Ancistrus ne bi po meni trebao ic sa zlatnima...jer su hladnovodne,a ancistrus toplovodni....i ribice su iz različitih biotopa.al ko voli nek izvoli....ja mu zelim srecu...al mislim da ne bi bija bas najsritniji

Ja bas namjeravam zlatnima dodati jednog misgurnusa jer imam 2 zlatne u 55 litara s podosta jakim filterom koji dosta mreska povrsinu....
E sad oce to bit malo puno riba s obzirom na to da misgurnus naraste do 25 cm.....sta vi mislite??
- ancistrus doista jest toplovodna ribica, ali podnosi dosta veliki raspon temperatura - kako u našim stanovima u pravilu temperatura akvarijske vode ne pada ispod 20 stupnjeva, ako dođe kao beba, adaptirat će se više nego uspješno - moja ekipa se stalno mrijesti, dakle, nije im loše

- napominjem, stigli su nam slučajno!

- no, ipak preporučam misgurnusa kao čistača, iako on nije algojed već doista čistač - čisti dno akvarija od organskog otpada, hladnovodna je riba i fenomenalno simpatično čeljade

- mislim da ti neće biti previše ako useliš samo jednog misgurnusa (čak se i ne preporuča više jer su individualci) - no, polako štedi za veći akvarij jer će ti zlatice-prasice narasti velike (eto, mojima četvorima u 120 l već skoro pa vire repovi van

)