Svibanj 01, 2025, 15:07:16 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Sve o mobitelima  (Posjeta: 155655 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Sve o mobitelima
« Odgovori #550 u: Srpanj 20, 2011, 18:54:10 poslijepodne »
nisam vec dugo bio na xda developers ali dal neko zna dal su uspjeli napravit nesto da se android 2.2 vrati na serijski 2.1. imam htc wildfire i stavio bi 2.3 ali se nemoze iz 2.2 nikak, jedino sa 2.1. a nije postojalo nista cime bi se vratilo iz 2.2 serijskog na 2.1 serijski.
R-46

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #551 u: Srpanj 20, 2011, 20:33:54 poslijepodne »
Na svom htc hd2 imam Energy romove već godinu dana i najzadovoljniji sam njima jer gotovo da ništa dodatno ne trebam instalirati. Eksperimentirao sam i s Androidom, upravo sam jučer stavio Gingerbread+sense 3.0, koji ima 3D efekte. Malo koja aplikacija zašteka ali sve u svemu funkcionalan je i može se koristiti i na svakodnevnoj bazi. To mi je vježba kad jednog dana promijenim mobitel jer će najvjerojatnije biti Android, iako mi djeluje još uvijek malo previše kao igračka taj operativni sustav, ali alternativa baš i nema, Windows phone je još uvijek prilično zatvoren na razna hackiranja, a iphone mi ne dolazi u obzir, meni je to dummy phone, ne možeš ništa s njim osim diviti se ekranu i rezoluciji, pri tom mislim na neka napredna prilagođavanja, mijenjanje roma i slično, ono što android i windows mobile mogu na jednostavan način.

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • No bike - No life
« Odgovori #552 u: Srpanj 21, 2011, 21:40:45 poslijepodne »
Mislim da se gadno varaš što se tiće iPhone-a. dade se čuda s njim napraviti kada ga jailbreakaš
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #553 u: Srpanj 22, 2011, 08:13:13 prijepodne »
Može biti, nisam probao pa neću tvrditi da se može ili ne ili u kojoj mjeri u odnosu na windows mobile ili android. Činjenica je da mi ide na živce sva ta pompa koja se stvara oko tog ajfona. Svaka čast njihovom dizajnu, ekranu...ali, ostaje mi uvijek ono ali da prvi ajfon nije mogao slati mms, da preko bluetootha ne možeš slati dokumente, slike...ono što se kod najobičnijeg low end mobitela danas podrazumijeva. To me ljuti. Prodaju za cijenu ko zlato a nema po defaultu neke osnovne stvari. To je moje mišljenje. Neki će se složiti neki ne, ali ne vjerujem da bih jedan dobar htc zamijenio za ajfon, iako je to zasigurno jedan od najpoželjnijih modela danas  :)

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • No bike - No life
« Odgovori #554 u: Srpanj 22, 2011, 09:00:33 prijepodne »
Ja sam kupio DesireHD samo zato što mi iP4 ima premali display. Dobar je Desire, ali puno stvari na iP je bolje riješeno, pogotovo one stvari koje svakodnevno koristim. tipa mail i browsanje. Apple mail je (zasad) najbolji mail program koji sam koristio na mobitelu. U kombinaciji iPhone i Mac OS X je pun pogodak (nemam Apple računalo, složio sam si Hackintosh)
Istina da su imali dosta dječjih bolesti kada je prvi i drugi iP izašao, ali sad je to jako dobro napravljeno. I iOS i Android su jako okrštljeni ako nisu jaillbreakani/rootani
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #555 u: Srpanj 24, 2011, 11:30:03 prijepodne »
nisam vec dugo bio na xda developers ali dal neko zna dal su uspjeli napravit nesto da se android 2.2 vrati na serijski 2.1. imam htc wildfire i stavio bi 2.3 ali se nemoze iz 2.2 nikak, jedino sa 2.1. a nije postojalo nista cime bi se vratilo iz 2.2 serijskog na 2.1 serijski.
cek,jel to mislis dal se rom moze deinstalirat?mislim,zasto nestavis rom 2.3?sluzbene nadogradnje nema koliko ja znam
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #556 u: Srpanj 24, 2011, 11:34:01 prijepodne »
probaj na XDA upisat "downgrade to 2.1"

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #557 u: Listopad 25, 2011, 19:12:27 poslijepodne »
Poz ekipa!
Kupujem mobitel pa imam pitanje...
Ima li koji model SAMSUNG mobitel da ima internet preglednik identičan onome kako je na računalu (ili iphoneu), znači da nije internet posebno prilagođavan navedenom...To mi je jedina bitna stavka dok poruke, pozivi, mms, aplikacije...manje bitno...

