Srpanj 19, 2025, 16:51:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: DIY sve :)  (Posjeta: 7512 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
DIY sve :)
« u: Ožujak 06, 2010, 17:35:33 poslijepodne »
Ne znam gdje smjestiti ovu temu, ali ipak sam odlučio u "Uradi sam" iz razloga što je sve prikazano DIY. Znači ideja je bila ne kupiti ništa gotovo, nego sve napraviti sam.

Akvarij:
Uopće nije trebao biti akvarij, nego novi dom za moga hrčka, ali sam ipak odustao od toga kad sam napravio, jer nije puno veće od sadašnjeg doma, a pošto je ovaj novi za razliku od starog stakleni, ne može se ni penjati po stranicama, pa sam odustao. Iz tog razloga nisam pazio previše kod rezanja i ljepljenja ni na estetiku, ni na izdržjivost, jer je trebalo samo stajati i ne izdržavati nikako opterećenje. Rezultat toga je ružan izgled spojeva, ali ajde... S obzirom da sam prvi puta u životu uzeo staklarski nož u ruke još je i dobro. Bit će bolje drugi puta  :) . Volumen: 24 litre

Lampa:
Nije još gotova, ali je pri kraju. Prema ideji kolege Juricas. Hvala.
Štedna TEŽ žarulja 6700k, 14 W

Pozadina:
Imao sam to kamenje koje je stajalo neiskorišteno (prije je bilo u drugom akvariju), pa sam ga odlučio iskoristiti. Jednostavno uzeo komad stakla, odrezao na potrebne dimenzije i poljepio kamenje silikonom. Plan mi je bio napraviti sa 3 strane istu pozadinu, ali nemam toliko kamenja. Zasad je dobro i ovako.

Podloga:
Dobro, dobro isprani savski pijesak. A jesam se namučio dok sam ga isprao. Potrošio 6 kubika vode i izgubio osjet u nogama od klečanja nad kadom  :D.

Tu bi trebao doći i DIY vanjski filter. Trenutačno izrađujem jedan za drugi akvarij, pa ako bude sve u redu, napravit ću još jedan.

I za kraj, pojma nemam što će ići unutra od ribica. Ali budući da je danas složeno, imam još kojih mjesec dana se odlučiti, iako i nemam previše opcija u 24 litre. Ali nema veze. Taman i da je 10 litara, mojih je ruku djelo  :)

Početak:

+ kamenje:

Napunjeno:

Bliže:

Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline tarantula 87

• Punopravni član
Odg: DIY sve :)
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2010, 19:51:00 poslijepodne »
super.pohvale za trud,isplatilo se,jos kad stavis ribice bit ce jos bolji

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2010, 20:54:32 poslijepodne »
 :up: Jel ti pozadina stabilna? Dakle, zaljepil si kamenje za staklenu plohu pa sve skupa na zadnje staklo akvarija ili si direktno ljepil kamenje na zadnje staklo akvarija?

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2010, 20:58:38 poslijepodne »
Kamenje sam ljepio na posebno staklo i onda ubacio u akvarij. Zasad je samo priljubljeno uz zadnje staklo i ne mrda nikud. Stisnuo sam ga tako da istjera vodu između dva stakla i kao da je zaljepljeno. Mislim da ću ipak na sam vrh malo kapnuti malo silikona za svaki slučaj, ali i ovako stoji i ne pada čak i ako ga poguram

Hvala na pohvalama, ali slobodno vi i kritizirajte što ne valja  :)
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 21:08:04 poslijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Ožujak 07, 2010, 14:03:26 poslijepodne »
Super izgleda stjena.Skroz prirodno :up:.Dobra je i overtank rasvijeta cd-ovi :up:

Offline sid980

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Travanj 08, 2010, 14:15:54 poslijepodne »
Ne znam gdje smjestiti ovu temu, ali ipak sam odlučio u "Uradi sam" iz razloga što je sve prikazano DIY. Znači ideja je bila ne kupiti ništa gotovo, nego sve napraviti sam.

Akvarij:
Uopće nije trebao biti akvarij, nego novi dom za moga hrčka, ali sam ipak odustao od toga kad sam napravio, jer nije puno veće od sadašnjeg doma, a pošto je ovaj novi za razliku od starog stakleni, ne može se ni penjati po stranicama, pa sam odustao. Iz tog razloga nisam pazio previše kod rezanja i ljepljenja ni na estetiku, ni na izdržjivost, jer je trebalo samo stajati i ne izdržavati nikako opterećenje. Rezultat toga je ružan izgled spojeva, ali ajde... S obzirom da sam prvi puta u životu uzeo staklarski nož u ruke još je i dobro. Bit će bolje drugi puta  :) . Volumen: 24 litre

Lampa:
Nije još gotova, ali je pri kraju. Prema ideji kolege Juricas. Hvala.
Štedna TEŽ žarulja 6700k, 14 W

Pozadina:
Imao sam to kamenje koje je stajalo neiskorišteno (prije je bilo u drugom akvariju), pa sam ga odlučio iskoristiti. Jednostavno uzeo komad stakla, odrezao na potrebne dimenzije i poljepio kamenje silikonom. Plan mi je bio napraviti sa 3 strane istu pozadinu, ali nemam toliko kamenja. Zasad je dobro i ovako.

