Srpanj 27, 2025, 10:44:12 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: povratak prvoj ljubavi  (Posjeta: 3499 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maslachak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
povratak prvoj ljubavi
« u: Veljača 12, 2010, 15:17:56 poslijepodne »
već sam se hvalila po forumu kako sam godinama držala crvenkapicu u kugli - je bila velka kugla, mislim da je imala preko dvajst litara jerbo trenutno imam kuglu od toliko u kojoj su puževi a sebastijanova (pokojna crvenkapica) je bila barem tolika a čini mi se i veća - al.. hm.. jelte..  :-[
u ono doba nit sam znala šta je kugla nit sam znala šta su litre nit šta su ribice a bogme ni internet nije bio šta je danas..
elem, sebastijan se preselio na ahiret a ja sam godinama bila u koroti.

onda sam nabavila malecki juvelčić i nakon neke dvije godine plivanja u toploj vodi, zaključila sam da su mi neonke.. ono.. dosadnjikave :boredom: .. sve ostalo što mi se sviđa nemre nikak u manje od 300tinjak litara a ja toliko mjesta naprosto nemam. nit se planiram bogato udat.

osim toga, cijelo vrijeme su mi falile ludosti koje zlatice izvode, pljuckanje kamenčića, maženje, znatiželja i sve ostale radosti komunikacije s njima, tako da sam se, eto, prije neka dva-tri mjeseca vratila u hladne vode.

iako volim džunglaste akvarije, zlatice volim još više pa sam se pomirila s time da neću imati lijep akvarij i preduhitrila male žderonje izbacivanjem svega osim anubiasa van. anubiasi su svi privezani za panjeve što usisavanje čini dječjom igrom - a bogme i igramo se - usisavam svaki drugi dan a prasci u tome uživaju, grickaju me po rukama, prate usisavač okolo.. mišeki.

akvarij je dakle juwel rekord 60 i mislim da će roger i david (nije da znam kojeg su spola - imena su dobili po mojim najdražim tenisačima  :biggrin: ) biti sretni unutra barem do jeseni kad im stiže njihov konačni dom od 120 litara.

a sad pitanja:

prvo, moram li staviti čistača unutra? da prostite, misgurnusi su mi preružni i ak baš ne moram, ne bih to stavljala u akvarij. čistač dna sam za sad ja  :D a za stakla se brinu dvije nerite.

drugo, ova podloga je u akvariju još iz doba kad je nečemu služila a sad bih htjela sve to frknut van i ostaviti samo centimetar da se mali gadovi imaju s čim zabavljati - ostalih par centimetara samo bezveze zauzima mjesto u akvariju.
e sad, obzirom da je sve to puno tih finih bakterijica, mogu li napraviti neko srajne ako maknem većinu tog šljunka?

prasci su inače genijalni, papaju svašta nešto i konstantno žicaju a nekidan sam im stavila jednu kladoforu pa ju neumorno gurkaju i šutaju okolo naokolo..  :inlove:

Offline tikky2

• Punopravni član
Odg: povratak prvoj ljubavi
« Odgovori #1 u: Veljača 12, 2010, 18:32:04 poslijepodne »
super je!! bravo- tekst nisam čitao, al slika  i akvarij su suuuuper

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #2 u: Veljača 12, 2010, 18:36:58 poslijepodne »
Fakat imaš stila (ne mislim na Fiat). Meni je ovo super! Mislim da ti čistači nisu obavezni.Samo redovito održavanje akvarija,znači ti si obavezna..

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #3 u: Veljača 12, 2010, 21:11:57 poslijepodne »
Svaka čast! Već dugo nisam vidjela nešto tako jednostavno i lijepo.

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 12, 2010, 21:52:25 poslijepodne »
koja ti je temperatura vode u akvarij.. po njoj se ravnaj za čistače....

ja šljunak ne bi mica, odnosno, ne bi ništa dirao jer mi je akvarij preesavršen..

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #5 u: Veljača 12, 2010, 22:24:33 poslijepodne »
Najljepši hladnovodni akvarij u zadnje vrijeme! Defintiivno :)
Neka ti ne bude žao što si odustala od tople vode, ovo je ljepše nego sam mislio čitajući post!
FILIP (Valpovo)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #6 u: Veljača 12, 2010, 22:27:12 poslijepodne »
akvarij je baš ok. bombončić.  :up: kaj se tiče šljunka, zvadi ga van i stavi sitniji. max 1-1,5cm.  :up:

kaj se tiče kugle, isti ti klinac, cijela kugla ili trigon ili vision. ti si barem imala cijelu kuglu, a ne pol, ili četvrtinu.  :up: :D

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 13, 2010, 00:23:21 prijepodne »
Predivan akvarij  :klap: :klap: :klap:, slobodno stavi još koju fotku, možda ribice izbliza! Super mi je pročitati da se ljudi vrate na držanje zlatica :up:, jer su im zabavne i komunikativne, što stvarno i jesu :)!

Što se tiče šljunka, zasad ne bih ništa dirala da sam na tvom mjestu, ionako ih ove godine seliš u veći, a ribice nisu još toliko narasle da je neka frka sa prostorom. A misgurnuse možeš i ne moraš staviti, meni se isto ne sviđaju i akvarij mi funkcionira čisto dobro i bez čistača.
Koliko su stari Roger i David?
FBI - Riboobavještajci :ninja:

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 13, 2010, 09:01:23 prijepodne »
Prekrasan akvarij i ribice. Kaj je bilo s bettanom, Albertovim nasljednikom (ako se dobro sjecam)?