Ako ima tko kakva iskustva molim za pomoć... HVALA ;)

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #558 u: Listopad 25, 2011, 19:21:54 poslijepodne »
ja na htc trophy 7 imam internet ko na kompu i super brz tel

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #559 u: Listopad 25, 2011, 20:15:02 poslijepodne »
ja na galaxy s imam normalan net... osim nekih stranica koje mi baca u m verziju... al neke od njih poslije nude klasicni oblik.. neke ne
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #560 u: Listopad 25, 2011, 20:20:38 poslijepodne »
pa mislim da ti danas svi mobovi imaju "normalne" browsere, nema vise onog pretumbavanja stranica pa da ti treba 7 dana da se snadjes na vlastitoj stranici. Danas je najveca mana kapacitivni ekran jer nema sanse da kliknem neki link, pogotovo tekst, bez zumiranja. A to zumiranje me uzasno nervira i oduzima vrijeme. Srecom imam jos N900 sa kapacitivnim pa nije tako strasno.

A te "m" verzije stranica bi trebalo isto ukinuti, nemaju vise nikakvog smisla.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #561 u: Listopad 25, 2011, 20:34:40 poslijepodne »
pa mislim da ti danas svi mobovi imaju "normalne" browsere, nema vise onog pretumbavanja stranica pa da ti treba 7 dana da se snadjes na vlastitoj stranici. Danas je najveca mana kapacitivni ekran jer nema sanse da kliknem neki link, pogotovo tekst, bez zumiranja. A to zumiranje me uzasno nervira i oduzima vrijeme. Srecom imam jos N900 sa kapacitivnim pa nije tako strasno.

A te "m" verzije stranica bi trebalo isto ukinuti, nemaju vise nikakvog smisla.

Nije problem u kapacitivnom ekranu i zumiranju, nego u tome jer imaš užasno spor telefon  :D

Na brzim novim brzim smartphoneima je zumiranje poprilično brzo i jednostavno i radi se pomoću multitoucha...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #562 u: Listopad 25, 2011, 20:40:44 poslijepodne »
gle, problem je jer moram raditi dvije radnje koje na N900 ne moram i jos pri tome imam cijelo vrijeme prakticki cijelu stranicu pred sobom. Predugo koristim takve stvari da ne bih znao kaj mi vise odgovara i treba.  ;) Ja kuzim tehnologiju i trudim se sagledati implementaciju iste u praksi, suhoparne brojke na papiru nista ne znace osim kaj su mamac onima koji o tome ne znaju nista ili znaju jako malo. I nije mi N900 jedini mob no daleko je najupotrebljiviji za mnogo toga kaj se tice produktivnosti, za zabavu ima i daleko boljih.

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #563 u: Listopad 25, 2011, 20:55:10 poslijepodne »
Danas sam isprobao experiu i internet je prilagoden mobitelu...nije onako realna stranica...dok znam da je na iphoneu ko na računalu...a to me totalno smeta...
kaj se tiće zumiranja...naravno veći ekran, manje  pomicanja...
Samsung su mi odlični te ako nađem neki kakakv želim uzeo bi a ako ne idem na iphone...a sad uzet ovaj 4 ili čekati 5...treba biti pametan!

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
« Odgovori #564 u: Listopad 25, 2011, 21:34:00 poslijepodne »
Samsung GalaxyS ima normalan browser (Mozes instlairai i dodatne kao FFox, Operu i Dolphin..) i stranice izgeldaju apslutno isto kao na kompu s naravno cinjenicom da je ekran 800*480 pa je sve sitnije nego na nekom 20" LCD :).

