Kolovoz 08, 2025, 11:30:16 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: grijač za 180 litara  (Posjeta: 9681 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duby

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • anćiman
Odg: grijač za 180 litara
« Odgovori #25 u: Lipanj 28, 2010, 21:27:59 poslijepodne »
ja imam u svom riu 180  dva jagera od 300w   i nikad nemogu ugrijat vodu zimi  do 30 c    a sobna temp je 22 c

Ma na koju foru 600W ne može ugrijat 150L vode, i to još Jageri. Da tebi termometar ne valja  -?

hehehe kad mu je struja slaba  :klap: šalamala ali nisam mogao odoljeti
L-010a, L-134, L-144, L-180,ancistrus long fin, L-191, L-201....

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Lipanj 28, 2010, 22:17:52 poslijepodne »
meni 150W jager grije 300L vode bez pol frke i to zimi.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #27 u: Lipanj 28, 2010, 22:33:39 poslijepodne »
ja ne pušim te fore..jager, juwel itd itd..trenutno imam u 300 litara atman od 200w i vjerujem da će odradit dobro..zašto u 160 litara sam imal seru staru 8 godina od 75w..po zimi je on bez brige držal temp na 26 stupnjeva u tanku..
..a i jedna ptičica mi je šapnula da je sve to isti klinac fluval, eheim atman, sve u jednoj tvornici u china al druge trake..tak da..moglo bi se pisat..
mogli to ovak isto gledat, koja vam je garancija da se bmw il mercedes (napamet ove dvije  marke vozila), neće kvarit? nema je..isto tak i ovo.. ;)

Danas je prakticki 99% dijelova proizvedeno u Kini. Ali npr. na kutiji od Jagera pise "Made in Germany". To ne mora nuzno znaciti da neki dijelovi nisu iz Kine, ali vjerovatno se ti grijaci sklapaju i testiraju u Njemackoj. I da se proizvode i sklapaju u Kini ta proizvodnja je opet pod kontrolom Jagera. Nacrte i materijale od kojih ce se proizvoditi grijaci su napravili i odabrali Jagerovi inzenjeri na temelju iskustva i tradicije. A na kinezima je da isporuce onda proizvod po tocnim spesifikacijama. Dok je Atman 100% kineski proizvod koji ne prolazi ista testiranja.
Potrebna jacina grijaca ovisi o temperaturnoj razlici okolnog zraka i vode u akvariju. Neki proizvođaci cak to i naglase (Sera, Aquarium systems):

Druga stvar, da li je to bas 300 litara vode u akvariju ili 300 litara minus podloga, pozadina, niza razina vode itd? Razlika moze biti stvarno znacajna.

ja imam u svom riu 180  dva jagera od 300w   i nikad nemogu ugrijat vodu zimi  do 30 c    a sobna temp je 22 c

Ti ocito nesto krivo radis. Da 600W ne moze zagrijati 150 litara vode? Jageri bez problema griju i do 34 stupnja i bas su zato poznati među vlasnicima discusa. Jesi li siguran da imas precizan termometar i da su grijaci dobro kalibrirani? Da li npr. zakrenes skalu (regulator) do maksimuma? Kako su grijaci postavljeni, da li su slucajno polegnuti vodoravno ili jedan blizu drugoga?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #28 u: Lipanj 29, 2010, 13:47:12 poslijepodne »
složit ću se sa m23_vu..za 50 kuna rađe ću ga mijenjat svake 2-3 godine nego kupit jager za 200 i kusur kuna i opet mi može otić..
još samo ovo..zašto bi skuplje trebalo bit i puno bolje?..ne bih se baš složio i to sam isprobal..

