Da li si nakon što si prebacio pločicu u mrijesni akvarij u vodu ulio sredstvo protiv plijesnji i/ili si smanjio ph i tvrdoču vode?
ništa nisam ulijevao niti mijenjao vodu, pločica je ostala u istom akvariju u kojem je ikra i položena. sve sam radio isto kao i do sada, i jedni malci plivaju već desetak dana, tako da znam 100% da nije u mojem postupku problem... da sam ja nešto fulao, nebi sva ikra u roku od sat vremena pobijelila, ostalo bi barem nekoliko ispravnih, ali niti jedno jaje nije valjalo...
sad se trudim s ovim živim malcima da ih bedinam koliko got je moguće...
Keke, žao mi je da su ti jajašca propala. Evo, ja se mogu pohvaliti svojim prvim uzgojem skalara. Ima cca 150ak malaca i mislim da će proplivati do sutra.
Ne znam kud ću s njima...
Moram te malo obeshrabriti jer vrlo često 11 ili 12 dana nakon što proplivaju pougibaju zbog bakterijske infekcije. Sukladno navedenom malo prostudiraj problematiku i pripremi se za upotrebu bactopura a o artemiji da i ne govorim, pozdrav i sretno.
Što se tiće tog 12. dana, mislio sam isprobati ovaj mrijest bez kemije i lijekova, ako ni ovaj puta ne uspije, iduci puta stavljam bactopur, ili kad vidim ako malci pocnu kilavit, ako im pomogne...
artemija mi ne dolazi u obzir jer previše posla ima s njom, a nemam ni kulturu, a mikrocrve vidim da jedu ko veliki... kakaju kak spada, trbusi su im puni (vidi se na očigled) tako da što se tiče hranjenja mislim da im je čisto dovoljno...
ako prežive iduci tjedan, mislim da sam onda prešao tih 12-15 dana kada ugibaju... proplivali su prošli četvrtak-petak, tako da je sada prošlo već 7 dana
od kolege sam cuo da je uzgojio skalare bez bactopura i bez artemije, samo na mikrocrvima, pa se nadam da ce i meni uspjeti, ako ne, iduci puta idem sa bactopurom. ali lijekove želim izbjeći ako je ikako moguće, ako ne, a onda taf lak.
iako ne vjerujem da je amazona čišća od akvarija i da ima manje bakterija, a malci svejedno preživljavaju na veliko...