Srpanj 21, 2025, 12:06:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Prepolovila se Gupi  (Posjeta: 3752 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LIND

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Prepolovila se Gupi
« u: Veljača 22, 2010, 20:53:28 poslijepodne »
Imam jednu mladu gupi,samu,ali to mi se desavalo i kad sam prije drzala i jato ali nisam znala sta je dal je zaraza...?Evo bila je s drugim ribama (sve su druge normalne,zdrave)i za jednu noc se od malo deblje ,uzorne i normalne,narocito u grudnom delu stanjila gotovo prepolovila.Tu ,,bolest '' nisam ranije uspevala spreciti i posle duzeg bolovanja uvek se tragicno zavrsavala.Sta ih tako naglo napada?Ima li leka?
  -? :'( :roll: :( :o :rolleyes: :dead: :down:

Sad je u novo opremljenom akvariju s jednim malim skalarom,koji je osetljiv od kad sam ga uzela i puuno jede.Nov je filter s ugljenom.Najbolji sto sam ga nasla,jako cisti vodu.Dosad je bilo vrlo tesko bez njega drzati  higijenu.A bila je sa skalarom u akvariju i bettanke 2 .Akvarij je za te 4 velik - 20 l.Ne verujem da su joj one nazao ucinile jer nema tragova ozleda. Sve su zdrave  ostale.
« Zadnja izmjena: Veljača 22, 2010, 21:13:24 poslijepodne od LIND »

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Prepolovila se Gupi
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2010, 08:05:13 prijepodne »
najgora kombinacija koju si mogla staviti u akvarij - betta, skalari i guppy zajedno to ne ide ni pod razno... svi imaju "bujne" peraje i međusobno se naganjaju, grizu a i na kraju ubiju... pročitaj malo vodič za početnike, pročitaj i o minimalnim litražama za neke ribice jer skalar u 20l nikako ne ide... najbolji izbor riba za taj mali akvarij je jedan ali samo jedan muški bettan ili kozice....

Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2010, 08:52:17 prijepodne »
Dobro nam došla LIND.

Iz ovoga što si napisala moram priznati da mi baš i nije jasno što se zapravo događa? (možda je ženka gupi okotila mlade i sada izgleda mršava a mlade ribice ne vidiš jer ih je skalar odmah pojeo).

Ako misliš da nije ovo moraš napisati više informacija o vanjskim simptomima: da li riba jede, kakav je izmet, da li crviči vire iz anusa, kako izgleda i kako se ponaša riba i naravno najbolje bi bilo da pošalješ fotografiju ribe, pozdrav.

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2010, 09:17:10 prijepodne »
Pozdrav,

Ako ti je guppić još živ, vadi ga van i daj ga nekome, jer sigurno neće biti još dugo čitav ako ga ostaviš u tako maloj litraži sa betom. Ja sam tu grešku napravila prije nekoliko godina i frajer betan mi je masakrirao cijelo malo jato u 54l akvariju. Osim toga, sigurno bi mu bilo ljepše i zdravije da pliva u jatu sa drugim gupićima nego ovako sam...

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2010, 16:56:22 poslijepodne »
1.Ovo je standardna forma gupija zenke.(koristeci literaturu)
2.Posto se ne vidi najbolje na fotografiji ,ja sam graficki to oznacila ,gde joj se spljostilo telo,tj smrsala je ,ali ne u stomaku nego u plucnom delu i sad je kao ,,linija.'' :kosa:

Ona i izgleda kao da se okotila 8), ali sam je dobro pregledala u pocetku :devil: i imala je propisani stomacic :clown:,a i ne bi mogla da se stanji od pocetka vratnoga dela? :down:Ranije su mi  objasnjavali da je uzrok losa voda (akvaristi) :question:,a sad mi se cini to iskljuceno jer ...normalno jede i tek sto sam nabavila taj kvalitetni filter.  :nuclear::ying:Za to vreme sam je drzala s drugim ribama ,po 2-3 u kombinaciji i cesce cistila akvarije. :star:Druge su dobro. ;)Naprimer taj skalar je slucajno s njom ostao sam jer mi je jedan mali uginuo. :'(I ovaj je bebac pa je zato privremeno u malom akvariju.
:-X Dobro(?) jede.=Mada mislim da je vise po kupnji,ali da je smanjila naglo,u to sumnjam(! :nerd:),ima li to veze,nije li neka zaraza,kako to da joj ocistim u organizmu i ima li neke nade da je nateram da uprkos svemu ipak bolje jede,ima li sansi za oporavak(hoce li se videti da se ugojila)?Ako je zakacila crevni parazit koji ne vidim-ima skroz bijelu crtu u anusu,cudno,ko da ce da se izlegu mladice,(to cisto deluje!);jer ima neki lijek?
 Hvala... :zagrljaj:
« Zadnja izmjena: Veljača 23, 2010, 17:22:24 poslijepodne od LIND »

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Veljača 24, 2010, 10:34:17 prijepodne »
Lind,
Citat:
gde joj se spljostilo telo,tj smrsala je ,ali ne u stomaku nego u plucnom delu i sad je kao ,,linija.'' a010

i dalje mislim da se tvoja guppy ženka okotila te da joj se zato malo spljoštila površina koja zatvara probavni trakt pa ti stoga šaljem dvije fotografije trudne guppy i guppy neposredno nakon okota pa usporedi...

Također te molim da ne pretjeruješ sa hranjenjem jer riba koja se prejeda vrlo često obolijeva od raznih bolesti tako da je bolje da je malo više gladna nego previše sita.

