhu i sto je najgore.. krpelja...

sad me u veterinarskoj dave da trebam uzet neku bayernovu ogrlicu (90kn.. isto ko i advokat).. koja sigurno drzi 5 mjeseci...

jel to istina ili kakaju opet?? IMA JOS KAJ  Osim da tu i tamo spricnem frontline sprejom?

ocistio sam i kucicu i sve..

Frontline combo nije repelent,znaci ne odbija nametnike nego ih samo "truje".
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #171 u: Srpanj 24, 2010, 18:47:50 poslijepodne »
Ja cu reci samo za tu ogrlicu od 90kn,sve najbolje,Kan kad ju je nosio prosle godine,jer je imo problema sa buhama,vise ih nije imo,cak nisu ni krpelji isli na njega,a svuda je skako,ove godine ju nisam kupio,i odma 3 krpelja je pokupio
Znaci prosla godina sa ogrlicom niti traga buhama niti krpeljima
U svakom slucaju super stvar,samo mora izbjegavati vodu,jer ako se ispere nema vise koristi
Također se psa ne treba puno dragati jer skidas taj prah sa njega
Ali nije 5 mjeseci djelovanje,nego prvi mjesec sve drzi,poslije popusta,za buhe moze djelovati do 3 mj

Offline pros

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #172 u: Srpanj 24, 2010, 21:59:17 poslijepodne »
Jesam li ja dobro shvatio da ćeš kastrirat psa zbog neslaganja sa drugim ili ima zdravstvenih problema ?

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #173 u: Srpanj 24, 2010, 22:01:59 poslijepodne »
nadam se da ne mislis na mene... sumnjam da bi buhe pobjegle od kuje bez jaja.... :-[ :-[
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #174 u: Srpanj 24, 2010, 22:04:01 poslijepodne »
Jesam li ja dobro shvatio da ćeš kastrirat psa zbog neslaganja sa drugim ili ima zdravstvenih problema ?
evo mene nešto interesira iz ovog posta..što bi bilo ako bih ja svojeg psa kastriral iz razloga što ga se ne može kontroloirati prilikom parenja kuja u susjedstvu il neslaganjem sa drugim psima istog spola?