Srpanj 27, 2025, 22:43:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zlatna ribica  (Posjeta: 5336 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline p.luka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
zlatna ribica
« u: Listopad 24, 2009, 19:37:49 poslijepodne »
kolko treba litara za 1zlatnu ribiu,za 1 cistaca.i sta treba od opreme ja imam filter jer treba jos nes...

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Odg: zlatna ribica
« Odgovori #1 u: Listopad 24, 2009, 20:42:07 poslijepodne »
ovisi koju zlatnu ribicu želiš - no, preporučam nikako ne manje od 30 - 35 l...pa si miran
filter neka bude nešto jači nego što je potrebno za tu litražu (barem duplo)...
treba ti pumpica za zrak....ili filter koji mreška vodu jako...

ako ćeš nabaviti pajčolanka-tip (lopticu) a noću ti se jako ohladi prostorija sad po zimi, onda trebaš i grijač koji će biti stalno namješten na 23 stupnja...naime one su jako jako osjetljive na nagle promjene temperature...
ako je klasični oblik u pitanju, te nisu toliko osjetljive te grijač nije potreban osim baš ako ti noću padne temperatura vode ispod 17....

i..........sretno!  :)

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 24, 2009, 21:42:38 poslijepodne »
a kolko treba za ribu borca i sta treba one me zanimaju...

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 24, 2009, 23:29:30 poslijepodne »
imam pumpicu 2un1 i sve pa kontam kupiti u nekom pet shopu akvar neki

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Listopad 25, 2009, 17:55:51 poslijepodne »
za bette imaš dosta toga na forumu toplovodne ribe...ne bih htjela nešto ti krivo reći jer sam imala bette samo u zajedničkom akvariju...

javi nam što si na kraju nabavio - i, sretno!  :)

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 25, 2009, 18:25:56 poslijepodne »
kupit cu si crvenkapicu al sam nez kad za nekh 1-2tj

Offline p.luka

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 25, 2009, 18:26:29 poslijepodne »
jer mogu cistaci s zlatniim biti

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Listopad 26, 2009, 07:45:28 prijepodne »
mogu i te kako!
ako ćeš nabaviti crvenkapicu, onda moraš paziti na temperaturu - kako sam već prije rekla...
a s njom mogu ići i ancistrusi (ako su bebice)...
i svakako, misgurnus iliti piškor...
svi će se slagati s njome jer je ona dosta spora i dobrica... :)

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #8 u: Siječanj 06, 2010, 18:24:53 poslijepodne »

Ancistrus ne bi po meni trebao ic sa zlatnima...jer su hladnovodne,a ancistrus toplovodni....i ribice su iz različitih biotopa.al ko voli nek izvoli....ja mu zelim srecu...al mislim da ne bi bija bas najsritniji :P ;) ;)
Ja bas namjeravam zlatnima dodati jednog misgurnusa jer imam 2 zlatne u 55 litara s podosta jakim filterom koji dosta mreska povrsinu....

E sad oce to bit malo puno riba s obzirom na to da misgurnus naraste do 25 cm.....sta vi mislite??
WWW.VESELJKO.NET

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #9 u: Siječanj 07, 2010, 07:48:32 prijepodne »

Ancistrus ne bi po meni trebao ic sa zlatnima...jer su hladnovodne,a ancistrus toplovodni....i ribice su iz različitih biotopa.al ko voli nek izvoli....ja mu zelim srecu...al mislim da ne bi bija bas najsritniji :P ;) ;)
Ja bas namjeravam zlatnima dodati jednog misgurnusa jer imam 2 zlatne u 55 litara s podosta jakim filterom koji dosta mreska povrsinu....

E sad oce to bit malo puno riba s obzirom na to da misgurnus naraste do 25 cm.....sta vi mislite??

