Pozdrav!
Evo prvo da napišem stanje u akvariju:
-Juwel Record70, filter unutarnji 560l/H(mreška vodu), grijac 100w,zracnu pumpu koristim samo kod dodavanja lijeka, zabiljen, dva panja...
-akvarij cikliran 2 tj(dod.dobre bakt.)
-vodu mijenjam 1xtjedno, 20l(kor.aqua safe)
-također dodajem FFM, fishtamine, češnjak..
-izmjenjujem 5vr.hrane(listice, granulice, tubifleq...)1 dnevno, kol.koju poj.u par min.
-stanovnici: 4 ramirezza(2M, 2 Ž)
2 black molija("K)
4 zebrice
3 bette(!M, 2 Ž)
3 ancistrusa
4 coridorasa
-akvarij je u pogonu 5 mj
Problem je počeo prije mj.i pol sa jednom od betta. Dobila je neke bijele fleke po tijelu(ne točkice), savjetovali su mi sa probam sa trostrukom dozom FFM, pa vitam., pa FFM... ali to nije pomoglo.
Nakon toga se razboljela druga betta ali sa dr.simpt.tj.ništa drugacije se nije moglo primjetiti na nj.ali je promijenila ponašanje; vecinom se leži na dnu, blago stisnute peraje, pliva povremeno okomito, jede kad ih hranim... samo bette sam lijecila sa general tonicom(nije pomoglo), cijeli akvarij sa sera bactopurom.
Primjetila sam kod jednog ramirezza da ima jace izražene škrge, kao da otežano diše..
Povremeno kod par ribica(ramirez., moli..) također se moze vidjeti bijeli izmet.
Znam da sam se raspisala ali vec dugo tražim po forumima i uvijek procitam nešto drugacije tako da na kraju ništa neznam a bolesti je mali miljun i sve imaju slične simptome Think