Listopad 22, 2025, 19:26:37 poslijepodneNajnoviji Član: alencvita

Autor Tema: Archocentrus nigrofasciatus  (Posjeta: 5481 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline damir7

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Archocentrus nigrofasciatus
« Odgovori #25 u: Veljača 13, 2005, 17:18:00 poslijepodne »
Pošto se oni tako jako eesto mrijeste prvo leglo budem žrtvovao kao normalnu prirodnu pojavu,drugo budem probao podiai i podjeliti.Nemam sad trenutno di da ih stavim a nebudem išao sada kupovati još jedan akvarij i lampu i grijae i to.....Nek bu kak bu .
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #26 u: Veljača 13, 2005, 17:21:00 poslijepodne »

Evo, ovo su ti neki od onih gore malih sa prve slike. Tada su bili stari oko mjesec dana, sad su jos veci, a kazem, neki su ostali i ovako mali, njih 2 ili 3. :-))

Uletio mi je jedan mali Labidochromis jer sam njega nasao samog u akvariju kako se skriva pod jednim kamenom. Od tad je i on u akvariju zajedno sa malim nigricima i salta ih samo tako :-)) Pa nek onda pricaju da su nigrici agresivci :-)
Tomas

Offline thomas

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 13, 2005, 17:23:00 poslijepodne »

ma da, mnoze se svako malo, stoga.. nemas brige. a i to, imas samo jedan par, cuvat ce ih

mani je bio gust odvojiti i promatrati kako rastu. jer, kada bi ih ostavljao uz roditelje, netko mi ih je maznjavao tijekom noci, a mislim da je to synodontis. tako da bi se legno raspadalo dok ne bi svi nestali.

Tomas

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Veljača 13, 2005, 17:28:00 poslijepodne »
Neznam ni sam......mož?da kupim samo mali akvarij tek tako i grijae,koliko je potrebno da imam rasvjetu i filter? Nije mi bed zamjeniti vodu i svaki dan,pa uzeo bi manji akvarij bez poklopca,ima ih jeftinih od ono 30 tak litara......jel jako bitna rasvjeta ili bi moglo proei i svjetlo dana ako je kraj prozora i ima dosta svjetla?
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 13, 2005, 17:39:00 poslijepodne »

ja nisam imao rasvjetu, a drzao sam ih u kuhinji kraj prozora. imao sam grijac viska, filter viska, staklo viska i onda sam si to priustio.pa, mijenjas im vodu, stavljas mozda ovu iz velikog tanka i to je to.sto sad, neces ti velike muke, a ni oni ti kao tako mali ne prljaju. imao sam vise problema sa filterom nego koristi jer sam motao raznorazne carape da ih ne bi usisao....

sad kad su veci, sve je drugacije. sram me reci, ali stavio sam u taj akvarij 4 gupija, kao, samo prek noci misleci da im nece nista biti jer su ti nigrici jos stvarno prave bebe. legao i gledao tv i pred spavanje otisao vidjeti kakvo se stanje. sve su gupije potamanili :-) grozno, al... moja greska
Tomas

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 13, 2005, 17:55:00 poslijepodne »
Koliko ti je bio taj manji akvarij di si ih stavio? Jel OK 30 L ono dok ne odrastu toliko da ih mogu podjeliti?
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 14, 2005, 02:03:00 prijepodne »

kada sam ih odvojio, stajali su u 10 litara, no vrlo brzo sam ih prebacio u 30 litara.

pogledaj pod oglase, akvarij za mrijest, mislim da sam tako stavio naslov, jer sam ga stavio u oglas za prodaju. Ne nadaj se Annnnnchi-in je :-)

ma da, kupis jednog od 30 i to ti je to. rastu i bez grijaca, samo sto onda nisu tako jako zivi. ako grijes stan, voda ti nece biti ispod 23,24, barem je tako kod mene
Tomas

