Ovako i ja sam prije liječenja posumnjao na hranu, pa sam svu staru hranu bacio te kupio novu hranu, tako da to nije uzrok, češnjak nisam izvadio jer je nestao vjerojatno sam ga previše usitnio, a pošto u akvariju imam i dva odrasla ancistrusa a vidio sam ga ga njupaju vjerojatno ga pojedoše.Ovako ribe su imale bijeli končasti izmet i to samo ribe godinu dana starosti, znači poly i Molliro.
Ajmo se osvrnut na povijest događanja u akvariju:
-Godinu dana nema problema u akvariju je 15 polya i 15 moliro.
Prodajem 5 Moliro Cveletu i dogovaram ako se pokaže da je više mužjaka da će mi neke mužjake vratit te zamjenit za druge.
Prodajem polye 11 kom ostavljam si 4 komada da imam i njih.
Kupujem Ikole iz Njemačke 13 komada stigle su 15.11.2009.
Pretumbam akvarij i uselim sve ribe odjednom, u akvariju su bile 13 Ikola 4 polya i 10 Moliro i stvar šljaka super svi živi i zdravi do prije dva tjedna.
-Zove me Cvele, vraća mi 3 moliro i uzima tri druga, jedan je bio malo izubijan od fighteva.
Izubijan Moliro se počne oporavljat kak treba, međutim izgleda da mu je ipak neko presudio nakon nekog vremena, jer pronalazim njegov leš u akvariju i to djelomično pojeden, nakon toga radim veču izmjenu vode i dodajem radi preventive Medazol.
Prošli tjedan primječujem baš u vrijeme kad se ovdje raspravljalo o tome da mi ribe imaju bijeli izmet odnosno nit, prva reakcija stavljam ribe dva dana na post i intezivno ih promatram, sve je ok osim dreka, nakon dva dana ih nahranim i skužim jednog polya navečer kak je pri vrhu te ga lovim vrlo lako i stavljam u kotilicu, odlučujem se za češnjak te stavljam tri režnja češnjaka na nekih recimo 300 litara pošto je kapacitet akvarija 375 litara kad se odbije kamenje i pijesak to je čak možda i malo manje nego 300l.
U subotu nabavljam lijek (poly je riknuo) Sera nematol te ubacujem u akvarij.
Jučer su mi riknula 2 Moliro jedan uju tro a drugi kasno navečer, fizički izgled riba je savršen nisu mršave, ponašanje je bilo da su jednu peraju držale uz tijelo ali kad bi im se približio zaplivale bi i s tom perajom.
Rezultat izgubljeno dosad 3 Moliro i 1 Poly.
Jučer sam ubacio još jedan režanj češnjaka.
Trenutna situacija je sljedeća,ostale ribe izgledaju zdravo i ponašaju se zdravo, vidjet ćemo dalje.