Lipanj 27, 2025, 17:07:20 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: 2nd chance  (Posjeta: 38174 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
Odg: 2nd chance
« Odgovori #25 u: Lipanj 16, 2010, 23:09:02 poslijepodne »
Akvarij uživo stvarno odlično izgleda!  :klap:  ima jako puno potencijala i samo se malo još pozabavi oko granja...vidim dosta si bilja izbacio van i sad još bolje izgleda.... :up:

Ma da,bilo je 15ak vrsta biljaka, a prijatelj je startao aq pa sam se riješio bilja koje je došlo samo na cikliranje,ostaće 5-6 vrsta.
Nabavio sam još par grančica koje ubacim kada aq bude u završnoj fazi,znači na jesen.
Onaj tvoj filter nekoristim za sada,malo eksperimentišem sa slabijim protokom.
Bilje počelo perlati,najviše fissidens i rotala i nešto manje microsorumi. Valjda će počet rast većjednom,stagnira već 15-20 dana sigurno. Moram pod hitno ubaciti kozice da čiste mahovinu i monosolenium...i ti si našao kada ćeš potrovati svoje  :D
Ako neko čita ovo a ima viška red cherryja neka mi se javi,napravićemo neku trampu. Ima li možda aquavu?
Karas Reef - morski akvarij

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #26 u: Lipanj 16, 2010, 23:50:06 poslijepodne »
Akvarij uživo stvarno odlično izgleda!  :klap:  ima jako puno potencijala i samo se malo još pozabavi oko granja...vidim dosta si bilja izbacio van i sad još bolje izgleda.... :up:

Ma da,bilo je 15ak vrsta biljaka, a prijatelj je startao aq pa sam se riješio bilja koje je došlo samo na cikliranje,ostaće 5-6 vrsta.
Nabavio sam još par grančica koje ubacim kada aq bude u završnoj fazi,znači na jesen.
Onaj tvoj filter nekoristim za sada,malo eksperimentišem sa slabijim protokom.
Bilje počelo perlati,najviše fissidens i rotala i nešto manje microsorumi. Valjda će počet rast većjednom,stagnira već 15-20 dana sigurno. Moram pod hitno ubaciti kozice da čiste mahovinu i monosolenium...i ti si našao kada ćeš potrovati svoje  :D
Ako neko čita ovo a ima viška red cherryja neka mi se javi,napravićemo neku trampu. Ima li možda aquavu?
on nema kozica,ali naći će se kod mene 5-10 komada za tebe... ;)

Offline peka82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #27 u: Lipanj 17, 2010, 22:58:21 poslijepodne »
ja mislijo da ce mi se komp ugasit :D :D :D
muzika je jaka a aq.je jebeno jak
isfuro si me sa muzikom :up:
svaka cast sta rec maher
 :respekt-ss:

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #28 u: Rujan 30, 2010, 22:05:31 poslijepodne »
Nakon što sam se vratio s mora obradovalo me što mi je propao fissidens i staurogyne  :zagrljaj:
Također da se pohvalim da sam dobio i cijanobakteriju  :up: Ali mi je Tin dao Eritromicin i kaže mi da ju ubijem  :dead: Hoće da mi sabotira akvarij  :punch:
A taman sam imao zeleni cijanotepih  :'(
Zadnjih 10 dana  okrećem grane (svaki dan po sat vremena!) i tražim neki scape s kojim ću biti koliko-toliko zadovoljan. Ovo je manje-više prihvatljivo. Sada ću pustiti da se razraste mahovina i rotala u pozadini pa ću viditi šta dalje. Biće nekih manjih mrdanja grana,vidiću kako će se ovo razvijati. Ribe nisam imao pola godine, i više garant (osim par malih ancitrusa i 1 otića) ali ni netrebaju mi kad imam neke crviće što gmižu po staklu i sakrivaju se u podlozi, to mi je sasvim dosta  :up:

Offline Ribba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #29 u: Listopad 01, 2010, 00:11:16 prijepodne »
opa! odlično zgleda!

imaš crve u akvariju umjesto riba...bratko, lud si ko šiba...  :D

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
« Odgovori #30 u: Listopad 01, 2010, 14:57:24 poslijepodne »
Po mom ukusu. Super izgleda a nema puno održavanja i reume:up:

Offline mac31

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #31 u: Listopad 01, 2010, 19:08:23 poslijepodne »
ja sam uvijek imao problem sa crnom cupavom kad sam koristio gro-lux lampe kad ih ugasim one se povuku eto to je neko moje iskustvo iako i dan danas ih koristim jel daju odlicnu crvenu boju discusima ;)
akvarij sa discusima odmor za oći...OSIJEK...SLAVONIJA.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #32 u: Listopad 01, 2010, 20:08:19 poslijepodne »
ja sam uvijek imao problem sa crnom cupavom kad sam koristio gro-lux lampe kad ih ugasim one se povuku eto to je neko moje iskustvo iako i dan danas ih koristim jel daju odlicnu crvenu boju discusima ;)

Mislim da Grolux imaju 8500K a moje lampe su Daylight (10.000K).... Neznam da li je čupava došla zbog toga, slabe cirkulacije ili negnojenja... Imao sam je po panjevima ali sam je se riješio  :) sada imam još malo CB ali se nadam da će to proći za par dana.
Danas su mi u shopu  ove ribe zapale za oko Thayeria boehlkei a pogotovo Nannostomus beckfordi. Ima li iko ove nannostomuse?