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 14, 2005, 08:36:00 prijepodne »
Ma dobro pa grijae je 50Kn,nije bed sad baš toliki da ga kupim........budem vidio koliko ih bude preživilo prvih 10-tak dana pa bum odlueio.
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 14, 2005, 19:28:00 poslijepodne »

danas sam ovim svojim malcima stavio svjetlo. skrivaju se kao ludi. isto kao i tvoji sa pocetka price :-))
Tomas

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Veljača 14, 2005, 19:37:00 poslijepodne »
Moji sad grizu ko blesavi,ženka kad pomaknem magnet po staklu je luda,oei joj iskoee,sad napada ko luda na sve živo.Sreaom imam samo dve ribe i 10 kamena u akvariju :-)
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Veljača 14, 2005, 21:09:00 poslijepodne »
e, stavi malo ruku unutra :-))))))
Tomas

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Veljača 15, 2005, 00:33:00 prijepodne »
Jesam i ne dira ju nikaj zaleti se i grize ko luda bogme i nije da ne uštipne,ribe su totalni mrak,ženka je tako luda,pliva pred staklom lijevo desno i to takvom brzinom sim tam da ju ni ne vidim i onda samo ode.....kaj joj to znaei neznam,pa iz rupe u rupu. A eim ju malo uznemiriš pokupi mlade i odfura ih u rupu.Ma nebi dao te dvije ribe za 10000Kn.Šteta je samo kaj se nedaju maziti i nemogu ko pes pokazati da su sretne i da si im drag
Zagreb/Maksimir

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
« Odgovori #37 u: Veljača 15, 2005, 01:19:00 prijepodne »
baš su simpa ribe, a kak to da su jedni bijeli a drugi crni?

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Veljača 15, 2005, 10:00:00 prijepodne »
neznam,možda zbog podloge ili eeg vea......vodio sam po slikama po netu i jedne i druge,trebalo bi baš vidjeti možda orginal u prirodi. Mada je kod mene ženka dosta promjenila boju kad se mrijestila i sad ostala tako,više je pobjelila i rep i peraje su joj dobile onako žutkastu boju na prelazu tijela i peraje,to je znak da se mrijesti a i tijelo joj je dosta posvjetlilo.Od Thomasa su starije skoro duplo,moje su još male i narasle budu duplo još. Ovo su mi prvi takvi ciklidi,mislim ako se skalari ne broje i mogu ti reei da uvijek imaš kaj za vidjeti u akvariju,fakat su super,stalno nekaj rade,kopaju ma mrak su a i lijepa riba.....Ako te zanima,brijem da nisu moje dve pojele puno toga pa ti mogu dati koliko želiš a ak baš želiš i sve .
Zagreb/Maksimir

Offline thomas

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Veljača 15, 2005, 11:54:00 prijepodne »

Da vidis sto se kod mene jutros desavalo . Jedni imaju rupu sa jedne, a drugi sa druge strane kamena. Zenke se stalno zaletavaju jedan u drugu, ali se ne priblizavaju previse. A muzjaci su se zakacili! Pao je fizicki obracun! :-)) Zakacili su se ustima i potezu jedan na jednu,drugi na drugu stranu.

Mogao bi u 60 litara staviti jos jedan par. Da vidiš tek onda akcije!

Kod mene, u doba parenja, zenka takodjer dobije narancastu boju po donjoj peraji, a gornja joj postane tirkizna (mjesavina plave i zelene). Doduse i muzjaci imaju tirkiznu gornju peraju pa sad...

Imas cistace s njima?
Tomas

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
« Odgovori #40 u: Veljača 15, 2005, 12:48:00 poslijepodne »
Hvala na velikodushnosti ali akvarij mi je pun Ps kingsizei-a i zasigurno ih nebi mjenjo jer su mi isto drage ribe :) (kome ne)

Ali ako nabavim novi mogo bi razmislit

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 15, 2005, 13:04:00 poslijepodne »
Ma pomješaj ih biae ti zabavnije vjeruj mi......ja koju sam god ubacio ribu k njima onako radi ravnoteže prirode to je bio šou,kako je ženka luda,to trebaš vidjeti.....
Zagreb/Maksimir

