Kolovoz 04, 2025, 09:16:45 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bjela nit  (Posjeta: 9479 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kikoporto

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Bjela nit
« u: Prosinac 18, 2009, 23:24:14 poslijepodne »
šta bi  to bilo kad iz ribe viri bjela nit dužine 2 - 3 cm jel to neka bolest sa crijevima i kako to izliječiti
Virovitica - Brezovica

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
Odg: Bjela nit
« Odgovori #1 u: Prosinac 18, 2009, 23:35:36 poslijepodne »
koje bi vitamine trebo davati zanima me serini proizvodi jel samo to ima kod mene jel bi bio dobar sera activant - sadrži vitamine, minerale, i mikroelemente, koristi zdravlju pospješuje lijepe boje i vitalnost  riba
Virovitica - Brezovica

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Prosinac 19, 2009, 00:22:23 prijepodne »
Ako je rijec o sluzavom prozirno/bijelom izmetu, moguce da je rijec o hexamiti. Lijeci se antibiotikom Medazolom. Bilo bi mozda bolje, ako je problem tek poceo, pokusati samo sa cesnjakom. Cesnjak nece stetiti u slucaju krive dijagnoze a Medazol je tezak lijek.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #3 u: Prosinac 19, 2009, 07:27:35 prijepodne »
ma nije sluzavo samo je tanka nit, to je imala samo jedna riba kada sam ju doneso doma nisam više poslije primjetio, vjerojatno su hranjene lošom hranom, neznam zašto mi carleusi se zavlače samo po kamenju nešt mi se čini da slabo plivaju hranu uzimaju munjevitom brzinom i jedu sve ribe, kada se svjetlo ugasi onda bez problema plivaju po cijelom aq neznam u čemu je problem, rasvijeta je orginal caymanova
Virovitica - Brezovica

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #4 u: Prosinac 19, 2009, 09:48:32 prijepodne »
i mane to zanima. dobio sam ribe s tim problemom bijelog konca,  a onda su počele i druge tak kenjat. sad ove kaj su došle s tim, više nemaju, a ovim drugima polako prolazi.  :nerd:

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #5 u: Prosinac 19, 2009, 20:19:00 poslijepodne »
ajde ljudi kažite tko zna
Virovitica - Brezovica

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Prosinac 21, 2009, 13:05:44 poslijepodne »
Vaše su ribe zaražene crijevnim parazitima (nematode) u nastavku vam pokazujem fotografije.

Dobro u hranu cijediti češnjak te zdrobljeni češnjak u akvarij (jedan češer na cca 50l vode).

Za uspješno uklanjanje parazita predlažem liječenje cijelog tanka sa provjerenim lijekom: Serra "Nematol", pozdrav i sretno.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #7 u: Prosinac 21, 2009, 13:11:33 poslijepodne »
dobro si reko,,, sretno.  :D

thx plavi. vidiš da ima koristi i od veta.  ;) :up:

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #8 u: Prosinac 21, 2009, 15:04:17 poslijepodne »
kako se taj lijek primjenjuje samo se usipa u aq ili nešto drugo, koliko se dugo koristi i jel treba mjenjati vodu poslje korištenja
Virovitica - Brezovica

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #9 u: Prosinac 21, 2009, 15:06:59 poslijepodne »
plavi daj mi reci ako znaš zbog čega dođe do takvog problema, jeli zbog prehrane ili nečeg trečeg
Virovitica - Brezovica

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #10 u: Prosinac 21, 2009, 15:21:26 poslijepodne »
To nije bolest to su paraziti koje si unio u akvarij sa ribama, puževima ili sa biljem .

Naime, ovi paraziti mogu dosta dugo živjeti u tijelu riba a ako riba dobro jede bude dobro i njoj i parazitu ali ako riba oboli ili joj opadne imunitet vrlo brzo smrša i ugiba. Naravno, parazit je već u vodu otpustio milijune jajašaca...

Sukladno navedenom mora se tretirati cijeli akvarij dvokratno u preporučenoj dozi ali ako imaš tvrdu vodu moraš pojačati dozu za 1ml na 100 litara. Ostalo radi prema uputstvu.

Na tržištu ima i drugih antiparazitika ali iz vlastitog iskustva argumentirano tvrdim da je ovaj najbolji, najbrže djeluje i 100% je učinkovit.

Koliko se sječam iz uputstva moraš promijeniti dio vode prije tretmana i malo veći dio nakon provedenog liječenja.

Ja sam ovaj antiparazitik u Hrvatskoj našao jedino u Pet shopu Tukano (Sesvete).

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #11 u: Prosinac 21, 2009, 15:30:07 poslijepodne »
vjerojatno su ribe to več imale u sebi imam za sada samo 4 karleusa, hranu uzimaju ko ludi, ma kod mene ima trgovina što drži samo serine proizvode pa najvjerojatnije da imaju i taj lijek hvala na pomoči probat ču stime
Virovitica - Brezovica

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #12 u: Prosinac 21, 2009, 16:00:02 poslijepodne »
da, plavi , vidim katastrofu na pomolu.  :down:   nego, kaj misliš da bu s ovim ribama kojima je ta pi.darija prošla, ako je uopće prošla...   :down: :down:

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #13 u: Prosinac 21, 2009, 16:11:06 poslijepodne »
da, plavi , vidim katastrofu na pomolu.  :down:   nego, kaj misliš da bu s ovim ribama kojima je ta pi.darija prošla, ako je uopće prošla...   :down: :down:

Postoji nekoliko mogučnosti:

1. Možda su paraziti jednostavno uginuli ako si tretirao akvarij s nekim lijekom, ubacivao češnjak ili nije bila velika invazija parazita pa je riba svojim imunitetom sama ubila parazita...
2. paraziti o kojima govorimo a slično je i kod Crvi "Camallanus cotti", uvuku se u crijevni trakt i tamo se hrane a kada izbacuju jajašca izvlaće se napolje i vire iz anusa...
3. ponekada bijelkasti dugački izmet zna biti znak bakterijske ili virusne infekcije crijevnog trakta ili ishrana riba hranom pretežno biljnog sastava koju je uhvatila plijesanj.

Čuj ako ponovo uočiš ovakav izmet obavezno tretiraj sredstvom protiv nematoda. Preventivno uvijek možeš kombinirati češnjak i terapiju povišenja temperature akvarijske vode.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #14 u: Prosinac 21, 2009, 16:21:22 poslijepodne »
a gle, sve je bilo ok u akv, dok nisam kupio jedno jatašce od 6 riba. bile su u katastrofalnom stanju, a jedna-dvije posebno. izmet im je bio bijeli konac. nakon cca tjedan dana riba se počela oporavljati, ali sam redom primjetio da su ribe koje su već bile u akvariju počele dobivati isti izmet.  nisam zasad ničim posebnim tretirao. inače preventivno stavljam koju kap costameda u akv mjesečno. no dobro, takav je život.  nisam ih karantenizirao, moja greška.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #15 u: Prosinac 21, 2009, 20:41:03 poslijepodne »
ja sam ovo od početka pokušao povezat sa unesenim bloatavim ribama, al mi u cijelu priču ne ide činjenica da njima više niš nije, a da je samo tak prešlo na druge...  -?

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #16 u: Prosinac 22, 2009, 00:02:46 prijepodne »
ja sam takav problem imao sa bikolorom koji je imao isto takav izmet. bijela nit dugacka jedno 3 cm.
kada mu se pojavila bio je ok ali nakon dva dana je poceo pokazivati znakove bolesti. jedno tjedan dana se skrivao u bilju i kada bi izasao samo bi polako plivao glavom prema dolje. rep mu je bio gotovo bijel.
ali nakon toga se oporavio i sada je ok. nisam koristio cesnjak.
mislim da cu cesnjak sada staviti na par dana. mozda unistim parazite koje je bikolor ispustio. hm.

Offline Tisch

• Punopravni član
    • Nove igre sa Amazona, download ili dostava u Hrvatsku
« Odgovori #17 u: Prosinac 29, 2009, 13:47:44 poslijepodne »
Vaše su ribe zaražene crijevnim parazitima (nematode) u nastavku vam pokazujem fotografije.

