Kolovoz 11, 2025, 23:56:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: eheim 2222 profesional ..tragedija  (Posjeta: 3997 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
eheim 2222 profesional ..tragedija
« u: Prosinac 16, 2009, 12:16:09 poslijepodne »
vako  neznam jel ima tko  isti filter al citajuci po netu  kazu valja ...ja se odlucim kupit  ,tako ceko da dodje dva dana  :up: poste .   
smontiram ..  stavim u pogon za svoj  54 litarski akvareijum  (znam je malo previse  al filtracije nikad viska .je moj moto) 
tako stavim duplu dozu  FFM   za svaki slucaj  ...  100 puta provjerio jel sve  ok   vidim je  :up:   ostavim preko noci 
jutros  uzas    :skull: :umnik2:   3 gastromizona     otegla papke a  bikolor albino se bori za zrak   na vrhu akvarijuma   malci ancitrusa  njih 12 se poljepili po staklu na samom vrhu 2milimetra ispod povrsine
dva manja  gibicepsa (nemorate mi govorit da im nije tu mjesto  znam tu su privremeno )  su ok  samo je jedan nekako promjenio boju  ima  neke fleke zuckasto bijele boje (nebi reko da je ICH  )  uglavnom normalno jede i ostalo
   e sad panika    promjenim odma 50%  vode    u kljucim zracnu pumpu   sad ona pici   zaboravio sam naglasit da  filter meska vrh vode   iako mise cini nedovoljnim ... izmjerio sam     NO2  je bio  1
 e sad  pitanja  ...
jel to zbog novog  filtera naime nema u sebi  bakterije
ili  je zbog nedovoljnog doliva zraka  to jest ne ukljucenja pumpe odma pri ukljucenju  filtera 
ili  je sve to spelt okolnosti pa sam im dao previse hrane  to jest povisio se nivo amonijaka zbog  tog 
il  to mene bog kaznajva jer sam na  rubu zivaca da poklonim sve nekom i uzgajam kaktuse
  moliobi da  ako neko ima slican ili isti flter da komentira  (filter sam )  ono jel valja nevealja  ....
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: eheim 2222 profesional ..tragedija
« Odgovori #1 u: Prosinac 16, 2009, 12:22:48 poslijepodne »
Ja ga imam.Super zadovoljna.Osim što je stari model pa dok ga pokrenem to malo potraje.Ali uz par psovki,trešenja i sl proradi ko urica.

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
« Odgovori #2 u: Prosinac 16, 2009, 12:32:57 poslijepodne »
E moj Čeh...

Filter je dobar ali ti možda malo previše hraniš ribe a pošto filtermaterijal nije bio iscikliran imaš u vodi višak amonijaka, nitrata i fosfata.

Trebao si ostaviti da u akvariju radi i stari filter barem desetak dana a u novi si filter trebao ubaciti dobre bakterije ili pak u vodu (imaš novi proizvod od easy lif-a "AquaStart" koji u sebi već ima bakterije pa proces cikliranja traje tri puta kraće).

Dobro da si odmah napravio promjenu vode i da stavljaš FFM koji barem dijelom neutralizira štetne tvari u vodi, sretno

Offline guppy world

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb / 095 55 27 695
  • 095/5527 695
« Odgovori #3 u: Prosinac 16, 2009, 12:38:28 poslijepodne »
nudim ti desetak kaktusa za sve gore navedeno! :)
za eheim 2222 dobiješ i palmicu! ;)

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 16, 2009, 13:50:07 poslijepodne »
E moj Čeh...

Filter je dobar ali ti možda malo previše hraniš ribe a pošto filtermaterijal nije bio iscikliran imaš u vodi višak amonijaka, nitrata i fosfata.

Trebao si ostaviti da u akvariju radi i stari filter barem desetak dana a u novi si filter trebao ubaciti dobre bakterije ili pak u vodu (imaš novi proizvod od easy lif-a "AquaStart" koji u sebi već ima bakterije pa proces cikliranja traje tri puta kraće).

Dobro da si odmah napravio promjenu vode i da stavljaš FFM koji barem dijelom neutralizira štetne tvari u vodi, sretno

ok sad  moj amaterizam dolazi do izrazaja ...  kazu  kad iscikliras  akvarijum 90%  bakterija lezi u podlozi ostalo  u vodi i filteru  .. nemogu shvatit da  tih 90%  nije odradilo poso sto se tice hranjaja  to radim dva puta dnevno  ujutro i navecer  ubacim 5 tabletica  sera  wels-chips  ionako su minijaturne   i svaki 3 dan ubacim  par mali valjcica od  shrimp pelets  ostalo nedajem jer su tu sve algojedi  akvarijumje izlozen svijetlu da se alge stvaraju znaci 16sati svijetlo  8 sati mrak    do sad je funkcioniralo ko bombona   .....sad gledam akvarijum sve je normala ............... jebiga ne znam sto sad da radim  ..  da kupim taj    aquastart  ??  i da ga sibnem sad u akvarijum  ???? da mijenjam vodu svaki dan   par dana ???   :question: :question: :question: :(
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #5 u: Prosinac 16, 2009, 13:55:59 poslijepodne »
Najljepše što akvarist vremenom nauči je - imati strpljenja!!

Za pomor riba mi je žao, a za sve ostalo prepusti vremenu. Dodaj ako želiš aquastart. Osobno iskustvo-kad god ga stavim prilikom cikliranja akvarija- u roku od 48 sati je sve u redu sa vodom.

Kasnije kod izmjene vode (jednom tjedno) stavim aqua safe (koliko litara nove vode - toliko kapi).

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #6 u: Prosinac 16, 2009, 14:03:26 poslijepodne »

ok sad  moj amaterizam dolazi do izrazaja ...  kazu  kad iscikliras  akvarijum 90%  bakterija lezi u podlozi ostalo  u vodi i filteru  .. nemogu shvatit da  tih 90%  nije odradilo poso sto se tice hranjaja 

Imam na akvariju filtraciju od 4 filtera ( slovima - cetiri ) i ako samo jednog temeljito operem sutra ribe na povrsini hvataju zrak i na rubu pomora.  Razlog ?
Akvarij se zasniva na bioloskoj ravnotezi i ima taman dovoljno korisnih bakterija da obrade uobicajenu kolicinu otpada.  U trenutku kad ugasim jedan filter automatski imam cca. 20% manje "preradivaca" i ostalima
treba vremena kako bi nadomjestili manjak nitrifikacijskih bakterija.  Mijenjaj svakodnevno manji dio vode, ubaci preporucene aditive i nadaj se najboljem - tajh akvarij ce jos dugo vremena biti prilicno problematican.

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #7 u: Prosinac 16, 2009, 14:47:00 poslijepodne »
Nemoj ga plašt, vidiš da je poželio uzgajati kaktuse. :)

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 16, 2009, 16:16:02 poslijepodne »
Nemoj ga plašt, vidiš da je poželio uzgajati kaktuse. :)

izgleda da se mi ovde bas nerazumijemo  pa da malo razjasnim   ovaj akvarijumje aktivan vec skoro 2 godine (slovima dvije godine )  u te dvije godine sam promjenio 6-7 puta filter  sve su bili  unutarnji filteri   pa sam kupio  enheim aquaball
e taj je dio do sad  njeg sam generalno prao svaki tjedan jer ima samo spuzve  koje se brzo prljaju i nikad nisam imo problema   ... stog  (izvini nepodcjenjivan )  .... da imas 4 filtera i samo jedan  generalno ocistis da ti ribe ido skoro na izumiranje dok ostala 3 funkcionisu normalno  ja to nemogu vjerovat  ,svejedno  uvjek velim za sebe da sam amater  jer vjerujem da smo svi i da ucimo do kraja zivota  al to neznaci da imam akvarijum od  jucer  .. pitanje je bilo jednostavno jer nemogu vjerovat da nakon 2 godine lijepog besprijekornog rada  mjenjajnja  filtera  i ostalo dami se desi dami uginu  3 ribe .... sad  znam da  je sok za  biotop da se mijenja filter  al  da je toliki  nemogu vjerovat   jer sam prije stavljanja u pogon  filter opro u akvarijumskoj vodi   naso  FFM   ... 

kaktuse  ostavljam ko zadnju soluciju kad mi ugine jos jedna riba u akvarijumu    :drag:

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 16, 2009, 16:43:20 poslijepodne »

Citat:
izgleda da se mi ovde bas nerazumijemo  pa da malo razjasnim   ovaj akvarijumje aktivan vec skoro 2 godine (slovima dvije godine )  u te dvije godine sam promjenio 6-7 puta filter  sve su bili  unutarnji filteri   pa sam kupio  enheim aquaball
e taj je dio do sad  njeg sam generalno prao svaki tjedan jer ima samo spuzve  koje se brzo prljaju i nikad nisam imo problema   ... stog  (izvini nepodcjenjivan )  .... da imas 4 filtera i samo jedan  generalno ocistis da ti ribe ido skoro na izumiranje dok ostala 3 funkcionisu normalno  ja to nemogu vjerovat 

Tako sam i ja bio prepametan pa sam naucio na tezi nacin i pobio nekoliko vrlo dragih riba.  Kao dodatni dokaz vidis sto se tebi dogodilo iako se to bas i  ne uklapa u teoriji od 90% bakterija u podlozi, zar ne ?

Filter koji si kupio je vrhunski i jedan od najboljih na trzistu, ali bez kolonije bakterija u ovom slucaju se radi o obicnoj plasticnoj kanti sa spuzvama kroz koje cirkulira voda.

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 16, 2009, 16:52:14 poslijepodne »
nije ovde  pitanje ko je prepametan ko ne  svejedno  u literaturi citas jedno na netu drugo  na forumima 5 ljudi 5 razliciti odgovora   u svakom slucaju cijenim  pokusaj da mi se pomogne  naime tesko je cio dan sjedit na netu i piljit u forum nebili ko se smilovo i dao iole pametan odgovor   da ti nebi ostale ribice uginule ... ostaje samo cekat da kanta se izciklira   sta bi  kosto  rekoh .....neznadoh  ...misliosam svojim ribicama  obezbjedit vrhunsko  da uzivaju 

jel treba kakutse  zaljevat   redovno  ?? :drag:

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 16, 2009, 17:22:07 poslijepodne »
Istina je da je veliki dio bakterija u podlozi, ali 90% nije sigurno, da je tak, onda ne bi koristili filtere Što se tiće Eheima, moja su iskustva  :up: tak da za to nemam kaj reć. Što se tiće savjeta, kao što je već rečeno, trebaš kupiti ili početnu kulturu bakterija ili možeš prenjeti i dio filter materijala iz starog filtera. Prerano si maknuo stari filter. Kod zaustavljanja protoka u filteru ti je dovoljno i nekoliko sati da bakterije nemaju kisika i ostat ćeš bez velikog dijela njih i samim time opet narušavaš ravnotežu u akvariju.

Offline guppy world

• Punopravni član
  • 095/5527 695
« Odgovori #12 u: Prosinac 16, 2009, 19:41:25 poslijepodne »
kaktuse  ostavljam ko zadnju soluciju kad mi ugine jos jedna riba u akvarijumu    :drag:
:D

Nadam se da do toga neće doči!

Imam svoje akvarije od 14 godine, sa povremenim prekidima od koje godine dana.
Bili su zaista raznih dimenzija i vrsta riba.
I bez obzira koliko ih pazio -
u prosjeku jednom u svakih 5-6 godina imao bih neobičan i brz pomor.

Nekada me to izluđivalo, danas više ne.
Složim neku drugu postavu bilja i riba i uživam dalje.

Spoznao sam da ponekad ne mogu naći logički, razumni razlog pomora riba i da oko toga ne treba previše mozgati u glavi.
Sasvim je dostatno složiti novu postavu i guštati dalje.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #13 u: Prosinac 17, 2009, 23:52:58 poslijepodne »
Ja ga imam.Super zadovoljna.Osim što je stari model pa dok ga pokrenem to malo potraje.Ali uz par psovki,trešenja i sl proradi ko urica.
pa to mi nisi rekla...jel posaugaš na jednu stranu(usis) pa kad izađe zrak iz cijevi tad upališ ili? probao sam i meni je to sve neš čudno..odjednom padne voda opet usiše zrak i tak....sad čekm da napunim ovaj veliki akvarij pa ću probat  u njemu kako Bog zapovijeda..Nikako da sredim sve što imam pa da se posvetim tomu  :(

p.s. 90% bakterija se nalazi u filteru a ne u podlozi i vodi...ima je u podlozi...vodi??? wtf?!

ja sam sebi od prije nabavio one tabletice od tetre bactozym,kad sam kupovao filtere obavezno kad sam ciklirao sam stavio u filter.i jedna mi sad obavezno ide u eheim pa nek se ciklira dok me nema doma ...
Inče u hitnim slučajevima sam i 7 dana samo čekao ali ne bih to preporučio.Nitrita i amonijaka kolko želiš kad ti se ne zaciklira filter...sasvim prirodno i normalno...

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 18, 2009, 01:30:45 prijepodne »
Citat:
pa to mi nisi rekla...jel posaugaš na jednu stranu(usis) pa kad izađe zrak iz cijevi tad upališ ili? probao sam i meni je to sve neš čudno..odjednom padne voda opet usiše zrak i tak....sad čekm da napunim ovaj veliki akvarij pa ću probat  u njemu kako Bog zapovijeda..Nikako da sredim sve što imam pa da se posvetim tomu  :(

Obicno uvijek nesto zraka preostane pa par udaraca nogom vise nego solidno posluzi, ali ako se ovo dogada onda negdje uvlaci zrak.

Citat:
ja sam sebi od prije nabavio one tabletice od tetre bactozym,kad sam kupovao filtere obavezno kad sam ciklirao sam stavio u filter.i jedna mi sad obavezno ide u eheim pa nek se ciklira dok me nema doma ...
Inče u hitnim slučajevima sam i 7 dana samo čekao ali ne bih to preporučio.Nitrita i amonijaka kolko želiš kad ti se ne zaciklira filter...sasvim prirodno i normalno...

Davno sam citao neku studiju i upotrrebljivost svih ovih tabletica ili bocica s bakterijskim kulturama je vise nego upitna, eventualno kod potpuno novih akvarija.

[/quote]