Srpanj 23, 2025, 21:35:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nadam se da je microrasbora...  (Posjeta: 90062 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Nadam se da je microrasbora...
« Odgovori #200 u: Srpanj 03, 2010, 22:34:34 poslijepodne »
Nego,ja se ponadao ogrebat ću se za nekoliko micri i kardinala.ali mi se čini da ću se načekati  :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #201 u: Srpanj 04, 2010, 00:14:04 prijepodne »
Jel mahovina dobra,i koja vrsta,da se ja probam malo ogrebati :D

Ma ja zato malce nisam htio dirati,nego izvadio roditelje prije,danas vadio vode,i jos pazim,i usiso sam jednog,ali imam bijelu kantu pa je malac izbjego WC skoljku
Bas me zanima pokusaj sa mikrama i drzim fige,kad vidis koji mrijest pusti ih jos koji dan,da ih bude vise
« Zadnja izmjena: Srpanj 04, 2010, 00:17:52 prijepodne od Tiii »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #202 u: Srpanj 04, 2010, 06:36:06 prijepodne »

imam bijelu kantu pa je malac izbjego WC skoljku

Bijela kanta je najbolja,isto je koristim i pokazala se dobra,jer u akvariju imam i kozice,pa sam našao par minijatura u kanti sutradan i vratio ih nazad

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #203 u: Srpanj 04, 2010, 09:55:49 prijepodne »
Jel mahovina dobra,i koja vrsta,da se ja probam malo ogrebati :D

Ma ja zato malce nisam htio dirati,nego izvadio roditelje prije,danas vadio vode,i jos pazim,i usiso sam jednog,ali imam bijelu kantu pa je malac izbjego WC skoljku
Bas me zanima pokusaj sa mikrama i drzim fige,kad vidis koji mrijest pusti ih jos koji dan,da ih bude vise

mudro zboriš, Tiii!  :up:
ostavit ću ih jedno 5 dana unutra.

a mahovina je javanska, i mislim da je čisto ok. nemam je baš puno, ali možeš uz nju dobit i malo riccije i koju grančicu rogolista, lijepo mi se razrastao. :)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #204 u: Srpanj 04, 2010, 11:40:40 prijepodne »
Ja mislim da sam pogrijesio,jer sam vidio vjerojatno prvi mrijest,onda ostavio jos samo dva dana,da sam ostavio jos dva tri dana vjerujem da bi bilo bolje,samo zbog dva razloga sam ih izvadio,jedan je taj sto je jedna zenka bila bolesna a jedna premlada(znaci mogu samo jesti jaja,a ne mrijestiti se),a drugi je taj nisu dugo bile posteno hranjene i lijepo kondicionirane,tako da su mrijestovi siromasni u usporedbi sa ovim zadnjim,jer u ovom malom nakon svakog obroka ide ples i gledam kako jedu jaja, ni ne stignu do mrezice,a vec ih pojedu,i ova mrezica od komaraca je naknap sa tim jajima,pa znaju ostati na njoj,ali dva tri malca su ipak tu,sad sam gledo jednog visuljka ravno na prednjoj strani akvarija :D
Tako da cu ovaj tjedan skociti po inoks mrezu,sto je mislim puno bolje rijesenje,od ove pletene mreze za komarce

Jedino mi nije jasno kako mozes imati viska bilja,ja sam mahovinu rasporedio po cijelom dnu,i ona se bas primila i raste prema povrsini,prelijepo izgleda
Rogolist samo sijecem i opet bacim na vrh,sto pocinje trnuti bacim kod puzeva da dokrajce,i tako u krug,sto je bilje gusce u akvariju to je bolje,ima vise organizmica,iako je meni pogled jako los onda,i nemam pojma stanje malih,ali kad dovoljno ojacaju onda ih budem lovio,i u drugi akvarij koji ce biti prazan cu ih staviti,a ovaj gusta zasađeni cu opet staviti malce da si oni sami mogu naci nesto za gricnuti između obroka sto im ja dajem

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #205 u: Srpanj 04, 2010, 14:50:34 poslijepodne »
UUUuuu,evo i ja posto tata,mali moliji se izlegli,nadam se da će pokoji i preživjeti gupije,ima dosta bilja i mahovine.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #206 u: Srpanj 05, 2010, 16:31:03 poslijepodne »
Inace je bolje zenku odvojiti kad vidis da bi mogla se okotiti,ovako vecina malaca strada prvi tjedan,koji prezivi to,brzo napreduje,i ubrzo mu ostali nisu prijetnja
Meni se jucer ofarbo muzijak endlera,i prelijep je ispao,sad i njima moram srediti neki akvarij :D

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #207 u: Srpanj 05, 2010, 19:39:08 poslijepodne »
Ma jučer sam pomislio da su pojedeni,čak sam im kupio i onu hranu za mrijest,došo kući a ono ni jedna,a sad vidim da ih ima mali milion i svi se na dnu kriju među biljem i mahovinom i ne vidim da su veliki u lovu.Ja se veselim vašim micrama  :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #208 u: Srpanj 06, 2010, 12:17:08 poslijepodne »
Proplivo jedan malac iz drugog akvarija,vidio sam jucer da su dvojica,sad cekam drugog da propliva jer ga opet ne vidim,mozda ima jos koji,vidjet cemo,ali mislim da je to to
Usput dali itko od vas zna di se moze kupiti fina inox mreza???

