obzirom da sam ja do nedavno preporučao eheim, a redovito sam poklapan s nečije strane..., više ga neću iz razloga kaj kod nas nije valjano zastupljen.

također kod nas u ponudi nema dosta firmi koje rade dobre filtere.
nema se kaj okolo hodat. u većini dućana su cijene slične. tetra je najpovoljnija i dovoljno je user-friendly da bi bila best-buy. fluval neću spominjat jer je meni to najblesaviji filter od svih renomiranijih firmi. jbl i ferplast su ok, al su nešto skuplji od tetre (kod nas). btw, ja bi radije uzeo ferplast ili jbl, nego tetru. eheim je duplo skuplji. classice neću također spominjat, jer su zastarjeli. rezime: ako se ima iber viška para, onda eheim. mada sam trenutno uvjeren da se te višak pare mogu iskoristit na druge komponente akvarija, opreme ili živina. hajnehaj neću također spominjat jer sam ih malo vrtio po rukama u nekim trgovinama i zaključio da stvarno treba biti malo opićen da bi se za to dale ikakve pare. neki su oduševljeni njima, al eto, ja nisam nimalo.

tetra 700 je deklarirana za veće akvarije, ali kad se u akvarij spoji kak spada, bez spray-bara, znači otvorena cijev, filter savršeno radi i filtrira i niš ne hiće po akvariju, a ima se još lufta u snazi filtracije.