E a sad vi meni recite tko je ovdje lud.
Jučer sam u prolazu stao pred izlog trgovine koja prodaje boker noževe. Morao sam danas pogledati bokerovu stranicu, jer sam bio zaprepašten činjenicom da sam vidio jedan mali nožić, izgledao je kao jedan sa dx-a, a koštao je 446 kn. Nisam mogao vjerovati. Kutija na kojoj je nožić stajao je bila potpuno ista kao ona u kojoj su meni stigli noževi sa dx-a. Sad me zanima ima li tko od vas boker nož, a da zna 100% da je originalan, da mi kaže u kakvoj ga je kutijici dobio. Radi se o boker plus nožu. Ajd još bi nekako "progutao" taj nož, da nisam pogledao ostale. Vidio sam jedno 7-8 kom., koji mi se čine potpuno isti kao oni sa dx-a, a cijena im je bila oko 200 kn, dok su na dx-u 50 kn. Pa me sad zanima jesu li u toj trgovini originalni bokerovi noževi ili lola naručuje noževe sa dx-a, pa zarađuje fino. Ako je tako, to je to čisti bezobrazluk. A bezobrazluk je i za ovaj mali ako ga kupuje od bokera, jer takav isti (onaj od 446 kn) na bokerovoj stranici košta $40, pa nije teško izračunati kolika mu je zarada.
A ovi što su po 200 kn - sad kad gledam, nema baš na bokerovoj stranici noževa za ispod 200 kn (bar onakvih kakve sam vidio jučer), pa onda po mojoj nekoj logici moguće su 2 scenarija:
1) lik prodaje originalne boker noževe pa na njima ne zarađuje ništa i time je narodni heroj ili što već
2) lik dobro odere kupce sa kopijom
Sad mi je žao što ih nisam slikao sve. Ali možda napravim jedan photo session kad budem bio u prolazu.
I još nešto. Budući da sam ja (ugodno) iznenađen kvalitetom noža sa dx-a koji sam kupio, a vidim da na bokerovoj stranici piše da im (neke) noževe proizvode partneri sa dalekog istoka (vjerojatno kina), je li moguće da taj isti proizvođač neznatno izmjeni te noževe, pa da ih dx prodaje direktno od tog bokerovog kineskog partnera, kao kopije? Evo što piše na bokerovoj stranici:
Boker, under the new label BOKER PLUS, is now producing models that meet critical demands. This new series is produced with strict instructions and quality checks by our well-known business partners in the Far East.