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #29 u: Lipanj 29, 2010, 13:55:43 poslijepodne »
Pa jedino mi se prodnost čini da Jager grije s manje potrošene struje, ako je to istina što navode

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #30 u: Lipanj 29, 2010, 14:19:01 poslijepodne »
brend je uvijek skuplji većim dijelom radi marketinških troškova- dizajna, reklame blabla
a jednim dijelom, nadam se i radi kvalitete...
renaullt je kupio daciu, time je profitirala dacia jer joj je dignuta kvaliteta radi ugrađivanja renault dijelova, ali renault je dobio neke dacijuine dijelove pa  :down:
isto je bilo i sa nissanom i renaultom...
ja preferiram razumnu cijenu uz obavezno razumnu potrošnju struje i još obaveznije preporuke ekipe sa ovog foruma...
živcira me kada mi je grijač vision ili kako se već zove kada sam ga tek stavila nesvjesna svega,zagrijao vodu na 28 a namješten na 26 st. jeger mi to nikada ne radi...
:AkTer:

Offline dudo79

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #31 u: Lipanj 29, 2010, 20:01:46 poslijepodne »
slažem se da nemora uvijek skuplje biti i bolje,ali pošto planiram držati diskuse riskirat ću još tih sto kuna i kupiti jagerov grijač,dali je problem ako kupim od jagera 200w i stavim ga u akvarij od 180 litara minus podloga i ostalo

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #32 u: Lipanj 29, 2010, 20:14:23 poslijepodne »
Kupi rađe 150W, grijat ce ti bez problema a barem je malo kraći pa će ti ljepše izgledati budući da su Jager grijači abnormalno dugački u odnosu na ostale.

Offline dudo79

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Lipanj 29, 2010, 21:49:23 poslijepodne »
mislio sam da nije loše staviti malo jači grijač lakše će obavljati posao a valjda neće pre jak za tu litražu

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #34 u: Lipanj 29, 2010, 22:24:58 poslijepodne »
Ja koristim Atmanov od 100 w na oko 200 i kusur litara vode neke 3 godine i super mi je.Jedino što ga ovu godinu budem mijenjao pošto je malo oslabio,odnosno bimetal više ne pogađa postavljenu temperaturu.

Offline dudo79

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Lipanj 29, 2010, 22:27:24 poslijepodne »
u pitanju su diskusi a za njih trebaju veće temperature pa me strah da slabiji neće moći ugrijati

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Lipanj 29, 2010, 22:33:02 poslijepodne »
Kupi onda jači, ne može bit prejak, ima termostat. A i nije to toliko jače, poslužit će ak ti grijanje ode zimi, pa ti temp padne u stanu/kući jako.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #37 u: Lipanj 30, 2010, 08:58:59 prijepodne »
evo mene opet    znam da zvući nevjerojatno al je istina dva  grijaća  jedan u jednom ćošku drugi je u filteru  ko ima rio  i originalni filter znaće o ćemu govorim  oba kupljna  u dvije razlićite prodavnice   s namjerom da ne trošim mnogo struje   jer tu imam 5 diskusa   e sad reko ako jedan radi nonstop  puno je brate  pa sam kupio dva    od termostata   iskreno sma mislio da su   u ku...u   pa sam promijenio  5  i  nakraju kupio digitalni   juvelov ,  max  što sam zagrijo akvarijum zimi je  bilo   29 c    sad na jlejtnim danima  je ionako 30  vani  pa nije problem ....
e sad pošto mislim da su mi  neispravni  grijaći   idem kupit dva nova   pa ću pokušat zagrijat na 32  jer je sad ionako 30  u akvarijumu a grijaći i nerade   pa   javim  šta je bilo
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Lipanj 30, 2010, 12:40:15 poslijepodne »
kupio dva grijaća   nova novcata  od 300w    ubacio   podesio temp na 32  već dva sata  ništa  ćak su se iskljućili   a temp  u akvariju 29c   e sad tu su 6 termometara  u akvariju   i svi mjere istu vrijednost ko je sad ovde lud

zašto kod mog ria temp nemore preć 30 c  sa 600 w   

sad  ču da stavim 4   znaci 1200w  pa da vidimkolko treba vremena dase zagrije 3 stupnja

usput  ovde  jeger 300w  košta 27 eura
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Lipanj 30, 2010, 12:46:31 poslijepodne »
Nije ni kod nas jEger skup  :D

btw, što će ti 30-32 stupnjeva u akvariju?

