AKVARIJ:
- dimenzije / litraža,
rio 180 - temperatura,
24-25- parametri vode (ako se znaju), NO3-5, NO2-0, KH-10, pH-7
- vrijeme od pokretanja akvarija, 3 tjedna
- kad su useljene prve ribice, nakon 2 tjedna 4 gupija iz starog akvarija(voda je bila tretirana easy life aqua start)
- period i količina mijenjanja vode trenutno voda nije mjenjana ni jednom, ali inače mislim 20% voda na tjedan, pola iz pipe, pola destilirana
FILTER:
- tip i marka filtera juwel filter
- način i periodi čišćenja
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) aktivni ugljen izvađen van, ostalo sve unutra
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje- 2 panja, i oko desetak sitnih kamena
- grijač- juwelov
- pumpa za zrak-
- CO2 sustav – easy carbo
- kemija? jednom dnevno dodajem 4ml easy carba, jednom tjedno profito u preporucenoj dozi, FFM
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka- Guppy-4 odrasla i 9 malih, 5 Corya- 3 aenus, i 2 bijela, ali mislim da nisu albino, 2 sijamska algojeda
- starost ribica Guppyi odrasli, Cory- oko 4-5 cm duljine, sijamski algojed- oko 6,7 cm
- ima li potencijalnih „terorista“- ne
- hranjenje – koliko i što- jednom dnevno- mala kolicina sera vipan, i jedna cetvrtina jbl novo tab
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) Sve novo, biljke, ribe.
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – Prije 2 dana kupila sam 5 corya i 2 sijamska algojeda, Sve ribe su dobro, samo se odmah prvi dan jedan ''bijeli'' cory izdvojio i samo miruje i odbija hranu, i sad mu se pridruzio i ovaj drugi(ali on je malo aktivniji), isto ''bijele boje''. Dodane su nakon 3 tjedna cikliranja, voda tretirana aquastartom.
- kad su se simptomi prvi puta uočili- jučer
- pokušaj liječenja, čime- ne
- koliko je ribica bolesno, uginuća?- 2?
- stanje ostalih stanovnika- sve je u najboljem redu
Molim vas da mi netko kaze da li se trebam zabrinjavati, jer znam da su Coryi jako zivahne ribe, aenusi to i pokazuju, ali ova dva bijela jednostavno samo miruju na dnu, ili se sakriju ispod panja.
I da, ako mi netko moze definirat koja je to podvrsta?

Evo fotke ovog koji miruje, i jednog aenusa.