za DC je važno ovo:
Kad mi počnemo sa uvođenjem CO2 u akvarij, akvarijska voda u tom trenutku sadrži više CO2 nego voda u drop checkeru. Kako se drop checker nalazi u akvariju, CO2 brzo prelazi iz akvarijske vode u zračni prostor u drop checkeru, te nakon toga i u vodu
(kh=4) sa
ph reagensom. Ulaskom CO2 u vodu drop checkera, snižava se ph vrijednost te vode, a analogno tome ph reagens u njoj mijenja svoju boju. Ph reagens će prestat mijenjat boju kad se postigne ravnoteža između molekula CO2 koje napuštaju akvarij i onih koje ulaze u akvarij.
bold tekst je ono što mora biti u DC da bi ispravno pokazivao (sama konstrukcija nije toliko bitna, glavno da je voda u DC odvojena od vode u akvariju) i ako je sve dobro pripremljeno, to je najbolja stvar za mjerenje co2
kako se dobije voda 4kh ima tu negdje na forumu ... tražilica i udri

pumpa za zrak je skroz nepotrebna, biljke proizvode kisik, druga stvar je što neko obožava u akvariju imati model ferrarija i da mu iz auspuha izlaze mjehuriči

EDIT: i da, ne igraj se s svjetlom, za jako svjetlo treba puno iskustva, u suprotnom dolazi do problema o kojima ne želiš ni sanjati (kod mene je 55W na 45 litara i to sve blizu površine vode i dvije DIY boce za CO2)
vidio sam i da si protok stavio na minimum, ni to nije dobro, protok mora biti takav da voda kruži po cijelom akvariju, znači, biljke se moraju u cijelom akvu blago lelujati