Offline dudo79

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Lipanj 30, 2010, 13:02:42 poslijepodne »
može li se znati gdije su kupljeni gjači i dali znaž koja je cijena od 200w

Offline dudo79

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Lipanj 30, 2010, 13:05:06 poslijepodne »
sori sada sam vidio da nisi iz hrvatske tako da mi nevrijedi ništa gdije si kupio grijače ,pogledaj  dali treba kalibrirati grijače

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Lipanj 30, 2010, 13:08:10 poslijepodne »
Nije ni kod nas jEger skup  :D

btw, što će ti 30-32 stupnjeva u akvariju?
8) :D :D :D

ma netreba 32 al 30 treba a zimi to nemogu ostvarit    neznam  zašto   diskusi su u akvarijumu na 30 se najljepše osjećaju   iako nije problem ni 28 

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Lipanj 30, 2010, 13:27:02 poslijepodne »
Ma tu je neki problem s termostatom jer ti se oni ugase kad je temperatura vode 29°C. Probaj kalibrirati Jagere koje si kupio...

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #44 u: Lipanj 30, 2010, 16:09:15 poslijepodne »
kupio dva grijaća   nova novcata  od 300w    ubacio   podesio temp na 32  već dva sata  ništa  ćak su se iskljućili   a temp  u akvariju 29c   e sad tu su 6 termometara  u akvariju   i svi mjere istu vrijednost ko je sad ovde lud

zašto kod mog ria temp nemore preć 30 c  sa 600 w   

sad  ču da stavim 4   znaci 1200w  pa da vidimkolko treba vremena dase zagrije 3 stupnja

usput  ovde  jeger 300w  košta 27 eura

Pa zakreni regulator do kraja na 34 stupnja. Procitaj u uputstvima kako se kalibrira grijac i pomakni bimetal da grijac moze postici vecu temperaturu. Ne mora se nuzno temperatura na skali poklapati sa stvarnom temperaturom. A 1200W imati u tako malom akvariju je stvarno beskorisno. Dovoljno je da su dva grijaca podesena na nesto visu temperaturu i druga dva se mozda uopce nece paliti.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Baja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #45 u: Lipanj 30, 2010, 16:28:17 poslijepodne »
drugi je u filteru  ko ima rio  i originalni filter znaće o ćemu govorim 

Jel možeš molim te poslikat da vidimo kako to izgleda?

I ako možeš poslikati akvarij od 180 l sa 4 Jagera dužine 55 cm da vidimo gdje si ih smjestio.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #46 u: Lipanj 30, 2010, 17:27:39 poslijepodne »
Jager ... njegovo iskrenje mi je spalilo zvučnik  X-(
Očekivao sam previše od sjajnog imena.

Offline IgorK

• Novi član
  • *
« Odgovori #47 u: Srpanj 01, 2010, 08:09:29 prijepodne »
Pozdrav svima !
Novi sam na forumu , ali akvarij imam 7 g , nedavno sam kupio 160litarski otvoreni .
Nikada nisam imao ( hvala majci Sreći ) problema s grijačima , a koristim Seru.
U 160l imam 150W Seru  , kad se oduzme dekoracija  mislim da ima 135-140 l vode , temperatura je konstantno između 26-27 stupnjeva,
grijač je postavljen okomito , u DOBROM PROTOKU vode.
Što se tiće cijene i kvalitete , svi ste u pravu , ali zavisi tko nabasa na škart ( mislim da je to ipak rijetko ).
Apsolutno ne treba stavljati puno grijača u 180 l , dva su dovoljna  u DOBROM protoku vode ( ako nisu postavljeni u pod )
 :up: ;)

Offline dudo79

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Srpanj 03, 2010, 06:52:46 prijepodne »
dali grijač smije biti skroz uronjen u vodu

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46