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #33 u: Listopad 01, 2010, 20:26:07 poslijepodne »
 :up: :klap: evo i moja mala prepoznala akvarij "kod onog čike u Borovu"

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #34 u: Listopad 10, 2010, 16:11:04 poslijepodne »
Odlična mi je koncepcija sa ta dva otoka.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #35 u: Listopad 30, 2010, 00:01:48 prijepodne »
Evo mali update od mene. Stanje je crnogorski zadovoljavajuće, ja ništa neradim a sve raste bez problema  :D
Konačno da je i moj neki akvarij došao u tu fazu. Bio sam strpljiv i lijen i sada uživam u plodovima svog nerada  :D :D
Posložio sam neke kockice kao što su zamjena vode (svakih 15dana 30%), gnojenje (Profito + fosfati, jednom u 15 dana u pola doze kada mjenjam vodu, nitrata nemam već 2 mjeseca, ali niti bilja koje će gutati nitrate, čekam da Tin nabavi pa da se ogrebem od njega :D ), lampe 2x39W 8h, CO2 ima jako malo (možda ga i ukinem) i toga se i držim jer vidim rezultate i zadovoljan sam napretkom. Bilje ne raste kao mutavo, naprotiv, raste polako ali bez algi što je meni najbitnije. Nije da nemam nigdje algi, imam zelene točkaste na jednom mjestu pri dnu i imam malo končaste na vrhu jednog panja, to sam sada skužio pa ujutru očistim vrh. Mahovine bez končaste. Konačno  :P a fissidens kao sa reklame na eBay-u  :D
 Ovaj akvarij mi oduzme 2-3 sata mjesečno samo zbog zamjena vode, jednom mjesečno pošišam rotalu i to je to. Riba nemam (osim 2 ancitrusa i 1 otića) niti me previše zanimaju, neću da mi uruše teško postignut balans   :ying: Šalim se, problem je što sam ja kući jedino vikendom što znači da moji roditelji trebaju hraniti ribice ostale dana, što znači tona hrane u mahovini i ostalom bilju i odoše kola nizbrdo. Sačekaću  da DARIO28 izmrijesti nešto za moju dušu  ;)
Hoću rođostomuse!  :D :zagrljaj:
Slike cijelog aq stavljam za 15-20 dana dok srednji plan i lijevu stranu sredim.
Ako nekog nešto zanima neka slobodno pita. Ja sam u dosadašnjim akvarijima griješio što sam sam stalno pokušavao nešto forsirati (hrpa mineralne podloge, lampe 1W/l, gnojiva tonu svaki dan,izmjena vode,hebačka cirkulacija,ovo ono...a sada mjenjam vodu redovito samo  morskom  :a034s:).
I uspjevalo je to dok sam ravnomjerno sve forsirao ali je tim tempom vrlo lako nešto zeznuti i eto disbalansa i problema.
Ovako laganica štima meni,štima  bilju...
« Zadnja izmjena: Listopad 30, 2010, 00:07:31 prijepodne od Karas »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #36 u: Listopad 30, 2010, 11:56:25 prijepodne »

Sviđaju mi se slike i posebno način održavanja :D  aj baci jednu sliku kompletnog akvarija. :up:

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Listopad 30, 2010, 12:24:18 poslijepodne »
Stvarno, ne budi škrt već fotkaj ovako nesređenog pa da imamo s čime usporediti kad ga središ :)
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #38 u: Studeni 01, 2010, 17:50:56 poslijepodne »
Ubačeno par novih grana i vezao sam  mahovinu na njih. Vidi se po boji koje su nove. Još se nedaju namjestiti kako ja hoću, isplutavaju   >:(
Nemam nikakvu pozadinu, onu crnu foliju skinuo jer mi je ušlo vode između stakla i pozadine i vidio se kamenac na staklu što me iritiralo.
Neznam di da kupim bijelu foliju/najlon u VU ili OS?
Kako vam se čini?
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2010, 18:01:42 poslijepodne od Karas »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Studeni 01, 2010, 17:55:00 poslijepodne »
A kad će ribe unutra?

