već sam se
hvalila po forumu kako sam godinama držala crvenkapicu u kugli - je bila velka kugla, mislim da je imala preko dvajst litara jerbo trenutno imam kuglu od toliko u kojoj su puževi a sebastijanova (pokojna crvenkapica) je bila barem tolika a čini mi se i veća - al.. hm.. jelte..

u ono doba nit sam znala šta je kugla nit sam znala šta su litre nit šta su ribice a bogme ni internet nije bio šta je danas..
elem, sebastijan se preselio na ahiret a ja sam godinama bila u koroti.
onda sam nabavila malecki juvelčić i nakon neke dvije godine plivanja u toploj vodi, zaključila sam da su mi neonke.. ono.. dosadnjikave

.. sve ostalo što mi se sviđa nemre nikak u manje od 300tinjak litara a ja toliko mjesta naprosto nemam. nit se planiram bogato udat.
osim toga, cijelo vrijeme su mi falile ludosti koje zlatice izvode, pljuckanje kamenčića, maženje, znatiželja i sve ostale radosti komunikacije s njima, tako da sam se, eto, prije neka dva-tri mjeseca vratila u hladne vode.
iako volim džunglaste akvarije, zlatice volim još više pa sam se pomirila s time da neću imati lijep akvarij i preduhitrila male žderonje izbacivanjem svega osim anubiasa van. anubiasi su svi privezani za panjeve što usisavanje čini dječjom igrom - a bogme i igramo se - usisavam svaki drugi dan a prasci u tome uživaju, grickaju me po rukama, prate usisavač okolo.. mišeki.
akvarij je dakle juwel rekord 60 i mislim da će roger i david (nije da znam kojeg su spola - imena su dobili po mojim najdražim tenisačima

) biti sretni unutra barem do jeseni kad im stiže njihov konačni dom od 120 litara.
a sad
pitanja:
prvo, moram li staviti čistača unutra? da prostite, misgurnusi su mi preružni i ak baš ne moram, ne bih to stavljala u akvarij. čistač dna sam za sad ja

a za stakla se brinu dvije nerite.
drugo, ova podloga je u akvariju još iz doba kad je nečemu služila a sad bih htjela sve to frknut van i ostaviti samo centimetar da se mali gadovi imaju s čim zabavljati - ostalih par centimetara samo bezveze zauzima mjesto u akvariju.
e sad, obzirom da je sve to puno tih finih bakterijica, mogu li napraviti neko srajne ako maknem većinu tog šljunka?
prasci su inače genijalni, papaju svašta nešto i konstantno žicaju a nekidan sam im stavila jednu kladoforu pa ju neumorno gurkaju i šutaju okolo naokolo..