- ancistrus doista jest toplovodna ribica, ali podnosi dosta veliki raspon temperatura - kako u našim stanovima u pravilu temperatura akvarijske vode ne pada ispod 20 stupnjeva, ako dođe kao beba, adaptirat će se više nego uspješno - moja ekipa se stalno mrijesti, dakle, nije im loše  ;) - napominjem, stigli su nam slučajno!  :P
- no, ipak preporučam misgurnusa kao čistača, iako on nije algojed već doista čistač - čisti dno akvarija od organskog otpada, hladnovodna je riba i fenomenalno simpatično čeljade  :)
- mislim da ti neće biti previše ako useliš samo jednog misgurnusa (čak se i ne preporuča više jer su individualci) - no, polako štedi za veći akvarij jer će ti zlatice-prasice narasti velike  (eto, mojima četvorima u 120 l već skoro pa vire repovi van :D)

Offline BareST

• Punopravni član
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #10 u: Siječanj 07, 2010, 12:50:30 poslijepodne »
WWW.VESELJKO.NET

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #11 u: Siječanj 07, 2010, 22:25:13 poslijepodne »
Je, stvarno rastu brzo, naočigled čovjek bi rekao  :) . Moje iskustvo sa zlatnim ribicama kaže mi da one stvarno nisu zahtjevne i uz malo informiranja i malo zdrave logike ne bi trebalo biti problema s njima. Al da su prasice, to svakako  :D
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #12 u: Siječanj 08, 2010, 08:04:39 prijepodne »
pa....da nisu zahtjevne...hmmm...o tom po tom...
mislim da ih je puno lakše držati u jezercu, ali u akvariju se mora jako paziti na čistoću vode jer reagiraju na svaki poremećaj kemije .... i stvarno prljaju beskrajno, no to rade tako šarmantno da im niš nemreš...
a da ne kažem da ti biljni akvarij u vrlo kratko vrijeme izgleda ko mjesečev krater jer sve utamane  :D :D :D

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #13 u: Siječanj 08, 2010, 18:59:38 poslijepodne »
E a to da utamane - čudno, ali moje nece ni da pipnu  bilje. Imam valisneriu spiralis, rotala i  Echinodorus parviflorus. Jedino što su sada u katastrofalnom stanju, jer se oporavljaju od ogromne najezde algi zbog lošeg svjetla
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline d.d.d

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 u: Siječanj 08, 2010, 21:51:54 poslijepodne »
kod mene uspijeva anubias valisneria i echinodorus... sve lijepo raste,, dok nisam našao što ne diraju stalno su tamanile sve biljčice....

Offline happyworm

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #15 u: Siječanj 10, 2010, 15:27:45 poslijepodne »
mogu i te kako!
ako ćeš nabaviti crvenkapicu, onda moraš paziti na temperaturu - kako sam već prije rekla...
a s njom mogu ići i ancistrusi (ako su bebice)...
i svakako, misgurnus iliti piškor...
svi će se slagati s njome jer je ona dosta spora i dobrica... :)
slažem se. ja imam 2 crvenkapice. Jednu sa izbočenom kapicom, a druga bez. divne suu :heart:mirne i slatke. i izvrću se smješno na se strane :D

Offline happyworm

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 u: Siječanj 10, 2010, 15:30:05 poslijepodne »

ja imam coridorase sa zlatnima, sada imam grijač ali kad i nisam imala super su živjeli. prilagođavajući su ako je voda pripremljena.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #17 u: Siječanj 11, 2010, 16:28:25 poslijepodne »
bez obzira na svu tu skladnost (relativno) zlatnih i korića - to nije dobro!
to je miješanje potpuno dva različita tipa riba - toplovodnih i hladnovodnih....i to radikalno!
anciće isto (ponavljam milijunti puta) NE preporučam, ali ajd.e...ide nekak....no korići....khm.... -?

