Lipanj 28, 2025, 00:17:43 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: prvi pauk....  (Posjeta: 3166 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matej04

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
  • Prvo Speci Pa Onda Reci
prvi pauk....
« u: Travanj 12, 2010, 22:54:05 poslijepodne »
zanima me koji bi preporucili za prvog paukica da je atraktivan, neagresivan, ne skriva se puno i naravno nezahtjevan...
svi savjeti dobrodošli..nov sam pa imam glupa pitanja...... :down:

e da vise volim aborealne paukice!

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Odg: prvi pauk....
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2010, 23:12:36 poslijepodne »
Za pocetnike su ti bolji terestrijalne tarantule jer se arborealne vise kriju i brze su,agresivnije i imaju jaci otrov..Terestrijalne vrste su sporije,mirnije,otrov im je jacine pcelinog otrova,nisu agresivne..Preporucio bih ti brachypelma smithi,a.geniculata,chromatopelma cyaneopubescens,ima jos dosta vrsta,ali to su eto 3 koje bih ti ja preporucio..Naravno ako nadjes neku koja ti se svidi slobodno pitaj sta te interesuje,koju god da uzmes neces se pokajati..Brachypelma boehmei je isto prelepa tarantula :) Ja imam brachypelmu vagans,mozes i nju :)
Ako treba nesto pitaj slobodno ;)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2010, 23:17:23 poslijepodne »
aha kak ti je kolega odgovorio, bilo bi dobro kad bi ti reko nekaj kaj te zanima pa te mozemo vise savjetovat....

uglavnom biraj nesto kaj ti je ljepo i kaj bi zelio imat ( nesto vece ili neku manju vrstu...pa boja i tako to)....pogledaj si malo po netu slikice pa onda mozes pitat tu za cijenu otprilike i tako to....

brachypelme, gramostole, Lasiodora su ajmo rec neki pocetnicki paukici...
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2010, 23:25:15 poslijepodne »
evo i ja sam početnik, i dobro došao u naš "svojet" paukova :D
ja imam  a. geniculata, i po sebi bi ti preporučil da si uzmeš malu, jer ja sam si ju uzel jer nije ni zahtjevna previše, ljepa je i nije otrovna jako.
a i uzel sam si malu zato da promatram njeno razvijanje, presvlačenje od malih noga :D
ali na svoju žalost 1. presvlačenje kak ju imam sam propustil.

ako te zanima kak izgleda, imaš moj post, slikal sam ju kad sam ju dobil, kad mi je skoro bila ubijena i ostala bez 1 noge i nakon 1. presvlačenja :D
evo moj savjet, pa odluči :D
LP
Živi svaki dan, kao da je posljednji.

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2010, 23:31:40 poslijepodne »
Chromatopelma cyaneopubescens ti je takodje jako zanimljiva vrsta,pored lepih boja jako puno plete,tokom zivota menja boje,kao mala ima skroz drugacije boje nego kad je odrasla
Evo ti neke slicice da uporedis
Ovo ti je slika male tarantulice http://img.epuls.pl/klubowe/46/46452_l/user/Chromatopelma+cyaneopubescens.jpg
A ovo slika kad odraste http://www.haziallat.hu/gondozas/madarpok-tartas-a-tarantula-etetese-es-gondozasa/2516/1/madarpok-tarantula-terrarium.jpg
Tu plavu boju dobija tamo negde posle 6-7 presvlacenja..
ps slike sam negde sa neta pokupio,nisu moje ;)

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Travanj 13, 2010, 01:29:28 prijepodne »
moj prvi pauk je bio i dosad je ziv :D Nandu chromatus iskreno ga preporucujem za početnike i lako ga je za odrzavati i nabaviti,kao i većina ovih sto su ti prijetelji nabrojali. .

Offline MoreliaChof

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Travanj 13, 2010, 02:59:45 prijepodne »
ukoliko ti se svidja brachypelma smithi, toplo ga preporučam..imam ga par godina i niti jednog ni najmanjeg problema nisam imao s njim...meni osobno jako lijep, neagresivan i ovaj moj je stalno vani a ima mjesta za skrivanje itd...

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #7 u: Travanj 13, 2010, 09:14:13 prijepodne »
Ako ti se više sviđa arborealni, onda ga nabavi. Osim što moraš malo više paziti na vlagu, nisu puno zahtjevniji od drugih paukića. Moj je arborealni i uglavnom je stalno vani (osim 2-3 tjedna prije presvlačenja), jede puno i često, a kakav karakter će imati paukić ne ovisi samo o vrsti već i o pojedinom primjerku životinje. Kad usporedim svoju Aviculariu kako je mirna, staložena i nimalo plašljiva (a kažu da su plašljive i brze) i  živčanog smithi-a od radnog kolege koji napada kad se približiš terariju (a slove za mirne početničke paukove), onda vidim da se ne može baš generalizirati koji je pauk za početnika, a koji ne...sve ovisi na kakvu živinicu naletiš. Naravno da postoje vrste koje bi kao početnik trebao zaobići u velikom luku, ali svejedno se nedaj  obeshrabriti od nabavke paukića koji ti se sviđa.  Ja ću u dogledno vrijeme nabaviti i teresterijalnog paukića jer želim imati još koju vrstu (neznam još kojeg), ali ni u jednom trenutku mi nije bilo žao što sam za prvog paukića izabrala arborealnog.   
Sretno sa odabirom!

Offline matej04

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Travanj 13, 2010, 09:54:04 prijepodne »
hvala na odgovorima meni su svi pauci lijepi moram jos malo razmislit :doh: :FC33_spider2:pa vam javim koji mi se svida... :up:

Offline matej04

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Travanj 13, 2010, 20:38:58 poslijepodne »
mislim da ce moj prvi paukic biti nhandu chromatus :up:
ali sve u svoje vrijeme ja ga nemislim sad nabaviti nego se zelim sto vise informirati o toj vrsti i teraristici.....kako sam reko sve u svoje vrijeme :D :D :) :up:
pa znalci da vas vidimo zanima me ta vrsta ako mozete mi objasniti drzanje uredenje terarija vlaga temp itd

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 13, 2010, 20:56:10 poslijepodne »
ovako kao i kod vecine podnih pauka tj nepenjača je sve slično.vlaga je kod mene umjerena oko 65 do 70 posto znači posuda s vodom i malo navlazim taj čošak.terari dimenzije barem kod mene 40x30x30 sa poklopcem i ventilacijom.podloga je treset debljine oko 5 do 6 cm jer kopaju i zavlace se,jos unura sam stavio panj na koji se penje i ispod kojeg spava..mislim da bi ti ovo bilo osnovno a sad kolege nek ubace ako sam nesto propustio :)

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 13, 2010, 21:19:59 poslijepodne »
Terestrijalna vrsta,jako slicna geniculati,negde sam citao da su i malo plasljivije od a.geniculate ali je takodje jako miran ;)
Ne znam sta te jos interesuje,sta god ti pitaj ;)