Hehe, vidim da si se vec odlucio ali evo iznijeti cu moje iskustvo makar da pomognem nekom ubuduce

.
Kad sam kupio Caymana 110 (230L) tamo 2006e kupio sam nakon 2 tjedna vanjski filter jer je onaj njego unutarnji ogroman pa mi je smetao

. Naravno riskirao sam 1400kn i kupio EHEIM jer su ga svi hvalili (i to bez filter materijala toliko kosta

) 2026 Pro. Radio je dvije godine besprijekorno i onda jednog jutra skoro poplavio dnevnu sobu

. Nestalo je struje negdje oko 5-6 uutro i voda je odjednom curila iz ormarica. Srecom smo skuzili ujutro prije posla da je mokro ispod police AQ. Iscurilo je nekih 30-40L iz AQ a srecom bio je u kanti od 15L pa je svega 20ak lit zavrsilo na podu

. Uglavnom nakon sto sam sve sanirao skuzio sam da curi na ulazu u filter tj. kod one dvije plasticne glave/konektora sto se utaknu u filter - e jedna od njih je imala pukotinu debljine dlake onako kao nozem zarezanu. Uglavnom potraga za rezernim djelovima u HR je bila naravno neuspjesna jer to nitko nema na lageru (a bogami ni nista drugo za EHEIMa) a meni je trebao filter ODMAH/sad/jucer

. Nakon 2 dana nauspjele potrage kupio sam Fluval 405 koji evo sad da kucnem u glavu radi besprijekorno zadnjih 8 mjeseci. Ono sto je dobro kod EHEIMa je support ali VAN Hratske - kad sam poslao mail EHEIMu u Njemacku za 10 dana mi je na kucnu adresu stigao rezerni dio i to besplatno. Sad eto ima EHEIMa u rezervi a Fluval cisti

.
Znaci gledaj da kupis nesto za sta mozes imati support u tvom kraju (trebat ce mjenjati i gumice/dihtunge s vremenom) i da ima najduzu garanciju

.