Igore, imam pauke, imam kompakta, imam slr.
Tako je, ocistis staklo i cekas mjesec dana da opet pozira. Svejedno da li je u pitanju slr ili kompakt, niti jedan nije imun na prljavo staklo.
Ako u zooloskom vrtu fotografiras omiljenu zivotinju onda isto brises staklo s vanjske strane koliko mozes, ako je prljavo i slr ce se muciti. Ako je prljavo i iznutra onda ti je takva fotografija neiskoristiva za bilo sto osim da imas u folderu "Moje omiljene zivotinje/iza prljavog stakla"
Na g9 manualni fokus nije neupotrebljiv.
g11 je skuplji od 1000d. Ovo sve ne pisem Cannibalu koji se odlucio nego drugima da ne otpisuju kompakte... a ako se bas idu usporedjivati g11 i 1000d, g11 je daleko kvalitetnije izrade... 
Ruki ti imas daleko vece poznavanje od mene u fotografiji, ja sam sa slr-om malo manje od godinu dana i jos istrazujem, ucim na njemu i gomilam iskustvo! Prve fotke su mi bile katastrofa, sad su bolje, tu i tamo pogodi se neka extra, ali znam da je sve to cena koja treba da platim da bih imao oset, znanje i iskustvo. Moram priznati da sam odusevljen od kad sam ga uzeo, sve mi je lakse, brze i kvalitetnije, sve u svemu preporod! A tek sto imam mogucnosti za objektive, koje kroz nekoliko godina mogu da si priustim, ne odjednom.........Koliko god da je g11 kvalitetnije izdanje, ipak je to kompakt sa ogranicenim mogucnostima- kad model zastari moras kupiti drugi bolji koji kosta minimum isto kao ovaj. Kod slr-a je to drugacije, ako ne zelim vise to telo, prodacu ga i kupicu si novo, a objektive koje dobro cuvam, ostaju i posto nisam profesionalac da ih drndam, trajace mi jako dugo! Da dodam i jos to.......dali cu na put da nosim g11 ili slr sa 2 objektiva, to mi je bas isto.......veliko je preuvelicenje da se kaze "ko ce vaditi slr da bih nesto uslikao, to je jako tesko, otpasce mi rame od tereta" i t.d. Ako volim fotografiju sigurno necu imati problema oko nosnje i uporedjivanju kompakta i slr-e, kao sto nemam dilema koliko cu se umoriti i iscrpiti da stignem do vrh planine, zato sto jednostavno volim planinu!
Ako pricamo za kupnju aparata koliko da se skljocne slika ili "da ne budem bez aparata", znaci da ne postoji ljubav prema fotografiji, onda si apsolutno u pravu!