Kupio sam svojevremeno pakistanski damascus nož i nakon mjesec dana (pokušaja) uporabe bacio ga u smeće. Lijepo izgledaju ali napravljeni su od katastrofalno lošeg recikliranog čelika koji se tupi kao da je u pitanju aluminij. Ne znam je li u pitanju niskougljični čelik ili loša toplinska obrada, ali to svakako izbjegavaj.
Što se tiče ovog nakiri-ja, pogledaj opis:
The blade is double edged and made of steel.

Čim proizvođač daje ovakav opis, znaš da se radi o teškom smeću (ekvivalent onim sranjima koja se prodaju po trgovačkim centrima 100 kn za set od 5 noževa i sl.)
Probaj malo proroštati po e-bayu, bilo je za kupiti kovanih laminiranih santoku-a iz japanskih malih kovačnica za 40-50 $. Obavezno traži laminiranu oštricu od blue-paper steel-a (ao gami). To je po mojem mišljenju najbolja varijanta. Ako misliš potrošiti malo više (100-150$) onda ima dosta opcija: japanski Kai Shun ili Kasumi koji uglavnom koriste jezgru od VG-10 čelika, ili europski Henckels Zwilinge (spitzenklasse), Wusthoff, Victorinox (fully forged series) i sl.
Kad nađeš nešto što ti je OK, slobodno stavi ovdje link, pa ćemo prokomentirati.