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 24, 2010, 11:16:10 prijepodne »
Deluje tako i meni posto joj se stomacna maramica koja je bila dosta visoko od podrepnog dela spustila tako da sad gotovo viri iz nje(samo izgleda tako,zapravo nije).... :rolleyes:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #7 u: Veljača 24, 2010, 11:53:01 prijepodne »
Nadam se da se tvoja riba samo okotila i da je u stvari OK.

Radi kako sam napisao, redovita zamjena vode, manje hrani, dodaj vitamine i cijeđeni češnjak jednom tjedno na hranu i u vodu i bit će sve ok.

Ako se pojave nekakvi simptomi bolesti javi se ponovo.

Molim te uslikaj ovu tvoju ribu pa ćemo svi biti pametniji, pozdrav.

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 24, 2010, 11:58:05 prijepodne »
Koliko dugo imaš tu gupicu? Sigurna sam da je bila trudna kad si je kupila i da je se okotila (a ostali stanari akvarija su se počastili). Naravno, ako je imaš već  dugo, onda okot nije u pitanju. Neznam koliko ti je gusto zasađen akvarij, ali pogledaj malo ispod listova, možda ti je se koji bebač uspio sakriti, mada sumnjam s obzirom na (ne baš sretnu) kombinaciju riba u akvariju

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 24, 2010, 12:44:45 poslijepodne »
Bila je pre tjedan dana bas puna u tijelu.Tad sam je nabavila.Al jos nisam bila startovala filter.Najvise me je zabrinula danas jer joj se i vratni deo nekako smanjio,pod skrgama tj.iza.(duzinski)Tesko ju je uhvatiti za sliku,i jos da se to vidi ali mozda...Znaci u startu je izgledala u formi.A sad:
« Zadnja izmjena: Veljača 24, 2010, 13:13:42 poslijepodne od LIND »

Offline Coolmad666

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #10 u: Veljača 24, 2010, 12:47:59 poslijepodne »
dali možda vuče za sebom bijelu nit tj iz analnog otvora
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Veljača 24, 2010, 13:04:39 poslijepodne »
Ne.Nista prljavo.Vrlo lijepo izgleda.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #12 u: Veljača 24, 2010, 13:17:46 poslijepodne »
Ovo je lijepa zdrava ženka guppy, ne moraš se brinuti.

Offline Andrijana

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 24, 2010, 13:24:00 poslijepodne »
Bila je pre tjedan dana bas puna u tijelu.Tad sam je nabavila.Al jos nisam bila startovala filter.Najvise me je zabrinula danas jer joj se i vratni deo nekako smanjio,pod skrgama tj.iza.(duzinski)Tesko ju je uhvatiti za sliku,i jos da se to vidi ali mozda...Znaci u startu je izgledala u formi.A sad:

Jeli trenutno ovako izgleda? Meni izgleda dobro i zdravo...

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Veljača 24, 2010, 18:03:01 poslijepodne »
Dobro se drzi,mozda nije ono sta sam pomisljala.Zelela bih da prosirim jato,pa samo da nije neka zaraza.Imala sam ranije po cijelo jato koje se preko noci stanji na osovinu kicmenog stuba,a to jako strasno izgleda jer zapocne od vrata,pa duz grudi tj plucni deo pa i u stomaku jos smrsa i onda joj /im telo poprimi ,,valjkast''(-bukvalno) izgled.To je valjda uzrokovano vodom,ali se i jako primeti ,dakle nije porodjajno.Za muzjake nisam bas zapamtila kako izgleda al i njih pogadja.Vrlo je vidljivo da im se ona mala maramica bela u telu(stomak)skupi,tj,ostane tako kako je,pa izgleda telo duguljasto...Ali se nista drugo ne menja.U stvari donja linija tijela dobije zaravnanje u celini sto ta bela maramica jos dokaze i istakne,eto to onda bude za brigu. :p013: :k038: :d026: :bb:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #15 u: Veljača 25, 2010, 08:44:28 prijepodne »
Lind ženke gupija koje puno rađaju vrlo se često iskrive zbog gubitka kalcija i ostalih minerala tako da dolazi do degeneracije kralježnice. Da bi se to izbjeglo ribe se treba hraniti sa kvalitetnom hranom u koji su dodani vitamini i minerali te sa živom hranom a posebice sa glistama jer one imaju dosta minerala... Uz navedeno potrebno je jednom tjedno na hranu ili u akvarij nakapati vitamine...

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Veljača 25, 2010, 14:20:12 poslijepodne »
Zadovoljna sam hranom koju nalazim.Vitamine nisam probala.Ona dobro jede,posto i se ucinilo da nece kao ranije.Koje vitamine da koristim? :c04z5:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #17 u: Veljača 25, 2010, 14:54:13 poslijepodne »
Zadovoljna sam hranom koju nalazim.Vitamine nisam probala.Ona dobro jede,posto i se ucinilo da nece kao ranije.Koje vitamine da koristim? :c04z5:

Najbolji su JBL-ovi Avitol ili Serini vitamini za ribe, pozdrav.

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Veljača 26, 2010, 19:05:02 poslijepodne »
Jos je mrsavija.Od juce do danas,a jede normalno i sve deluje o.k....? :dots: :blow: :hug: :blind: :a096: :inlove: :no: :icon1366:

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Ožujak 19, 2010, 13:08:13 poslijepodne »
Ozdravila je potpuno!!! :a01o0: Sad je dobila i muzjaka,da  ne bude sama.

Offline dh99

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #20 u: Ožujak 19, 2010, 13:24:40 poslijepodne »
sad će joj biti još gore negoj samoj kad je mužjak počne naganjat, morati ćeš nabaviti još jednu ženku.

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Ožujak 20, 2010, 13:42:46 poslijepodne »
 :D  Ko loptica je!