Ako budes isao na iPHONE pazi na cinjenicu da iPHONE po defaultu nema Flash pa strnice s flashem (a danas ih ima na tone) se ne ucitavaju potpuno/dobro (dok Samsung na Androidu radi ok jer ima sluzbeno podrsku za flash od verzije 2.2). iPHONE da bi instalirao flash moras "jailbrjekati" (hackirati).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #565 u: Listopad 25, 2011, 22:14:32 poslijepodne »
Nikakav Jailbreak nece implementirati flash u iOS web browser. Postoje alternativni browseri poput SkyFire ili Puffina koji koriste trik s cloud computingom ali to nije bas najsretnije izvedeno.
Daleko od toga da bi bilo super da nema tog Apple-Adobe natezanja, ali da je nekakav veliki problem u danasnje vrijeme kad je vecina siteova prilagodena po HMTL5 standardu bas i nije.
« Zadnja izmjena: Listopad 25, 2011, 22:18:57 poslijepodne od AndrejX »

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #566 u: Listopad 25, 2011, 22:17:18 poslijepodne »
Surfam na iphoneu više nego na kompu... ustvari tome mi samo i služi... i nikad mi nije falio flash.
Kupila sam iphone ne da budem fansy shmansy nego da imam brz internet uvijek pri ruci. I stvarno nemogu se požaliti.

Npr otvori net.hr i vidjet ćeš onaj gornji banner u flashu. Ja ga isto vidim i na iphoneu, ali tu naravno nije u flashu... Svaka stranica kojoj je iole stalo do korisnika ima "verziju" bez flasha za iphone korisnike... kojih nije malo

Moje laičko mišljenje i objašnjavanje :D

Offline Lewis

• Punopravni član
    • Lewis Design
« Odgovori #567 u: Listopad 25, 2011, 22:25:38 poslijepodne »
Nikakav Jailbreak nece implementirati flash u iOS web browser. Postoje alternativni browseri poput SkyFire ili Puffina koji koriste trik s cloud computingom ali to nije bas najsretnije izvedeno.
Daleko od toga da bi bilo super da nema tog Apple-Adobe natezanja, ali da je nekakav veliki problem u danasnje vrijeme kad je vecina siteova prilagodena po HMTL5 standardu bas i nije.

Ne govorim o tome da jailbreak osigurava flash nego da nakon njega moze instalirati programe sa raznih stranica koje nisu pod Appleovim nadzorom i.e. iPHONE postane stvarno dobra stvar kad se Jailbrjeka i premoste sve te glupave restrikcije prekeo itunesa :) :).

Evo jedan Flash tj. Frash hiw to u Safari koji je iOS browser - Ne :D? -
LEWIS

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #568 u: Listopad 25, 2011, 22:29:30 poslijepodne »
a koje su to "glupave restrikcije prekeo itunesa"?
Platiti 0,99$ za aplikaciju oko koje se netko stvarno potrudio da ju napravi?  :D
A tek milijarde onih besplatnih....

Offline Lewis

• Punopravni član
    • Lewis Design
« Odgovori #569 u: Listopad 25, 2011, 22:30:22 poslijepodne »
Surfam na iphoneu više nego na kompu... ustvari tome mi samo i služi... i nikad mi nije falio flash.

Probaj otici na Burzu (ZSE) i otvorit grafikone dnevnog trgovanja ;). Kad vidis samo prazan prozor bit ce ti jasnije zasto treba imati Flash. Mogao bih sad nabrjati koje jos stranice do sutra, tako da nema smisla jer Flash je danas potreban stoga bolej covjeku preporucit nesto sto izgleda BAS kao na kompu kako je i trazio  a ne "skoro kao" ;).
LEWIS

Offline Lewis

• Punopravni član
    • Lewis Design
« Odgovori #570 u: Listopad 25, 2011, 22:32:22 poslijepodne »
a koje su to "glupave restrikcije prekeo itunesa"?
Platiti 0,99$ za aplikaciju oko koje se netko stvarno potrudio da ju napravi?  :D
A tek milijarde onih besplatnih....