Offline BareST

• Punopravni član
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #18 u: Siječanj 11, 2010, 16:56:41 poslijepodne »

ja imam coridorase sa zlatnima, sada imam grijač ali kad i nisam imala super su živjeli. prilagođavajući su ako je voda pripremljena.
:down: :down:
WWW.VESELJKO.NET

Offline Lonely_Horseman

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #19 u: Siječanj 11, 2010, 17:57:33 poslijepodne »
Katastrofa, moj akvarij je prije mjesec-dva izgledao kao prašuma, a danas usitinu izgleda kao mjesečevi krateri. Sve je opustošeno. U akvariju imam/imao sam anubias i vodenu kugu. I anubias jedu, i to bez problema. Iako neki kazu da je on gorak pa ga ne diraju, ja ne znam.. možda moje ribice nemaju okusne receptore ili im taj dio mozgića ne radi..  -?

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #20 u: Siječanj 12, 2010, 10:03:34 prijepodne »
ne brini, tvoje su zlatice potpuno OK!  :D :D :D
one jednostavno papaju sve što stignu!
čovječe, moje su, kad sam im od totalnog jada, stavila plastičnu biljku, lijepo sve počupale i rastavile je u sastavne dijelove...i to s takvim guštom da je upravo bilo smiješno gledati!  :heart:

Offline happyworm

• Novi član
  • *
« Odgovori #21 u: Siječanj 13, 2010, 23:17:06 poslijepodne »
bez obzira na svu tu skladnost (relativno) zlatnih i korića - to nije dobro!
to je miješanje potpuno dva različita tipa riba - toplovodnih i hladnovodnih....i to radikalno!
anciće isto (ponavljam milijunti puta) NE preporučam, ali ajd.e...ide nekak....no korići....khm.... -?
zašto ne? ne kužim. voda ima 22 stupnja. Bolje žive oni sa zlaticama, nego teleskop koji  je hladnovodan koji mi je uginuo. Živahni su, dolaze se gore hraniti na površinu kao ostale ribe.

Offline happyworm

• Novi član
  • *
« Odgovori #22 u: Siječanj 13, 2010, 23:18:14 poslijepodne »
Katastrofa, moj akvarij je prije mjesec-dva izgledao kao prašuma, a danas usitinu izgleda kao mjesečevi krateri. Sve je opustošeno. U akvariju imam/imao sam anubias i vodenu kugu. I anubias jedu, i to bez problema. Iako neki kazu da je on gorak pa ga ne diraju, ja ne znam.. možda moje ribice nemaju okusne receptore ili im taj dio mozgića ne radi..  -?

moje ga ne jedu.  -?

Offline Ficho

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #23 u: Siječanj 13, 2010, 23:31:33 poslijepodne »
Hehehe mi imamo 2 akvarija u kojima su mixane Pajculanke, Zlatne i Teleskopi....Mislim da uopce ne vrijedi pravilo da su hladnovodne, jer evo recimo u nasem slucaju je temperatura 24 stupnja, vec mjesecima, i nema problema, cak su i vise zdravije i manje ugibaju za razliku od razdoblja kada su bile na 20 - 21...Ali bi se nadovezao na to da stvarno jedu sve sto stignu, biljke zive nema smisla imati sa njima u manjem spremniku,  a sitan supstrat ce pojesti bez problema ako su gladne....Desi se.... :D

Offline happyworm

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Siječanj 13, 2010, 23:34:42 poslijepodne »
Hehehe mi imamo 2 akvarija u kojima su mixane Pajculanke, Zlatne i Teleskopi....Mislim da uopce ne vrijedi pravilo da su hladnovodne, jer evo recimo u nasem slucaju je temperatura 24 stupnja, vec mjesecima, i nema problema, cak su i vise zdravije i manje ugibaju za razliku od razdoblja kada su bile na 20 - 21...Ali bi se nadovezao na to da stvarno jedu sve sto stignu, biljke zive nema smisla imati sa njima u manjem spremniku,  a sitan supstrat ce pojesti bez problema ako su gladne....Desi se.... :D

meni je na 22 stalno. mislim da je to ok. Što ti i anubius jedu? Moje su jele ove sve sa tanjim listovima.