Ne znam gdje smjestiti ovu temu, ali ipak sam odlučio u "Uradi sam" iz razloga što je sve prikazano DIY. Znači ideja je bila ne kupiti ništa gotovo, nego sve napraviti sam.
Akvarij:
Uopće nije trebao biti akvarij, nego novi dom za moga hrčka, ali sam ipak odustao od toga kad sam napravio, jer nije puno veće od sadašnjeg doma, a pošto je ovaj novi za razliku od starog stakleni, ne može se ni penjati po stranicama, pa sam odustao. Iz tog razloga nisam pazio previše kod rezanja i ljepljenja ni na estetiku, ni na izdržjivost, jer je trebalo samo stajati i ne izdržavati nikako opterećenje. Rezultat toga je ružan izgled spojeva, ali ajde... S obzirom da sam prvi puta u životu uzeo staklarski nož u ruke još je i dobro. Bit će bolje drugi puta

. Volumen: 24 litre
Lampa:
Nije još gotova, ali je pri kraju. Prema ideji kolege Juricas. Hvala.
Štedna TEŽ žarulja 6700k, 14 W
Pozadina:
Imao sam to kamenje koje je stajalo neiskorišteno (prije je bilo u drugom akvariju), pa sam ga odlučio iskoristiti. Jednostavno uzeo komad stakla, odrezao na potrebne dimenzije i poljepio kamenje silikonom. Plan mi je bio napraviti sa 3 strane istu pozadinu, ali nemam toliko kamenja. Zasad je dobro i ovako.
Podloga:
Dobro, dobro isprani savski pijesak. A jesam se namučio dok sam ga isprao. Potrošio 6 kubika vode i izgubio osjet u nogama od klečanja nad kadom

.
Tu bi trebao doći i DIY vanjski filter. Trenutačno izrađujem jedan za drugi akvarij, pa ako bude sve u redu, napravit ću još jedan.
I za kraj, pojma nemam što će ići unutra od ribica. Ali budući da je danas složeno, imam još kojih mjesec dana se odlučiti, iako i nemam previše opcija u 24 litre. Ali nema veze. Taman i da je 10 litara, mojih je ruku djelo

Početak:

+ kamenje:

Napunjeno:

Bliže: