Srpanj 21, 2025, 01:55:35 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: upomoć!  (Posjeta: 3199 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luxy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Odg: upomoć!
« Odgovori #25 u: Travanj 26, 2010, 22:45:18 poslijepodne »

a što sa vodom je li im odgovara iako je malo hladnija(nalazi se na sobnoj temperaturi) :please: :please: :please: :please:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #26 u: Travanj 26, 2010, 22:47:27 poslijepodne »
Ako je voda hladnija onda je dodavaj postepeno, 2 po 2 litre svakih 5 min ;)

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Travanj 26, 2010, 22:54:16 poslijepodne »
a bih li mogao odmah usuti topliju vodu iz pipe,pa onda odmah u akvač dodati aqua sana ili da se držim hladnije vode koju sam već stavio da odstoji?
1 ili 2?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Travanj 26, 2010, 22:58:27 poslijepodne »
ipak se držim hladnije znači 2 po 2 litre svako 5 min,ok :up:
tnx

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #29 u: Travanj 27, 2010, 09:36:02 prijepodne »
a bih li mogao odmah usuti topliju vodu iz pipe,pa onda odmah u akvač dodati aqua sana ili da se držim hladnije vode koju sam već stavio da odstoji?
1 ili 2?

Nemoj nikada ulijevati vodu iz pipe u akvarij jer klor ulaskom u vodu ubija sve dobre bakterije a ako je upaljen filter tijekom ulijevanja vode onda postoji velika opasnost da pougibaju i dobre bakterije u filteru a onda si napravio veliko sra....e  :-X .

Dakle, uli vodu u nekakvu kantu i u kanti u vodu dodaj sredstvo za pripremu vode ostavi koji sat nakon što si dobro promučkao (izmiješao) i tek tada voda može iči u akvarij.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Travanj 27, 2010, 09:59:12 prijepodne »
pa upravo sam to i uradio samo što sam ja aqua sanu dodao u cijeli akvarij

usput mogu li se lijekovi sipati u cijeli akvarij ako je samo 1 ribica bolesna(nemam karantenu  :'()

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Travanj 27, 2010, 10:05:18 prijepodne »
radi se o lijeku micomediku marke prodac -?

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Travanj 27, 2010, 11:16:01 prijepodne »
...

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #33 u: Travanj 27, 2010, 11:38:27 prijepodne »
pa upravo sam to i uradio samo što sam ja aqua sanu dodao u cijeli akvarij

znači prvo si vodu iz pipe sipao u akvarij a onda si u akvarij sipao aquasanu  pa upravo ti govorim da to ne smiješ raditi...

Kod tebe je problem što si ribice ubacio u neisciklirani akvarij a ovo što se sada javlja na ribama je samo posljedica tvoga neznanja...

Citat:
usput mogu li se lijekovi sipati u cijeli akvarij ako je samo 1 ribica bolesna(nemam karantenu  :'()

Ako je bolesna samo jedna riba treba ju staviti u staklenku što večeg volumena a staklenku staviti da pluta u akvariju zbog temperature vode a u staklenku bi trebao staviti zračni kamen da pravi mjehuriće i unutra sipati lijek.

Citat:
radi se o lijeku micomediku marke prodac Think
to je lijek protiv gljivica pa aku su zaljepljene peraje može pomoči.

Vidio sam fotografije tvojih riba koje su napuhnute. Kod njih je došlo do zastoja u probavi zbog vrlo loše kvalitete neisciklirane vode te zbog pretjeranog hranjenja čime si još više pokvario i onako lošu vodu u akvariju. Dok ovu ribu liječiš u staklenci trebaš češće mijenjati vodu u akvariju a bilo bi dobro da provedeš tretman ubrzanog cikliranja sa živim dobrim bakterijama od Easy Life-a "Aqua Start". Nauči napamet priručnik o akvaristici koji se nalazi ispod moga posta, pa ti se ovakvi problemi više neće događati, pozdrav i sretno.

Offline luxy

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Travanj 27, 2010, 12:28:15 poslijepodne »
što se tiče promjene vode ta je voda odstajala prethodno 24 sata pa je tek onda ulivena u akvarij a onda sam u čitav akvarij usuo aqua sanu!
koji se lijek koristi za tu napuhanu ribicu?

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #35 u: Travanj 27, 2010, 13:51:07 poslijepodne »
što se tiče promjene vode ta je voda odstajala prethodno 24 sata pa je tek onda ulivena u akvarij a onda sam u čitav akvarij usuo aqua sanu!

Onda radiš kako treba i sve je ok.

Ako su ribi nakostriješene ljuskice tada se radi o trbušnoj vodenici a ista se liječi antibiotikom za ljude (eritromicin) ili sa Serrinim "Bactopur Directom" u konbinaciji sa gorkom soli, ali je liječenje sa neizvjesnim krajem jer je to bolest u kojoj vrlo brzo zakažu bubrezi i zbog toga se voda nakuplja u ribi i riba najčešće ugiba.

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Odgovori #36 u: Travanj 27, 2010, 16:59:27 poslijepodne »

Nemoj nikada ulijevati vodu iz pipe u akvarij jer klor ulaskom u vodu ubija sve dobre bakterije a ako je upaljen filter tijekom ulijevanja vode onda postoji velika opasnost da pougibaju i dobre bakterije u filteru a onda si napravio veliko sra....e  :-X .

opet sam nekaj naučila plavi :up: