Listopad 22, 2025, 19:18:34 poslijepodneNajnoviji Član: alencvita

Autor Tema: Archocentrus nigrofasciatus  (Posjeta: 5480 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damir7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Archocentrus nigrofasciatus
« u: Veljača 07, 2005, 19:40:00 poslijepodne »
Vjerujem da je vea bio tema ali evo volio bi još jednom euti potvrdu o tome da ovo nije plašljiva riba......imam ih 2 tjedna i samo da euje riba da dolazim vea se sakrije,sjedim satima pokraj njih i ne trepnem i jako plaho izlaze,kad ih hranim sa takvom nevjericom ide polako do crva na površini i šeepa ga tako da prolije van vodu i preplaši se neznam eega tako jako da ode u zaklon i svakih 10 min tako po jednog crva pa pobjegne.Kad se više budu te ribe opustile.Imam još jedan akvarij i tamo su mi skalari i ribe uz njega,pa taj do?e eim me vidi i sretan je.Drugo prekopale su cijeli akvarij do stakla dole,jedno 6 rupa imam,ispremješale akvarij,guraju kamenje,euda rade a tako se boje .Koliko traje privikavanje te ribe? Jel neko ima tu ribu sada?
Zagreb/Maksimir

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2005, 20:00:00 poslijepodne »
Imam ih ja, i osim što su agresivne, kopaju i nisu uopae plašljive. Mogu ih hraniti rukom i cijelo vrijeme plivaju....

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2005, 20:16:00 poslijepodne »
Moje ne da kopaju nego su i bagere dofurale,pa toje rupa na rupi,mislim ajde nema veze to,najviše me smeta kaj su tako plašljive vea 2 tjedna da je strašno,nesmijem se pomaknuti odma bježe.Kaj se tiee plivanja,ma plivaju i moje i fora im je da izlete iz jedne spilje i odu u drugu i tako par puta nabrzaka ili muški stoji a ženka ispred njega proleti lijevo-desno 5-6 puta i onda polude pa odu.Eudne ribe totalno,nemirne su jako ali ko vodene srne su......tak nekaj nisam vidio još.One se same sebe boje kad jedu.
Zagreb/Maksimir

Offline adrian ri

• Punopravni član
    • http://www.alfisti.hr
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2005, 20:25:00 poslijepodne »
Isti slueaj je i kod mene naroeito kada se mrijeste mužjak je ful agresivan da i napada ruku
 Rijeka / Hrvatska
http://www.alfisti.hr

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2005, 23:45:00 poslijepodne »
Pa nemogu vjerovati onda jedino kod mene eim u?em u sobu i o polako i mirno on zapali ko da je vidio morskog psa,ženka još ono ajde nakon 5 min ako mirno stojim iza?e van i pojede crva i bris ali muškom oko 30 min treba.Neznam jel se mrijeste ali možda i budu,ženka je dobila žuto po perajama i to jako i iskopali su sve kaj se dalo iskopati,ubili su mi gupija i to je to.
Zagreb/Maksimir

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
« Odgovori #5 u: Veljača 08, 2005, 15:17:00 poslijepodne »
Nije ovdje samo fol u vrsti ribe . Kod mene texasi imaju period kad bukvalno nasrcu na staklo kad me vide , imaju periode kao sad da se ne mrdaju iz rupa . Vjerovatno da neki razlog postoji za takva periodicna ponasanja , ali na zalost ja ga ne znam.
Oh sto te volim joj

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 08, 2005, 17:54:00 poslijepodne »
(kako me ovaj kukurjek pali sa texasima, nemrem vjerovat!) moj par nigriaa nikako nije plašljiv. eak ni ženka, dok je mužjak jedno vrijeme bio odvojen, ne ustupa pred nikim...ne znam kaj je s tvojim ribama? a za gupija sam ti rekao! on je bio mrtav onog trena kad je dobio novo društvo!
Moram li zalijevati akvarijske biljke?

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 08, 2005, 18:17:00 poslijepodne »

mislim da su danas totalno pitomije,izale su jesti kad sam bio pokraj akvarija ili su toliko ogladnile da nemogu više pa su popustile mad ajedu OK svaki dan ali samo kad me nema..Prekopale su sada zbilja cijeli akvarij,kopaju i ispod velikog kamenja i budem morao maknuti neke spilje da se ne obruše ako podkopaju.Puno i mirnije jedu,a ono bilo je i vrijeme mislim 2 tjedna su prošla.
Zagreb/Maksimir

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #8 u: Veljača 08, 2005, 22:10:00 poslijepodne »
To su inace jako hrabre ribe i nimalo nisu plasljive. Ja sam svoje mogao cak i lagano podragati sa prstom dok sam ih hranio. Ako su tvoji tak plasljivi kak kazes da jesu onda je jedan od mogucih razloga to sto jos uvjek nisu dovoljno pitomi za drzanje u akvariju. Mozda su njihovi starci slobodno plivali po prostranimamerickim jezerima. Eeeeeee kako im je samo ljepo bilo

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 08, 2005, 22:29:00 poslijepodne »
Ma neznam dal su plivali ili nisu ali su iz uzgoja Tukan pet shopa kod nas u Lesnini,Dansa popodne su konaeno evo prvi puta malo pitomije,nadam se da za 1mj bude nekaj od njih ili idu na tavu
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 09, 2005, 18:25:00 poslijepodne »
Ribe konaeno pitome,morao sam ovaj post prije napisati.......evo šaljem sliku jer je ženka bila raspoložena za slikanje
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 09, 2005, 18:37:00 poslijepodne »
A i mužjak se odlueio slikati
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 09, 2005, 19:41:00 poslijepodne »
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 09, 2005, 19:43:00 poslijepodne »
Zagreb/Maksimir

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 13, 2005, 14:13:00 poslijepodne »
Ludi moji,ubacio ja kokosov orah u akvarij i ženka našla utoeište i za 2 dana ja diobio 100malih ribica,ako koja preživi a ne pojedu ih poklanjam sve.........
Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 13, 2005, 14:58:00 poslijepodne »
drago mi je što imaš kontra problem od mene...ja želim da se ne množe! envy je to uspio napravit, ne znam kak!? evo ti par slikica...sorry nisam baš pazio na kvalitetu!

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2005, 15:19:00 poslijepodne »

a to mi je prvi mrijest pa se zabavljam gledajuai ih kako su fakat brižni roditelji,za sada mi je Ok a kasnije nadam se da se nebudu više mrijestile.Prije sam imao temp oko 28C i ima sam 4 spilje ali ne toliko odgovarajuae izgleda kako je kokosov orah,eim sam njega stavio i spustio temp na 25C odma hopla 150komada u 2 dana,volio bi da koja ipreživi i da ju poklonim nekom a kasnije nek se legu i nek se njima hrane ak to žele,sigurno se nebudem bavio njihovim uzgojem :-). Koliko brzo ribe rastu? Moja ženka je 6 a muški oko 7cm,kad podtigunu onu pravu velieinu?
Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 13, 2005, 16:10:00 poslijepodne »
rastu relativno brzo i mužjaku se oblikuje "grba" na glavi...moj mužjak je bio odvojen mjesec dana, a kad sam ga vratio u tank ženka ga je doeekala kao da je bio na službenom putu i odmah su se sparili- nevjerovatno, kao da imaju super pamaenje, a kažu da su ribe glupe! moji su stariji od 10 mjeseci, a mužjak je oko 12cm. dosta mladih ae ti ostati živo, ako ima dovoljno mjesta za skrivanje. super ribe, ako imaš samo njih u akvariju.

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 13, 2005, 16:21:00 poslijepodne »
Solo su dve ribe u akvariju,imam par spilja i tak,samo kaj je manji akvarij 60L.Ribe su totalno stalno zaposlene s neeim,prebacile su pola akvarije napred pa su ga vraeale nazad,stalno kopaju a mužjak je tu kao neka faca a ustvari je ženka puno hrabrija od njega,stavio sam prst u akvarij i išao polako prea njoj i napadala mi je ruku i poludila bila a mužjak se sakrio.Ženka stalno pliva lijevo desno ko da je na dopu nekom,onako brzo,stalno premeee mlade a mužjka ko neki kreten samo stoji i niš ne kuži izgleda.Nisam siguran jel se zbilja ribe ljude ali puno puta mi to tako izgleda,ovaj par jako dobro funkcionira,samo bumo vidjeli koliko bude maldunaca preživjelo,nemrem ih odvojiti negdje a i neda mi se,koliko preživi preživi,u drugom akvariju veeem imam ribe s kojima ove nejde baš,jednino da nekak pregradim ovaj akvarij sa staklom i tamo maknem malce?!
Zagreb/Maksimir

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 13, 2005, 16:24:00 poslijepodne »
ma bolje nemoj niš dirat

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 13, 2005, 16:35:00 poslijepodne »
Ma i to kaj veliš,ak nebudu gladne i htjele crve znam kaj su imale za menu
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #21 u: Veljača 13, 2005, 16:38:00 poslijepodne »

Poceli su se polako privikavati, a jos malo pa ce poceti "trcati" za tobom kad budes prolazio pred akvarijem .

Takodjer ih i ja imam. Tri para. Tako me ljute, a opet tako vesele. Ujutro kada se probudim, kao da me gledaju jos dok spavam i kad ustanem, spustim noge na pod, svi su na staklu, plivaju uzurbano gore dolje i jedva cekaju kada cu ih nahraniti. Kada su siti, rade svoj posao, cuvaju djecu, kopaju na bausteli, natezu se sa susjedima, ali ako imalo ogladne, prate svaki moj pokret. Stvarno nesto nevjerojatno!

Ljute me jer su mi i najtvrdje anubiase sredili, a najvise sto se sparuju sa papagaj ciklidima, dva od tri muzjaka, i napucaju svoje zene. Pokusavam se rijesiti tih papagajki, al mi ne ide.Potom, kad raskopaju do temelja, kadsviju gnijezno,kad dobiju mlade kad mladi otidju na fakultet i nikad se vise kuci ne vrate, napucaju tu papagajku, valjda shvate da je prava kokos i vrate se svojoj zeni koja je do tad bila izbacena iz svih dogadjanja i lelujala akvarijem kao pijana. I tako se taj ciklus u mojem akvariju ponavlja od mladih do mladih .

A evo i moje slike, vec je bila na netu, a ti malci su sad mnogo veci. Inace, to je moje prvo uspjelo leglo, othranjeno na mikrocrvima, a sada bi i mene pojeli.

I jos nesto, kada zalijepim onu tabletu tipa Sera nip tabletu na staklo, svi normalno jedu i nista se ne cuje, ali kad dodje na red muzjak sa slike, kad on odgrize svoj komad, pa dakle to se tako cuje kao da je udarilo staklo u staklo. Ima neka gadnausta hehe a i kada sam rovario po akvariju... ima dosta neugodan ugriz.Gurnuo ja prst, nisam skuzio da su polozili jajasca! :-)

Tomas

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Veljača 13, 2005, 16:51:00 poslijepodne »
Koliko ovim malcima koji su ti na slici treba da odrastu barem malo da se skuži da je to ribica? ono 1cm......takve male imam sada i ja.....a zaljepio danas spirulinu i tako su je trgale i prašile da ode sve do malih.......kad da ubacim malima mikrocrve?
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #23 u: Veljača 13, 2005, 17:09:00 poslijepodne »

pa, trebalo mi je jedno mjesec dana. no, odvojio sam malde, stavio ih u drugi akvarij. tada sam ih hranio mikrocrvima jer to bas i ne bi bilo moguce u velikom akvariju.ti mikrocrvi su ti onako, kao niti prasine i leprsaju po cijelom akvariju kada ih stavljas unutra i tada ih mali najradije jedu (najpokretljiviji su) a kasnije padnu na dno akvarija i skupe se u hrpice. tada mi ih nisu htjeli ni taknuti. i ako ces se odluciti za ovo, nemoj nikakav pijesak stavljati u akvarij.

kazem, tek su mi tada prezivjeli i sad su stari oko 4 mj. razlike u velicini su velike, neki su i do 4 cm veliki, a neki su 1 cm.

prije, nisam imao uspjeha u njihovom uzgoju, jer ako bi ostali u akvariju sa roditeljima, svako jutro bi im se broj smanjivao. kada bi ih odvojio i hranio kupovnom hranom, isto mi nisu mogli prezivjeti iako sam birao bas onu visokoproteinsku, mrvio ju u prah, al bez uspjeha. moji su odrasli na tim mikrocrvima, a kasnije su poceli sve jesti.
Tomas

Offline zlokobni

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Veljača 13, 2005, 17:17:00 poslijepodne »
ja ih nisam hranio nieim. jeli su ostatke hrane i ono što je roditeljima ispadalo izmrvljeno kroz škrge. convicti su brižni roditelji i hranit ae svoje mlade. ako želiš da baš svi prežive, odvoji ih! meni je ostalo desetak komada uz oscare, terrore, accare i roditelje! pošto ti imaš samo taj par, ostat ae ti puno više... možeš im kupit hranu granulacije 0, mikrocrve ili artemiju! ali preživjet ae i ako ne ubacuješ ništa dodatno.