Situacija je sljedeca. Tjedan dana nije radila rasvjeta. Kad sam je jucer opet upalila skuzila sam da neonke imaju ich. Jucer sam posolila vodu, pojacala zracnu pumpu i digla temperaturu na oko 29 stupnjeva, a danas stavila tetrin contraspot. No, problem je i s gupijima koji ocito imaju neku drugu bolest od koje prvo propadaju peraje, a onda

. Vise ugibaju odrasli gupiji nego malci, a uginula su i 3 od 4 endlera. Prvo sam mislila da su im repovi izgrizeni jer sam dodala par novih muskih kao malo svjeze krvi pa sam mislila da je tu doslo do nasilja, ali rekla bih da je bolest ipak vec bila tu jer je jedan stariji gupi vec dugo zivio sa rascjepkanom perajom.
Znaci, ribica je previse za odvajanje u karantenu (koju sam kupila danas i u koju sutra ubacujem glowlight tetru iz drugog akvarija za koju vjerujem da ima gljivicno oboljenje, bijela izraslina kraj glave, kao vata). Posto je u trigonu vec lijek za ich, ne mogu lijeciti gupije. Sto napraviti? Pricekati da zavrsi lijecenje protiv icha pa staviti npr. bactopur? Mislim, zao mi je gupija, ali ako moram birati izmedu njih i neonki... Na contraspotu pise da se ne smije kombinirati s drugim preparatima.
Podaci o akvariju: trigon 190 l, u pogonu 3-4 mjeseca, voda se priprema aquasafeom, dodajem easy carbo, tjedna izmjena vode cca 20 litara. Od ribica: dosta red cherrya, 30ak neonki (crvene i obicne), nekoliko odraslih gupija i 15ak malih razlicite starosti, 17 corydorasa (paleatus, pande i patuljasti), 2 ancistrusa, 2 striate, 2 lochacate, aymoner, 4 crvenonose tetre i 2 jabucara (btw, uginuo i jedan jabucar jucer), 1 nerita.