ja ne pušim te fore..jager, juwel itd itd..trenutno imam u 300 litara atman od 200w i vjerujem da će odradit dobro..zašto u 160 litara sam imal seru staru 8 godina od 75w..po zimi je on bez brige držal temp na 26 stupnjeva u tanku..
..a i jedna ptičica mi je šapnula da je sve to isti klinac fluval, eheim atman, sve u jednoj tvornici u china al druge trake..tak da..moglo bi se pisat..
mogli to ovak isto gledat, koja vam je garancija da se bmw il mercedes (napamet ove dvije marke vozila), neće kvarit? nema je..isto tak i ovo.. 
Tom logikom te odmah pitam, a zakaj onda kupovati ikakvu marku? Ma mislim pa to su gluposti, ne košta isti proizvod 3x skuplje zato kaje to samo brend. Ipak tu mora postojati neka razlika u kvaliteti, proizvodnji, dugotrajnosti, garanciji... Ne velim da su Atmanovi loši, ja imam doma i jedne i druge, ali netko ko recimo ima doma reef tank u kojem svaka ribica košta minimalno 100 EUR sumnjam da će staviti atmana da mu grije vodu, jer bi te onda pitao kak bi se po glavi udarao da ti zakuha vodu. To se može dogoditi i s Jagerom, ali u puno manjoj vjerojatnosti, jer to ime ipak nešto znači. Ne košta bmw 30 000 EUR samo tako, iza njega stoji ipak neko povjerenje kupaca zbog dugogodišnjeg ulaganja u brend i kvalitetu njihovog proizvoda, a i dalje se razvijaju. Meni je Švabo uvijek na prvom mjestu što se kvalitete tiće i njima jedino istinskim vjerujem, oni drže do svog ugleda, ma kolko god ti Kinezi stiskali.
Ako imam love bez razmišljanja uzmem bez štednje neki brand. Kad sam god štedio to mi se odbilo u glavu. Primjerice uzeo sam Kineski Ph controller da bi uštedio 100 EUR i na kraju sam popušio 1000 kn jer mi je pobio sve ribice, pa te sad ja pitam dal misliš da ću više ikada uzeti nešto slično od Kineza? Druga stvar je ak nemaš love, pa kalkuliraš.