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #40 u: Studeni 01, 2010, 18:13:07 poslijepodne »
Oku vrlo ugodno :klap:
Nego,jel bi ti se dalo uslikat  Fissidens?
Ne kuzim dal je to on nas slikama ili neka druga mahovina!?
Ja nikako da se odlucim izmedju Flame Moss-a i Fissidens-a sta da stavim na korijen :question:
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #41 u: Studeni 01, 2010, 18:28:03 poslijepodne »
A kad će ribe unutra?

U ovom akvariju nisam nikada imao više od 4-5 riba, i to par ancitrusa i jedan otić. Pa nek neko kaže da nisam strljiv sa ribama, aq je star punih godinu dana ako se nevaram  8) Da li je dobro zaciklirano da ubacim par ribica? :D Bože,koji sam ja frik, pa ja još nemam riba  :D Ma nezanimaju me ribe nimalo... Ako ih nekupim dok scape bude gotov užicaću od nekog 20ak riba na dva dana za slikanje...  :up:

Oku vrlo ugodno :klap:
Nego,jel bi ti se dalo uslikat  Fissidens?
Ne kuzim dal je to on nas slikama ili neka druga mahovina!?
Ja nikako da se odlucim izmedju Flame Moss-a i Fissidens-a sta da stavim na korijen :question:

Biće i fotka fissidensa koji mi fino raste, raste sporo, ali kod mene sve raste sporo i mahovine, i rotala... Na slikama je javanska, ova koja je kod mene duže od mjesec dana je šira i ljepša od ove koju sam jučer dodao, koja je više nitasta. Imam i fissidensa na jednoj grani.

Ako pokrivaš široku površinu stavi Taxiphyllum species "Peacock", ako stavljaš na uže grane onda javansku. Na kamenje dobro izgleda i jedna i druga. Fissidens više paše za neki kamnčić,jer ti neće panj pokriti mjesecima. Tako bi barem ja radio.

Što se tiče ovog scapea, treba mi još microsorum narrowa na razna mjesta, npr na desnoj strani u srednjem planu tu di je velika rupa, između grana... Opet lijeva strana kaska za desnom. Inače aq mnogo bolje izgleda uživo, još sam sa aparatom i ovim silnim opcijama na "Vi" i blješti mi od zida, zato mi treba folija.

Upravo dodao 4ppm fosfata i 5-10mm. Ništa više. Vodu nisam mjenjao jer sam imao puno posla zbog izložbe
Još nešto, upalio sam još jednu lampu, sada je 3x38W 8h dnevno pa ću vidit šta će biti u petak kad se vratim kući. Nezaboravite da je lampa dosta podignuta od površine vode.
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2010, 18:37:22 poslijepodne od Karas »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Studeni 01, 2010, 18:34:55 poslijepodne »
Koje lampe koristis da je boja tako normalna/prirodna?
20l vanila

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #43 u: Studeni 02, 2010, 09:05:02 prijepodne »
Super je ovo Karasu...baš mi se sviđa. Trebao bi definitivno malo poradit na fotkama više. :up:

Kako je prošao proces prilagođavanja biljaka na uvjete sa malo co2? Koji su problemi, na šta treba pazit? Zašto sad pojačavaš rasvjetu kad si ga konačno ustabilio? Na da ti vrag mira.

Što se scapea tiče, lijeva ti strana šepa za desnom jer si je prenatrpao. Previše je to grana tamo...i trebaš još pojačat srednji plan te lijeve strane. Još anubiasa da ubaciš i po koju granu da riješiš i bit će super.

Inače zbilja odlično. Bravo. :klap:

« Zadnja izmjena: Studeni 02, 2010, 09:08:40 prijepodne od lp »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Studeni 02, 2010, 09:11:26 prijepodne »
Meni se jedino podloga cini malo preravna.....
20l vanila

Offline Ribba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #45 u: Studeni 02, 2010, 09:13:09 prijepodne »
Imaš previše grana koje idu u previše smjerova...malo bi ih trebao postrojiti da dobiješ efektniji izgled...

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #46 u: Studeni 02, 2010, 12:50:40 poslijepodne »

Lampe su 10.000K, Haqos Daylight ako se nevaram.

Super je ovo Karasu...baš mi se sviđa. Trebao bi definitivno malo poradit na fotkama više. :up:

Kako je prošao proces prilagođavanja biljaka na uvjete sa malo co2? Koji su problemi, na šta treba pazit? Zašto sad pojačavaš rasvjetu kad si ga konačno ustabilio? Na da ti vrag mira.

Što se scapea tiče, lijeva ti strana šepa za desnom jer si je prenatrpao. Previše je to grana tamo...i trebaš još pojačat srednji plan te lijeve strane. Još anubiasa da ubaciš i po koju granu da riješiš i bit će super.