Podloga:
Dobro, dobro isprani savski pijesak. A jesam se namučio dok sam ga isprao. Potrošio 6 kubika vode i izgubio osjet u nogama od klečanja nad kadom  :D.

Tu bi trebao doći i DIY vanjski filter. Trenutačno izrađujem jedan za drugi akvarij, pa ako bude sve u redu, napravit ću još jedan.

I za kraj, pojma nemam što će ići unutra od ribica. Ali budući da je danas složeno, imam još kojih mjesec dana se odlučiti, iako i nemam previše opcija u 24 litre. Ali nema veze. Taman i da je 10 litara, mojih je ruku djelo  :)

Početak:

+ kamenje:

Napunjeno:

Bliže:

SUPER!!!!

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #6 u: Travanj 08, 2010, 19:10:37 poslijepodne »
Ovo bi bio idealan kozicnjak
Pozadina stvarno izgleda vrhunski
Zanima me di si nabavio to kamenje?

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 08, 2010, 22:45:55 poslijepodne »
Kamenje sam "snimio" u prolazu iz auta, zapravo sam ga gledao mjesecima. Bilo je (i još uvijek je) istrešeno jednostavno na hrpu, i već je počela rasti svakakva trava iz hrpe. Jedan dan sam stao, jer sam vidio vlasnika ispred i pitao ga je hoće li mi prodati malo (jer je tu prije bilo stovarište šljunka i pijeska valjda). On odmah ne, ne prodaje se to. I skužim da govori za drugu hrpu. Ma reko meni treba "ona hrpa tamo" i treba mi malo za akvarij.
Kaže ako je tako, uzmi si, samo mi nemoj sad 5 "kvadrata" odnijeti. Valjda planira nešto s tim. I nije htio ni za piće uzeti. Tako da se može reći da sam ga užicao.  :D
A kozičnjak... da, i ja sam to kasnije mislio, samo što nisam stavio ništa ispod ovog pijeska, tako da bi moralo ići samo bilje koje ne zahtijeva podlogu.
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2010, 22:50:08 poslijepodne od gmatanic »

Offline silvitara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #8 u: Travanj 09, 2010, 08:36:19 prijepodne »
Jako lijepo :up: Ja bi ipak zaljepila staklo sa kamenjem za pozadinu(nikad neznaš, kad dođe voda, gravitacija radi svoje...)
Šteta da nije vece...
Sve pohvale za "uradi sam"!!!
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #9 u: Travanj 09, 2010, 08:45:38 prijepodne »
Lijepo si to napravio  :up: :up:
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #10 u: Lipanj 09, 2010, 15:48:54 poslijepodne »
šta je sada od riba u ovom akvariju?
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Lipanj 09, 2010, 16:03:39 poslijepodne »
Sad trenutačno nije ništa. Ispraznio sam ga. Namjeravam ga napuniti i staviti mahovinu i jedno 2 anubiasa i kozice, samo kad mi završi faks. Nemam sad vremena za ništa

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #12 u: Lipanj 09, 2010, 16:12:28 poslijepodne »
ok
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #13 u: Kolovoz 29, 2010, 11:15:50 prijepodne »
sve si dobro nastelio samo su ti slike teske ...lp
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 29, 2010, 11:21:06 prijepodne »
Ma znam za slike. To je jer sam lijen. A probat ću drugi puta ne trpati tolike slike ako nije potrebno. Po meni bi za ovakve postove bila idealna 1024*768 ili 800*600, ali ni jednu od njih ne mogu uslikati sa mob-om, a onda image resizer moram koristiti, što mi se ne da. Ali smanjim malo rezoluciju drugi put (ako ne zaboravim  :D )
 :up:

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #15 u: Kolovoz 29, 2010, 11:31:42 prijepodne »
Super ti je to ispalo.  Kamenje mi se sviđa.

Vidim da je moja ideja za lampu mnogima pomogla.  :up:

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Kolovoz 29, 2010, 11:40:09 prijepodne »
Je, je. Lampa je super. Ne bi se sjetio napraviti nešto od cijevi da nisam vidio na forumu  :g050:

Offline Alen74

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #17 u: Studeni 02, 2010, 00:43:59 prijepodne »
pitanje; ja sam čuo da to kamenje (ako ja riječ o gradjevinskom tucaniku) nije pogodno za akvarij jer sadrži vapno. da li je to točno -?? inače sve pohvale za uradak.  :up:

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 02, 2010, 11:32:29 prijepodne »
Test s octom - uroniš ga u ocat i ako se pjeni, ne ide u akvarij. Ako se ne pjeni, može unutra.  :up:

Offline babylon

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • LUKI ! ! !
« Odgovori #19 u: Studeni 03, 2010, 19:32:10 poslijepodne »
Mozda zvucim glupo ali.....sta je anubias??? :-[ -?
:021::a05r0::hul:

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 03, 2010, 20:58:36 poslijepodne »
Kako se kaže, nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.
Ali Googlaj. Googlaj!!!  :D
Evo jednog:

Offline Alen74

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #21 u: Studeni 15, 2010, 21:57:02 poslijepodne »
Test s octom - uroniš ga u ocat i ako se pjeni, ne ide u akvarij. Ako se ne pjeni, može unutra.  :up:

hvala na odgovoru. ipak mi je lakše doči do takvog kamenja nego do oblutaka koji su 100% sigurni.