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 13, 2010, 21:18:23 poslijepodne »
@ aquabot
1-1.5 CM:D
trenutno je unutra 1-3mm šljunak i krmci bjelodano uživaju u njemu, nonstop ga papaju pa pljuckaju  :zagrljaj:
imam neki pregenijalan pijesak iz bilog potoka na kupresu  8) ali mi se čini da je presitan za zlatice... postoji li neka donja granica granulacije pijeska koji je pogodan za njih?

@ tikky
temperaturu držim na 22-23, obzirom da crvenkapice vole višu i konstantniju temperaturu od karasa... eh, kako bih rado stavila pandice unutra.. znam da to baš i ne bi bilo pametno ali bi bilo predivno  :-[

@ annie
divno od tebe što si se sjetila alberta :heart: ! ali bettan JE albert a ne njegov nasljednik.. e sad je svima jasno o čemu se radi  :D
albert je već stari deda (preko dvije godine je kod mene a bio je već veliki ribek kad sam ga nabavila) i nije više baš raspoložen za šepurenje.. stavim mu ogledalo, dođe do njega i.. onak.. neda mu se..
bivše stanare ovog akvarija sam preselila kod frenda ali alberta, naravno, nisam dala - svoje penzionerske dane provodi u 18 litara gdje mu društvo pravi jedna neritica.. sram me pokazivat taj akvarij  :-[ jer nije baš lijep ali mislim da je njemu lijepo unutra.

@tonya
ne znam koliko su stari, kod mene su nešto manje od tri mjeseca.. ma bebe su još. iako su već fajn narasli. fakat brzo rastu.

@ svi
hvala na pohvalama. meni je ovo prebezveze jer sam navikla na puno zelenjave pa mi je prazno i jadno al nema veze - zlatice su aaaaaaaaaaaa!

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 13, 2010, 21:29:52 poslijepodne »
ti bi tu mogla ubacit jato corydorasa paleatusa oni preferiraju vodi od 21-26
ja svoj toplovodni držim na 24-25 stupnjeva i sve ljepo funkcionira

- al' opet ne znam na ovu kombinaciju, jer su zlatice hladnovodne a koriji toplovodni..

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #11 u: Veljača 13, 2010, 22:10:59 poslijepodne »
govorim o količini, visini podloge, a ne o granulaciji.  :D

Offline marojica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #12 u: Veljača 14, 2010, 01:33:56 prijepodne »
Odlicno izgleda, svida mi se. :up:
Ja u mom akvariju uz misgurnusa imam i ancistruse. Sad... koliko su ti oni ugodni oku... ne znam. :D Ali od toga da ces ti biti glavni cistac dna ne mozes pobjeci ne znam sta da ubacis u akvarij. :D
FBI - Riboobavještajci :ninja:
Odjel interkontinetalno meduoceanskih poslova

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #13 u: Veljača 14, 2010, 15:48:32 poslijepodne »
Prekrasan akvarij :klap: :klap: Pogledaj kakve temperature podnose jabučari i nerite, za čistaće.

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 17, 2010, 01:02:05 prijepodne »
ove ribice su nešto predivno :inlove:
sjetim satima tu za šankom i igram se s njima   :D
što se akvarija tiče, izbacila sam 20 kila :huh: stare podloge, stavila novi šljunak i utočila punih 10 litara vode više.
ovaj šljunak sam imala u rezervi i prvo mi se učinilo da će bit dobro al kad sam ga stavila i složila panjeve  :dead:
a drugi dan na poslu stojim vani na puš pauzi i skužim ispod grma te oblutke.. i tak.
malo sam i panjeve presložila.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #15 u: Veljača 17, 2010, 06:48:10 prijepodne »
dobro je...i ribeki su dobro...ma sve je dobro...

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #16 u: Veljača 17, 2010, 07:59:07 prijepodne »
Čista 10-tka :up: :klap:

Offline Riky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #17 u: Veljača 17, 2010, 19:06:41 poslijepodne »
ma akvarij je za 5, jedino ako ti dosadi samo gledat u njih, možeš ovako nešto probat s njima  :D

http://www.youtube.com/watch#playnext=1&playnext_from=TL&videos=kiOwRYPlNB0&v=gIZItRDxEbc

Carpe diem!
''...šaka suza, vrića smija...''

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 20, 2010, 09:34:29 prijepodne »
roger gnjavi davida/mirku. gurka ga, pliva oko njega/nje u krugovima, malo ga tjera pa ga malo prati, pa onda malo ovaj/ova gurka rogera pa plivaju ukrug jedno oko drugog ko pesek kad naganjava vlastiti rep, ludo izgledaju. ali prije to nisu radili, počeli su zadnjih dana. e sad, budući da sam nekad imala jednu crvenkapicu, njihova međusobna komunikacija mi nije baš poznat teren pa me zanima tuku li se oni to ili se, hm, vole?  -?

Offline mrcdex

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Karlovac
« Odgovori #19 u: Veljača 20, 2010, 10:20:13 prijepodne »
Normalno je da se gurkaju. Tako oni komuniciraju.I moje ribe zlatne imaju stalno trke po akvariju.