Inače zbilja odlično. Bravo. :klap:

Problem kod slikanja aq sa visećom rasvijetom je to što svijetlost šiba na sve strane, zato moram napraviti kartonski ram oko prednje stranice i ofarbat ga u crno i tako slikati akvarij. Onda mi svjetlo od rasvijete neće ići  prema meni nego samo sa strana. Kada bi lampa ležala na staklu onda bi bilo drugačije. Eto,napravim to za vikend pa slikam onda. Treba mi i pozadina, mislim da bii neka svijetla odlično legla,ali nemogu naći. Da je recimo iza obični ravni zid a ne bavarska bila bi slika mnogo bolja  :D

Neda mi vrag mira  :D Čisto da vidim da li će se šta dogoditi s pojačanom rasvjetom. Sumnjam da će biti promjene (osim što je soba bolje osvijetljena) jer su lampe dosta visoko od površine (20ak cm) a i aq je dosta dubok (50cm). Ali eto,ajd da vidim... Kući sam u subotu pa ću vidit jel ima razlike, nevjerujem da će biti promjene u tako kratkom periodu,moraću više sačekati.

Privikavanje biljaka na manje co2 nisam vidio jer mi je nestalo co2 kada sam bio na moru. Nakon više od dva mjeseca,vratio sam se i većina bilja je preživjela, desetkovana je samo staurogyne prije zato što nije imala nitrata nego što nije imala dosta co2,znamo da ona bez nitrata brzo propadne. U tom procesu treba izbaciti svo bilje koje nemože živjeti sa malo co2 kao što je Cuba, možda Blyxa itd. Pričao je biobiofizičar da je držao glossu na malo co2 i ličila je na sve osim na glossu, igrao se na ivici propadanja ili jadnog opstanka.
Kao što sam već napisao,pri povratku sa mora dočekala me je fantastično crvena rotala širokih listova i nešto cijanobakterije u prednjem planu. Kada sam vratio co2 nestade i crvena rotala i sitni listići Anubias nana petita. Iz tog razloga sam momentalno smanjio co2. Bez co2 i bez gnojenja rotala crvena  -? pa to je barem lako  :D Ali eto, kod mene se još nije opet zacvenila, ali nije ni došla do površine jer sam ju  pošišao  dobrano par puta i podjelio.
Mislim da ću dodati još microsoruma ako naletim da netko prodaje. Možda dodam i koju staurogyne,onako razbacanu kojekuda.
Opet mi se nešto ne podudara, jedna stabaljika staurogynea odlično izgleda, ostale sam povadio jer je propalo donje lišće,ostalo samo gornje. Kako  je ona opstala bez nitrata a ostale mnogo lošije prošle?  :roll: Možda je ona kod mene već navikla bez nitrata pa mi je pametnije da od nje napravim pelcera (biće to dug proces) nego da  uzmem tu biljku od nekog kod koga je navikla na brdo nitrata.

Imaš previše grana koje idu u previše smjerova...malo bi ih trebao postrojiti da dobiješ efektniji izgled...

Posložiću dok se ove nove napiju vode. Za sada su neukrotive  ;)

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Studeni 02, 2010, 15:13:00 poslijepodne »
Jako, jako dobro. Računam na to da ćeš poraditi na fotkama i na granju još malo. Staurogyne i meni predstavlja problem u jednom akvariju, isto propadaju donji listovi. Iako dodajem gnojivo i CO2. Neće pa neće. U drugom akvariju sa manje svjetla i manje gnojenja lijepo raste. Neznam u čemu je stvar.

Ako budeš čekao anubiase i microsorume da se razrastu, ovaj će ti akvarij biti spreman tamo krajem 2011.  :clown:

Jednu molbu samo, nemoj dozvoliti mahovini na kamenju da ti se međusobno previše ispreplete. Meni će biti puno ljepše ako se bude vidjelo da je to svaki kamen zasebno, sa kratkom mahovinom.

Svaka čast još jednom!  :up:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #48 u: Studeni 02, 2010, 17:06:07 poslijepodne »
Jako lepo!!!   :klap: :klap: :klap:
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #49 u: Studeni 02, 2010, 18:21:34 poslijepodne »

Lampe su 10.000K, Haqos Daylight ako se nevaram.

ako su daylight onda imaju 6500 K. To si dobio u kompletu s rasvjetom pretpostavljam.

Meni je super, sve izgleda baš kao profesionalni scaperski akvarij sa stranih foruma, od postava, rasvjete do dojma. Nisam pratio tvoje radove ali ugodno si me iznenadio..da budem iskren uz Cigin i lp-ev možda najbolji scaperski u zadnje vrijeme. Karas je pravi multitalentirani dečko, sve stigne, morski, scaperski slatki, organizaciju izložbe :)....ma bravo! :klap: :klap: