Srpanj 22, 2025, 17:12:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mrijest mojih skalara, ovaj puta uspješan!  (Posjeta: 13870 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeki972

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: mrijest mojih skalara, ovaj puta uspješan!
« Odgovori #50 u: Rujan 21, 2010, 00:19:14 prijepodne »
žao mi je zbog toga što ti se dogodilo...ali ili nabavi još bar jednu kotilicu pa ih rasporedi ili mrijesni aq..ne znam da ima neko treće rješenje..

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #51 u: Rujan 21, 2010, 00:33:21 prijepodne »
ma imam dvije kotilice samo neznam kako da ih prebacim iz jedne u drugu osim da ih lovim jednog po jednog što i nije baš jednostavno, a tu i tamo treba oprati malo stvari u akvariju jer se brzo zaprlja od nepojedene hrane

Offline koraljka

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #52 u: Rujan 21, 2010, 23:13:13 poslijepodne »
blago tebi, moji su se više puta mrijestili i ništ, a sad otkad imamo i druge ribeke sa njima ni to, kako ih potaknuti,daj koji savjet

Offline KEKE

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Rujan 22, 2010, 00:54:07 prijepodne »
isprazniti akvarij do pola i tako ga držati 3 dana (suša) nakon toga lagano pustiti da kapa voda u akvarij, ali obavezno destilirana ili RO (pada im kiša), barem sam ja dobio takav savjet i mrijestili su se dvaput za redom, a svaki dan ocekujem i treći... mama i tata već tjedan dana vrijedno čiste i čuvaju svoju pločicu za mrijest...

jedino je kod mene prednost što sam im izvadio iz akvarija sve ribice koje bi im mogle smetat (molije, švertove, kribensise) ostale su samo neonkice i glowlight tetre, i botie na dnu koje praktički ni ne postoje za njih...

Offline KEKE

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Prosinac 19, 2010, 18:59:33 poslijepodne »
nakon što mi je uginuo dećko odmah nakon jednog mrijesta, cura je ostala sama i tužna. Mislio sam da je gotovo sa njenim mrijestovima...

nabavio sam 3 mlada platinum silvera i ovaj jedan se poćeo družiti sa starijom zlatnom ženkom...

prije 10 minuta idem nahraniti ribice a kad ono ovi dva se fu..ju  :) pošto stalno držim pvc pločicu na rubu akvarija, danas su ju napunili  :zagrljaj: :zagrljaj: baš sam hepi, bude opet bilo nekaj... tko kaže da su skalari monogamni  ;)

ali baš bude zanimljiva kombinacija zlatnih i platinum silver skalara ako malci prežive, a nadam se da ovaj puta oće  ;)
« Zadnja izmjena: Prosinac 19, 2010, 19:56:10 poslijepodne od KEKE »

Offline KEKE

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Prosinac 21, 2010, 21:40:35 poslijepodne »
ipak mislim da ovaj puta nebude ništa, još uvijek ima nepobjeljelih jaja, ali svako koje bi moglo imati mali repić pobijeli prije nego malac oživi... stalno su u mraku i ovaj puta sam stavljao sredstvo protiv plijesni i eto ti ga... ubuduće kemija = 0 bodova

ali ja ipak mislim da je do para, dečko je još malac (ima svega 4-5 mj.) i mislim da još nije potpuno spolno sazrio a i ovo mu je bio prvi mrijest... iduci vikend krećem sa sušom i kišom...

makar neznam u čemu je fora ali ikra je ovaj puta bila dosta tamnija nego inace, a bilo je i uobičajeno prozirne, ali svega 2-3 jajaščca...

ikru još ćuvam do sutra u mraku iako mislim da bude preko noći sva otišla... ionako je još jako malo ostalo... -?

idući puta nadam se da bu bolje...

Offline KEKE

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Siječanj 19, 2011, 20:55:28 poslijepodne »
od zadnjeg posta do danas bila su još dva mrijesta, danas ponovo još jedan, i to prvi puta da su položili ikru u vodoravnom položaju :) na list crvenog lotusa  :up: :up: :up: bude malaca opet, a nekoliko ih je ostalo i od prošlog mrijesta.

Čini mi se da je cura aktivnija s ovim novim dećkom, ipak je on puno mlađi  :D mlađe je slađe

P.S. dećko je platinum silver