Ako ti se više sviđa arborealni, onda ga nabavi. Osim što moraš malo više paziti na vlagu, nisu puno zahtjevniji od drugih paukića. Moj je arborealni i uglavnom je stalno vani (osim 2-3 tjedna prije presvlačenja), jede puno i često, a kakav karakter će imati paukić ne ovisi samo o vrsti već i o pojedinom primjerku životinje. Kad usporedim svoju Aviculariu kako je mirna, staložena i nimalo plašljiva (a kažu da su plašljive i brze) i živčanog smithi-a od radnog kolege koji napada kad se približiš terariju (a slove za mirne početničke paukove), onda vidim da se ne može baš generalizirati koji je pauk za početnika, a koji ne...sve ovisi na kakvu živinicu naletiš. Naravno da postoje vrste koje bi kao početnik trebao zaobići u velikom luku, ali svejedno se nedaj obeshrabriti od nabavke paukića koji ti se sviđa. Ja ću u dogledno vrijeme nabaviti i teresterijalnog paukića jer želim imati još koju vrstu (neznam još kojeg), ali ni u jednom trenutku mi nije bilo žao što sam za prvog paukića izabrala arborealnog.
Sretno sa odabirom!