Ma vidi ovako plavi, da me krivo ne shvatiš...nisam ti ja sad neki dick koji se ide pravit svakom pametan, svađat se i tvrdit ja znam najbolje. Ne pada mi napamet. Al pošto sam ja biljni akvarist i pratim uglavnom "biljne" teme, skužio sam da često voliš pomoć ljudima, što je zbilja za svaku pohvalu (da je bar više takvih)...al sam opet s druge strane vidio da između svega dobroga, savjetuješ recimo ovdje povećaj rasvjetu sa 0.7 w/l na još više, i na nekim ostalim temama isto povećajte rasvjetu.

A ja ću ti ovako što se tiče toga reć: uzmi jedan akvarij i stavi 1 "w/l" ili preko toga svjetla, i probaj ga odradit, pa onda se vrati i savjetuj to. Mislim da nećeš. Jedno je teorija drugo praksa. Zašto to kažem? Kad bi to probao shvatio bi koliko je to komplicirano za napravit sa toliko svjetla, koliko iskustva i brige traži, koliko šišanja biljaka traži, koliko co2 moraš utrpat za to, koliko gnojiva trebaš, na koliko kratko moraš smanjit rasvjetu da bi to mogao uravnotežit, koliko bi ti se dizala temperatura u akvarij itd...izbacila bi te žena van odmah jer je ne bi stigao ni pogledat.

To isto sve možeš odradit i sa 2 t5 lampe duž akvarija sa dobrim reflektorima...al je sve ovo ostalo oko brige, temperature svedeno na minimum. Tu dolazimo i do termina w/l. Ja stavimm u svoj 60cm 2*24w=0.8w/l, neko drugi stavi u 90cm 2*39W=0.5 w/l, a možemo isto uzgajat. Zato ni to ne treba koristiti jer to nije točno i na to se ljudi ne mogu osloniti. Dvije t5 lampe i amen, još dvije iznimno da gore 3-4 sata samo, je gornja granica rasvjete za biljke za nekog normalnog akvaristu.
Eto samo toliko od mene...ne zamjeri.