pozdrav svima i pooommmoooccccc ...
ovako , imam 200 l ak sa ciklidima i od biljaka i kemije nema nista u nj ... znaci tjedna promjena vode po 30 % filrer eheim 2217 (1000 l/h ) poverhead 2400 l/h , znaci filtracija i cirkulacija vode ok ...rasvijeta sylvania akvastar i grolux 25 w sa periodom rasvijete od nekih 8 h dnevno sem vikenda kad je 12 h dnevno ...
ak imam oko god i po dana i do unazad cca 3 mj nikada problema sa algama al u tih zadnjih 3 mj alga mi razvali ak ...
tocnije naselila je staklo akvarija sa svih strana i sad trebam savjet kako ju unistit ...ak je naselila toliko da mi je sve mrsko i pogledat u akvari a opet to je nemoguce ...
ocistio sam ju ima nekih 3 tjedna a danas je opet toliko ima da je to uzas ... po kamenju tak tak al po staklu

...
mrsko mi svako malo selit ribe van iz aka i cistit ga al ne radi mene samog vec radi riba ...
sad bi vas molio za neki savijet i pomoc jel vise neznam kak se borit sa njom ...
cito sam po forumu postove sa algama al sobzirom da su vise-manje postovi vezani za probleme u biljnim akvariima ( kaj se algi tice ) a ja biljaka nemam pa neznam kaj od svih tih savjeta ucinit ...
hvala i pomozite da joj stanemo na kraj ...