Evo mali update od mene. Stanje je crnogorski zadovoljavajuće, ja ništa neradim a sve raste bez problema

Konačno da je i moj neki akvarij došao u tu fazu. Bio sam strpljiv i lijen i sada uživam u plodovima svog nerada

Posložio sam neke kockice kao što su
zamjena vode (svakih 15dana 30%),
gnojenje (Profito + fosfati, jednom u 15 dana u pola doze kada mjenjam vodu, nitrata nemam već 2 mjeseca, ali niti bilja koje će gutati nitrate, čekam da Tin nabavi pa da se ogrebem od njega

),
lampe 2x39W 8h,
CO2 ima jako malo (možda ga i ukinem) i toga se i držim jer vidim rezultate i zadovoljan sam napretkom. Bilje ne raste kao mutavo, naprotiv, raste polako ali bez algi što je meni najbitnije. Nije da nemam nigdje algi, imam zelene točkaste na jednom mjestu pri dnu i imam malo končaste na vrhu jednog panja, to sam sada skužio pa ujutru očistim vrh. Mahovine bez končaste. Konačno

a fissidens kao sa reklame na eBay-u

Ovaj akvarij mi oduzme 2-3 sata mjesečno samo zbog zamjena vode, jednom mjesečno pošišam rotalu i to je to. Riba nemam (osim 2 ancitrusa i 1 otića) niti me previše zanimaju, neću da mi uruše teško postignut balans

Šalim se, problem je što sam ja kući jedino vikendom što znači da moji roditelji trebaju hraniti ribice ostale dana, što znači tona hrane u mahovini i ostalom bilju i odoše kola nizbrdo. Sačekaću da DARIO28 izmrijesti nešto za moju dušu
Hoću
rođostomuse!

Slike cijelog aq stavljam za 15-20 dana dok srednji plan i lijevu stranu sredim.
Ako nekog nešto zanima neka slobodno pita. Ja sam u dosadašnjim akvarijima griješio što sam sam stalno pokušavao nešto forsirati (hrpa mineralne podloge, lampe 1W/l, gnojiva tonu svaki dan,izmjena vode,hebačka cirkulacija,ovo ono...a sada mjenjam vodu redovito samo morskom

).
I uspjevalo je to dok sam ravnomjerno sve forsirao ali je tim tempom vrlo lako nešto zeznuti i eto disbalansa i problema.
Ovako laganica štima meni,štima bilju...