Za uspješno uklanjanje parazita predlažem liječenje cijelog tanka sa provjerenim lijekom: Serra "Nematol", pozdrav i sretno.

Kaj misliš da je ovo, da probam isto Nematol ???

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #18 u: Prosinac 29, 2009, 14:02:49 poslijepodne »
Da li je riba malo potamnila, da li gramzivo uzima hranu ili je inertna prema hrani, da li se povlači u skrovita mjesta, da li ostale ribe imaju slične simptome, s kojom hranom i koliko ih puta dnevno hraniš, temperatura i kemijske karakteristike vode, koliko riba na koliko litara vode i još što misliš da je bitno napiši.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #19 u: Prosinac 29, 2009, 14:14:54 poslijepodne »
moje su tropheusi. overclockao sam prošli tjedan akvarij medazolom i izmjenama vode. jbg, nisam našo serin lijek. nžlst prekasno, 5 chimba sam u minusu. 3kom su ok, a još je jedna upitna. očito su bembe (6kom) koje su se same od sebe oporavile donijele chimbama neko sranje.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #20 u: Prosinac 29, 2009, 14:29:41 poslijepodne »
moje su tropheusi. overclockao sam prošli tjedan akvarij medazolom i izmjenama vode. jbg, nisam našo serin lijek. nžlst prekasno, 5 chimba sam u minusu. 3kom su ok, a još je jedna upitna. očito su bembe (6kom) koje su se same od sebe oporavile donijele chimbama neko sranje.

Čuj, metranidazol ubija protozoe (hexamita, sporohexe...) te bakterije G+ i G-, ti si trebao tretirati sa sredstvom koje ubija nematode, odnosno, u tvom slučaju najvjerojatnije crve iz roda Capillaria.

Serrine lijekove imaju samo u Pet shopu Tukano u Zagrebu a oni su i generalni uvoznici za Serrine proizvode.

Offline Tisch

• Punopravni član
    • Nove igre sa Amazona, download ili dostava u Hrvatsku
« Odgovori #21 u: Prosinac 29, 2009, 15:11:46 poslijepodne »
Da li je riba malo potamnila, da li gramzivo uzima hranu ili je inertna prema hrani, da li se povlači u skrovita mjesta, da li ostale ribe imaju slične simptome, s kojom hranom i koliko ih puta dnevno hraniš, temperatura i kemijske karakteristike vode, koliko riba na koliko litara vode i još što misliš da je bitno napiši.

Ne jede
Potamnila nije,
Peraje kao da su malo skupljne, ponekad trza prsnim perajama,  skriva se ...

Voda je:

Amonijak 0
Nitriti 0
Nitrati 50
KH 8
GH 15
PH 7,5

temp 29

Hrana suha, jednom tjedno smrznuto

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #22 u: Prosinac 29, 2009, 15:43:43 poslijepodne »
Vidiš kada ribe napadnu nematode onda ribe pojačano uzimaju hranu jer treba nahraniti i sebe i parazite a ovi mali lopovi još svojim izlučevinama potiču rad želuca riba pa je ova stalno gladna i trga se za hranom...

Kod tebe je najvjerojatnije u pitanju protozoa, odnosno, hexamita.

Po slici nemogu 100% reći da se radi o hexamiti dok izmet ne postane sluzaste strukture.

Za prvu ruku promjeni 35% vode i stavi po jedan zdrobljeni češer na 50l vode i duplu dozu FFM-a .

Za svaki slučaj pripremi se za kupnju Serrinog Flagelola i čujemo se sutra sa malo više informacija.

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #23 u: Prosinac 30, 2009, 09:42:30 prijepodne »
zdrobljeni češer na 50l vode

Da nisi mislio na češnjak?!

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #24 u: Prosinac 30, 2009, 09:55:40 prijepodne »
zdrobljeni češer na 50l vode
Da nisi mislio na češnjak?!

Da, mislim na češnjak, a češer je u ovom slučaju komadić češnjaka.