Tebi sigurno nema restrikcija kad ti ni Flash ne treba tako da je bespredmetno raspravljati o tome u ovom slucaju kad je tebi dovoljno dobro.

Sto se tice placenog softwera sigurno imas i na kompu sve "legalno" kad se toliko brines oko toga - ne :) Mislim i to je neko se potrudio napravit ;)?
LEWIS

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #571 u: Listopad 25, 2011, 22:38:44 poslijepodne »

Ne govorim o tome da jailbreak osigurava flash nego da nakon njega moze instalirati programe sa raznih stranica koje nisu pod Appleovim nadzorom i.e. iPHONE postane stvarno dobra stvar kad se Jailbrjeka i premoste sve te glupave restrikcije prekeo itunesa :) :).

"Razne stranice pod Appleovim nadzorom"   -? -?  Jailbreak je vrlo korisna stvar po puno detalja i alternativnih sistemskih dodataka poput SBSettingsa i sl. ali nema bas nikakve veze s ovim sto si naveo ili nekakvim "glupavim restrikcijama preko iTunesa" - osim ako pod tim ne smatras instaliranje piratluka.

Citat:
Evo jedan Flash tj. Frash hiw to u Safari koji je iOS browser - Ne :D?

Namjerno sam te pustio jer sam znao na sto ciljas, a od Fasha se odustalo odavno pa vise nije niti radio pod iOS4.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #572 u: Listopad 25, 2011, 22:43:03 poslijepodne »
Ja niti ne skužim da mi iphone ne podržava flash... nebi ni ti.. i dalje imam banere, animacije i slično.. i youtube filmiće :up:

I ja sam ga mislila jailbrejkati, samo ne kužim što bi dobila s tim, osim možda gubitka garancije.
A kada napraviš JB nemožeš vući aplikacije iz itunes store-a , malware, aplikacije su pune bugova itd...

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #573 u: Listopad 25, 2011, 22:47:39 poslijepodne »

Tebi sigurno nema restrikcija kad ti ni Flash ne treba tako da je bespredmetno raspravljati o tome u ovom slucaju kad je tebi dovoljno dobro.

Sto se tice placenog softwera sigurno imas i na kompu sve "legalno" kad se toliko brines oko toga - ne :) Mislim i to je neko se potrudio napravit ;)?

Ovo je prejadan pokusaj izvlacenja iz teme o kojoj ocito nemas pojma nego nabadas.
Koliko sam vidio kolegica nista nije sugerirala niti preporucala nego je samo opisala svoje iskustvo, isto kao sto ja osobno mislim da je surfanje na malom displayu iskljucivo za slucaj nuzde, a ne neka ugodna radnja.

I za kraj ovog nepotrebnog natezanja, evo slike displaya mog ipada s otvorenom zse.hr - gdje tocno vidis "prazan prozor bit ce ti jasnije zasto treba imati Flash" ?

Offline Lewis

• Punopravni član
    • Lewis Design
« Odgovori #574 u: Listopad 25, 2011, 22:48:06 poslijepodne »
Namjerno sam te pustio jer sam znao na sto ciljas, a od Fasha se odustalo odavno pa vise nije niti radio pod iOS4.

BTW nije "Fash" nego Frash ali Poanta je da bez prckanja i Jailbrejkanja iPhone nije bas ono sto bi trebao biti (pogotovo bez Flasha). A o piratluku nebih ovdje raspravljao ali neznam nikoga tko je Jailbrejkao a da nije nakon toga instalairao bas nijedan slican program tako da........

Isto tako znam nemali broj korisnika IPhonea (imamo i firmi 7 komda) koji su se iznenadili kad su skuzili da im neradi Flash na njemu tj. stranice im nisu bas kako su mislili a ne usude se Jailbrjekati :).

Tako da kao sto rekoh u startu IMHO Android je bolja opcija u ovom trenu pogotovo ako covjek ne zeli nista prckati nego da mu sve WEB stranice rade "kao na kompu" sto je i trazio u prvom postu.
« Zadnja izmjena: Listopad 25, 2011, 22:52:32 poslijepodne od Lewis »
LEWIS