Offline bubica2005

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Ožujak 01, 2005, 12:21:00 poslijepodne »

Evo da se ja malo javim na ovom topicu.Imam jednog prijatelja koji ima ciklide(bas taj gore naziv).On ima jednog muzijaka koji je jako plasljiv i sam je vec 2 godine.Da li da mu kupi jednu zenku ili je bolje da jeovako sam?Njegova ribica(zapravo big fish)nece nista da jede,da li je neko imo slicnu situaciju i cime vi hraniti svoje ciklide?On ih hrani obicnom(kupovnom)hranom.Sta se ciklidima od hrane sve smije davati?

Lijep pozdrav od BUBICE2005

20

evo u

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Ožujak 01, 2005, 12:30:00 poslijepodne »
To je obiteljski ciklid i zbilja mu mora nabaviti ženku,odma bu se promjenio,ja imam jedan par i kad je ženki bilo loše nedavno od kad sam ih odvojio od mladih ona je pala u komu a on bi dolazio do nje i gurao bi ju,nešto nevjerojatno,bio je i sam u komi.Sada je ona po starom skroz i super su par.Oni ti se upare i ko par super funkcioniraju,samom je zbilja loše vjerojatno i neka si nabavi obavezno ženku!
Zagreb/Maksimir

Offline bubica2005

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Ožujak 01, 2005, 14:21:00 poslijepodne »

Ok reci cu mu!Alinjega najvise brine to sto ciklid ne zeli da jede kupovnu hranu koja u sebi sadrzi puno vitamina i minerala.Kupovo je raznu hranu ali haman dzabe.Sta drugo da mu daje(mislim koju hranu)?Jer ga je strah da ciklid nebi uginuo jer ama vala bas ne jede nista.Kada se oni pare da li se pare i cesto i da li ima puno ikre(jajasca)

Ok reci

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Ožujak 01, 2005, 15:55:00 poslijepodne »

koliko dugo ga imaš kod sebe? Moji nisu isto htjeli jesti jedno 15-tak dana,jako su se bojali,čim bi se malo pomaknuo one bi se sakrile i po pola sata bile u rupi.Hranim ih sa crvima-to obožavaju kad ih vide zadave se skoro drugi obro je mix juneče srce,oslić,špinat,češnjak,spirulina,sera-vipan i vitamini,samljeo u mixeru zamrznuo i narezao na male kockice.

250dkg špinata,oslića,junečeg srca

2 vipana

2 spiruline

1 vitamini.

To je moj omjer,dosta se dobije a ti napravi manje,ovim budem hranio i ostale ciklide ako im bude drao.To su jeli idiskusi i bilo im jako fino kak sam skužio.

Ako ga imaš kratko možda je stres i strah,svakako nabavi i ženku uz njega!
Zagreb/Maksimir

Offline bubica2005

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Ožujak 01, 2005, 16:43:00 poslijepodne »

Nisi shvatio.Nemam ja ciklida nego moj "PRIJATELJ".Taj ciklid je kod moga prijatelja vec 2 godine(bio je jako)iz njegovog prvog legla.Sada ima 10 cm.Imao je zenku i kada je ona uginula prijatellj je odlucio da je vise ne nabavlja do sada.Jako je plasljiv ima veliki akvarij,grijac,filter.....

Offline damir7

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Ožujak 01, 2005, 17:04:00 poslijepodne »

Brzina pisanja s posla :-).

Svakako nek nabavi ženku ako mu je bilo s njom OK. Riba je vjerojatno usamljena i to se tako odražava,mislim može biti svašta ali nek tako proba.Neko je tu nedavno i rekao da kad je odvojio mužjaka od ženke na par dana da je mužjak bio totalno loše danima i da kad ih je ponovo spario da je bilo onako po starom. Ja ih imam u paru i super funkcioniraju,nisam ih odvajao pa neznam,jedino kad sam maknuo malce od njih ženka je par dana bila totalno loše,samo je stajala i nije se ni micala ni plivala.
Zagreb/Maksimir