AKVARIJ:
- dimenzije / litraža, - 80*45*40/170l
- temperatura,- temperatura je konstantna oko 25C
- parametri vode (ako se znaju), - po JBL testerima, nitrati 20ppm, nitriti 0ppm
- vrijeme od pokretanja akvarija,- 3 mjeseca
- kad su useljene prve ribice, - skalari isti dan, ali filter se ciklirao 5 mjeseci u starom AQ
- period i količina mijenjanja vode- tjedno 10-tak posto, (mada je nisam promjenio zadnjih 14 dana)
FILTER:
- tip i marka filtera - Eheim Proffesional 2224 780l/h, JBL protočna pumpa 650l/h za cirkulaciju
- način i periodi čišćenja - 1 svakih 6 mjeseci
- filter materijal (ima li aktivni ugljen) - EHEIM filter materijal za njega original, znači 2 spužve i 2 posude keramike
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje - 3 panja
- grijač - Jewel 100W
- pumpa za zrak - nema
- CO2 sustav – kakav - CO2 generator Wawe Electrico 260
- kemija? - Svaki dan 3ml EC, i 4ml profito
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka napisao sam gore
- starost ribica - sve su ispod godine dana
- ima li potencijalnih „terorista“pojma nemam
- hranjenje – koliko i štojednom dnevno Sera Vipan/ SAK Spirulina/ JBL Granule / Nutrafin Color (znači svaki dan nešto drugo)
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - ništa
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - ništa
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...neonke i dalje jedu i plivaju, ali na slici se vide oštećenja
- kad su se simptomi prvi puta uočilimoram priznati da jučer
- pokušaj liječenja, čimeza sada ništa
- koliko je ribica bolesno, uginuća?od kada imam akvarij, moram priznati da mi je uginulo 7-8 ribica od totalno nepoznatih uzroka, mada mi se to nije nikada prije dešavalo
- stanje ostalih stanovnika - koliko sam jučer pregledao, ostali su OK
Moram priznati da se prvi puta srećem s nečim takvim, pa mi stvarno nije jasno što da radim