AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, 200 l- temperatura, 27 ° C
- parametri vode (ako se znaju),
- vrijeme od pokretanja akvarija, 13.03.2009.
- kad su useljene prve ribice, 18.04.2009
- period i količina mijenjanja vode svaki tj.-2 /3o% vode
FILTER:
- tip i marka filtera atman 1000l/h
- način i periodi čišćenja svaki mj-2 pranje u aq vodi
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) NE
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje jedan veliki kamen
- grijač 200w
- pumpa za zrak DA- CO2 sustav – kakav
- kemija?
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka Maylandia estherae 1m+2ž
Labidochromis caeruleus (Electric yellow labido) 2m+2ž
Melanochromis cyaneorhabdos 1m+3ž
Nepoznata vrasta 1m+2ž
- starost ribica
- ima li potencijalnih „terorista“ Maylandia estherae
- hranjenje – koliko i što jedan put dnevno
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) [b]Ova nepoznata vrsta i jedna biljka koju su raščupali, mjenjala sam tj. dodavala pijesak[/b]- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) djeluje kao i uvik
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...
Prije dva ipo tjedna krepa je jedan Labidochromis caeruleus, vidila sam ga malo prije u fajtu s Maylandia estherae kako su oba velika primjerka mislila sam da je uzrok fajt, al kad je nakon dva tjedna još jedna mala caeruleus krepala svatila sam da je naki problem, izgledale su ofucano, peraje nekako nazubčane. Promjena vode, češnjak, i ostale su ribice bile normalne, dok nije Melanochromis cyaneorhabdos došla na staklo aq i ležala na pijesku, odvojila sam je u kotilicu, repnu peraju nije uopće micala, iznemogla, nije jela, jučer sam išla po dobre bakterije i kupila od jbl denitrol, nije bilo ffm, ni easy lifa. Sinoć stavila u vodu, a jutros ispred aq miruju Maylandia estherae 1m+2ž, teško dišu, a ona u kotilici krepala, širom otvorenih usta ka da se ugušila, a ostalo izgled sve ok. Sad sam ove izvadila u zdjelu, al neće moć dugo tu i stavila malo denitrola, ostale se ne daju uvatit, napravit ću izmjenu voe, al ne mogu dok muž ne dođe, a joj... Šta im je, loša voda, da nije do pijeska, da nisu šta nove ribe donile, one su ok zasad... Šta da radim ???????-
kad su se simptomi prvi puta uočili
- pokušaj liječenja, čime
- koliko je ribica bolesno, uginuća?
- stanje ostalih stanovnika