pa upravo sam to i uradio samo što sam ja aqua sanu dodao u cijeli akvarij
znači prvo si vodu iz pipe sipao u akvarij a onda si u akvarij sipao aquasanu pa upravo ti govorim da to ne smiješ raditi...
Kod tebe je problem što si ribice ubacio u neisciklirani akvarij a ovo što se sada javlja na ribama je samo posljedica tvoga neznanja...
usput mogu li se lijekovi sipati u cijeli akvarij ako je samo 1 ribica bolesna(nemam karantenu
)
Ako je bolesna samo jedna riba treba ju staviti u staklenku što večeg volumena a staklenku staviti da pluta u akvariju zbog temperature vode a u staklenku bi trebao staviti zračni kamen da pravi mjehuriće i unutra sipati lijek.
radi se o lijeku micomediku marke prodac Think
to je lijek protiv gljivica pa aku su zaljepljene peraje može pomoči.
Vidio sam fotografije tvojih riba koje su napuhnute. Kod njih je došlo do zastoja u probavi zbog vrlo loše kvalitete neisciklirane vode te zbog pretjeranog hranjenja čime si još više pokvario i onako lošu vodu u akvariju. Dok ovu ribu liječiš u staklenci trebaš češće mijenjati vodu u akvariju a bilo bi dobro da provedeš tretman ubrzanog cikliranja sa živim dobrim bakterijama od Easy Life-a "Aqua Start". Nauči napamet priručnik o akvaristici koji se nalazi ispod moga posta, pa ti se ovakvi problemi više neće događati, pozdrav i sretno.