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #209 u: Srpanj 06, 2010, 12:41:26 poslijepodne »
Usput dali itko od vas zna di se moze kupiti fina inox mreza???

Zašto neprobaš sa mrežicom za stiropor,tako sam vidio kod nekih ljudi da rade,ima veća okna.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #210 u: Srpanj 06, 2010, 12:53:36 poslijepodne »
Probo,pa mi jedna zenka tako zaglavila,pa je nisam mogo izvaditi van jer je prekrhka riba

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #211 u: Srpanj 07, 2010, 17:49:26 poslijepodne »
Evo da malo opisem napredak malaca
Kroz neki tjedan i pol malci su dobili na duzini jedno 2mm,i sada su odprilike na neki 5-6mm,debljina im je na trbuhicu mozda 1mm,i iz prozirno bijelih malaca su potpuno potamnili,to njihovo povecanje nisam bas tako primjetio do danas,kad sam im pridruzio jednog od onih malaca sto su se prije koji dan izlegli,ovaj vec slobodno pliva,pa da nebi njega samog hranio i tako prljo vodu pridruzio sam ga ostalim
Sad cekam ovog drugog visuljka da propliva pa i da njega pridruzim ostalima
Onih starijih malaca mislim da ima oko 7-8,bar ih toliko odprilike vidim svaki put kad je hranjenje,pa mislim da je to to,uz ova dva bice ih neki desetak,sto mi je za pocetak lijepa brojka
Malci vec slobodno plivaju po cijelom akvariju,ali i dalje onako trzajuci,ocito su jos presitni da bi normalnim plivanjem prolazili kroz otpor vode
Uglavnom ja sam zadovoljan cak i njihovim ponasanjem,jer kad sam pustio novog malca ocekivo sam neko natjeravanje,ali nitko ga nije niti pogledo,lijepo plivaju jedni blizu drugih,i stvarno ih je prekrasno za gledati

Roditelji su se vec smijestili u novom akvariju,hranjenje je obilno,sad je sve na njima,da opet naprave neki dobar posao,samo mi je zao sto nigdje ne mogu naci odgovarajucu mrezicu,da uspijem spasiti vise jaja,da dobijem jos vise malaca,ali radim na tome

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #212 u: Srpanj 07, 2010, 18:08:18 poslijepodne »
bravo, Tiii :up:
moji mali kardinali (ova četvorica koja su opstala izvrtanje kotilice) rastu iz dana u dan, nešto su malo potamnili, i na leđicama imaju par točaka florescentno zelene boje, lijepo se presijava kad ih gledaš odozgo. najdulji ima možda 5 mm, repić mu se zaokružio i sav je sladak. jedu sitno izmrvljene pahuljice, ali to je samo dodatna hrana, mislim da se najviše debljaju od infuzorija u zajedničkom akvariju.

svoje sam mikre ubacila u mrijesni tek danas. :-[
2m i 1ž (mislite li da trebam dodati još koju ribu?)
tamo ostaju 5 dana, a onda ćemo vidjeti ima li što od tog njihovog druženja. mrežica unutra je nekakva za komarce, ali ne ona tvrda zelena nego neka crna, tanka kao marama, a mislim da su okna na njoj 2x2mm, makar se možda varam. voda iznad mreže je vrlo plitka, svega možda 10ak cm u dubljem dijelu, a prema potrebi ću doliti još vode u akvarij i dubinu povećati.

sad trenutno nisam u prilici pogledati kako se ribe ponašaju, ali kad mognem bacit ću se na voajerstvo, pa javit ima'l akcije 8)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #213 u: Srpanj 07, 2010, 18:30:56 poslijepodne »
Bravo vas dvoje,nadam se da će svaki mrijest biti sve bolji i da će doći koja riba i do Dalja  :D .Nego Tiii sretno sa traženjem mrežice,ribafish možda ćeš morati malo pogurati jaja kroz mrežicu da propadnu.

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #214 u: Srpanj 07, 2010, 19:17:53 poslijepodne »
2m i 1ž su inace idelni,samo je pitanje dali je zenka spremna,ako se vec mrijestila,onda dobra hrana ce je potaknuti opet na mrijest,ako nije,onda mozda potraje
Savrseno bi bilo imati veliki akvarij,po cijem cijelom dnu bi bila mrezica,i onda pustiti sve riba sto imas,vjerujem da bi se ispod mreze onda svasta naslo :D

Ovo sto si sredila da ima 10cm,mozes slobodno staviti neki 6-7cm,jer nece one to raditi pri povrsini,bitni su gusti grmovi mahovine,onda ce se ili zabiti u njih,ili ispod njih i mrijestiti
Koliko sam ja skuzio bitnija im je sirina prostora,di se poneki muzijak moze odvojiti od ostalih i tamo dovesti zenku da imaju svoj mir,i onda tu tek nastaje moj problem di treba imati savrsenu mrezicu da jaja sto lakse i brze propadnu dole,ne da se zadrza na njoj,pa da ju moras tresti,ili tako nesto

Riba imam ti larvi komaraca viska,pa ako zelis probati sa njima potaknuti malce na mrijest,ili ako nista od toga,bar se budu dobro najeli

Pravda ti se toliko brines da to nece stici do tebe,ali ne brini,samo se treba strpiti da malci porastu pa kako sam vec reko ce mali gledati jibice :D

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #215 u: Srpanj 07, 2010, 20:43:33 poslijepodne »
@Pravda, Sarita ima pravo na prvih 5 mikri, a ostalo će doć do Dalja, bez brige  :D :up:

@Tiii, ma ja mislim da su dobro uhranjeni jer su u zajedničkom jeli jaja koja polažu kardinali :D
ajd vidjet ću za 5 dana hoće li se štogod izleći - ako ne, mijenjam ženu  :up:
povećat ću im bočni prostor, kako si rekao :up:

i hvala ti na ponudi za komarce :zagrljaj: ali ne mogu doći do Zg po njih. osim toga ni ne treba - oni dođu k meni a ja ih ubijam već leteće, pa šibnem u akvarij. ribe oduševljene :D

ali ako si za put do VG, imam ti bilja za akvarij.  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #216 u: Srpanj 07, 2010, 21:06:02 poslijepodne »
Hvala,hvala  :D

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #217 u: Srpanj 07, 2010, 21:23:09 poslijepodne »
evo, update - malo me čudi ponašanje mužjaka.
oni se dokazuju jedan drugome dok ženka mirno plivucka po drugom kraju akvarija. slatka mi je ta njihova ljubav, ali ipak se nadam da će koji od njih naći malo vremena da oplodi koje jaje :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #218 u: Srpanj 07, 2010, 21:25:12 poslijepodne »
Ma to ti je normalno,malo se oni dokazuju,nekad malo zenke,uglavnom sve se svodi na to vrcenje
Uglavnom ako primjetis koji je dominantniji,drugog mozes i izvaditi onda,mislim da je 1 na 1 isto dobra opcija

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #219 u: Srpanj 07, 2010, 21:28:57 poslijepodne »
Ma to ti je normalno,malo se oni dokazuju,nekad malo zenke,uglavnom sve se svodi na to vrcenje
Uglavnom ako primjetis koji je dominantniji,drugog mozes i izvaditi onda,mislim da je 1 na 1 isto dobra opcija

vidiš vraga... najčudnije je to što mi se čini da je mužjak s manjim perajama i manje izraženim bojama dominantniji. mislila sam da će ovaj veliki šareni isprašit novajliju, ali čak bi moglo biti i obratno. zasad ostaju oba, dok se ne iskristalizira situacija. onda baš mogu i jednog ispaliti van. :up:

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #220 u: Srpanj 07, 2010, 21:30:29 poslijepodne »
Meni je isto tako bilo,najmanji muzijak je prvi okrenio zenku,a mislio sam ga zamijeniti,sad je sam sa tri zenke :D

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #221 u: Srpanj 07, 2010, 21:39:14 poslijepodne »
Meni je isto tako bilo,najmanji muzijak je prvi okrenio zenku,a mislio sam ga zamijeniti,sad je sam sa tri zenke :D

igrač  8)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #222 u: Srpanj 07, 2010, 21:46:33 poslijepodne »
Ma nije igrac nego jebac :D

Offline ribafish

• Punopravni član
« Odgovori #223 u: Srpanj 07, 2010, 21:51:20 poslijepodne »
Ma nije igrac nego jebac :D

ajme, ovo sa sitnim fontovima je sjajno, izgledalo je kao _ dok nisam išla citirati :D

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #224 u: Srpanj 07, 2010, 21:58:44 poslijepodne »
Neke stvari trebaju ostati skrivene,pa tko skuzi skuzi,tko ne ne :D