Lipanj 08, 2025, 09:35:01 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: neponovljivi "uradi sam" + inovacije  (Posjeta: 23915 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: neponovljivi "uradi sam" + inovacije
« Odgovori #75 u: Rujan 30, 2009, 23:00:57 poslijepodne »
dolazimo do zakljucka da postoje samo skice koje su dostupne svima na netu :D

Offline bole13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Firefighter:eat, sleep,repeat
« Odgovori #76 u: Rujan 30, 2009, 23:04:03 poslijepodne »
 Možda ipak budemo vidjeli slike pravog akvarija. :uptnik:
Who dares-wins!

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #77 u: Listopad 01, 2009, 03:26:43 prijepodne »
a možda su u šumi? :uptnik:

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #78 u: Listopad 01, 2009, 07:20:45 prijepodne »

I meni se čini, a isto tako, koliko god je projekt zaista sf i bilo bi wow vidjeti ga uživo, toliko mislim da je sve ostalo na projektu vjerojatno zbog nesigurnosti i rizika da li to u praksi sve funkcionira kako je zamišljeno na nacrtu.

Razuvjerite me  :)

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #79 u: Listopad 01, 2009, 11:22:06 prijepodne »
ccc.. nemojte ni pokušavati, jer ako bolje pogledate sliku, radi se samo o trecoj stranici, od cak pet strana koliko ovaj nacrt ima.. a dao bih se kladiti da se tajne ovog minisvemira nalaze tek onkraj strane 5 :D

;) pa ima sve slike na netu
http://i149.photobucket.com/albums/s52/Daddy_o7/Akvarij/aq-1-5.jpg
http://i149.photobucket.com/albums/s52/Daddy_o7/Akvarij/aq-2-5.jpg
http://i149.photobucket.com/albums/s52/Daddy_o7/Akvarij/aq-3-5.jpg < ovu smo vidli
http://i149.photobucket.com/albums/s52/Daddy_o7/Akvarij/aq-4-5.jpg
http://i149.photobucket.com/albums/s52/Daddy_o7/Akvarij/aq-5-5.jpg

ajmo sad ko će ga prvi napravit po ovim nacrtima  :D
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #80 u: Listopad 01, 2009, 11:42:10 prijepodne »
ja sam vec rekao da ce dosta nas ostati paf kad vidimo ovaj akv,medjutim poslije ovoliko napisa tesko da ce se covjek odluciti da ga pokaze samim tim sto ga taji vec skoro 10g.......
tema mu je otisla u krivom smjeru,doduse ponesto i njegovom zaslugom a i nasoj nestrpljivoscu.....(razumljivo je  jer slika govori...)
mislim da je bilo bolje da je sve pripremio unaprijed i da tema bude od a do ž,sa slikama ,nacrtima,objasnjenjima...pa onda da se i mi ukljucimo sa komentarima i pitanjima....ovako tesko da cemo vidjeti ovaj projekt jer inovatori su tvrdi i kad su u pravu a i kad nisu...zato i jesu inovatori.....
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline zlatna ribicaa

• Novi član
  • *
« Odgovori #81 u: Listopad 01, 2009, 19:10:01 poslijepodne »
E jeste ga otišli sad, predaleko, već ste u delta kvadrantu, ni Janeway vas ne može izvući više, borg tehnologija, nitko...izgubljeni ste u bespućima off-topica 8)

Rekoh ja davno, eone postova prije...ajmo pustiti čovjeka da pokaže šta ima, pa ćemo onda u komentare. Do tada mirujte malo ili selite u bla bla sa ovakvim postovima.
Može malo strpljenja, pa ćemo onda komentirati...o akvariju naravno  :)
KOJA ZABLUDA ....
A ja mislio dasu tu ljudi koje zanimaju akvariji,
kad ono sve sami voajeri.
Pa što vi tu radite. Čatate, ogovarate i tražite neki svoj izgubljeni ja?
Ima li tu uopće odraslih?
Podsjećate na gomilu frustrirane djece u vrtiću koja hoće svoj bonbon odmah i sad!
Eh, pa draga djeco ništa danas od bombona ....

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #82 u: Listopad 01, 2009, 19:18:27 poslijepodne »
Eto našeg neznanog junaka! S obzirom na tvoje postove do sada čisto sumnjam da ima smisla išta razumnog ti napisati.Zato....Mi smo se vec dogovolili i otisli se iglati u pjescanik a ti ako hoces nam se plidluzi.... :birthday: :biker: :a038: :baby: :e065:

Offline zlatna ribicaa

• Novi član
  • *
« Odgovori #83 u: Listopad 01, 2009, 19:27:29 poslijepodne »
Citat: aquatic link=topic=35137.msg410529#msg410529
[/quote

Da u 9 godina autor izvedenog projekta nije okinuo niti jednu jedinu sliku? Helllooouuu  :roll:

U svakom slučaju, senzacionalan projekt  :up:  ;)
Uostalom zašto bih slikao akvarij u ovih 9 godina. Što će mi slike?
Gledam ga svaki dan i nisam imao nekih potreba da se njime exponiram.
Sad sam samo htio pokazati što sam svojevremeno napravio potpuno slobodnim pristupom (nisu ni postojali naši forumi).
Kako ću ga spletom okolnosti morati zapustiti odlučio da dam na uvid nacrte akvarija i da ga foto-dokumentiram.
Kako vidim da je interes za slikama bolestan očekujte jedno par stotina slika da se možete nasvršavati.  

Offline Damber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Katkada je bolje ne činiti ništa.
« Odgovori #84 u: Listopad 01, 2009, 19:51:25 poslijepodne »
E jeste ga otišli sad, predaleko, već ste u delta kvadrantu, ni Janeway vas ne može izvući više, borg tehnologija, nitko...izgubljeni ste u bespućima off-topica 8)

Rekoh ja davno, eone postova prije...ajmo pustiti čovjeka da pokaže šta ima, pa ćemo onda u komentare. Do tada mirujte malo ili selite u bla bla sa ovakvim postovima.
Može malo strpljenja, pa ćemo onda komentirati...o akvariju naravno  :)
KOJA ZABLUDA ....
A ja mislio dasu tu ljudi koje zanimaju akvariji,
kad ono sve sami voajeri.
Pa što vi tu radite. Čatate, ogovarate i tražite neki svoj izgubljeni ja?
Ima li tu uopće odraslih?
Podsjećate na gomilu frustrirane djece u vrtiću koja hoće svoj bonbon odmah i sad!
Eh, pa draga djeco ništa danas od bombona ....

:D :D :D  lol

...Pokušati ću odgovoriti na sve upite i obraniti "moć" mojih 160litara.

1)"jača inovacija" je to što sam postigao dvostruku površinu dna
a to znači 2x više biljaka 2x više riba dna 2x više mjesta za skrivanje a da se ne izgubi prozračnost i vidljivost.
2x više životnog biotopa ribama na istoj kubikaži što je u akvaristici životno bitno.

Nije da moram braniti nake teze, ali moje pitanje će uvijek biti samo: Može li to Vaš akvarij ?

Koje su to gluposti? 2x više biljaka? 2x više riba dna? Zašto? I nije dno to koje omogućava tim sirotim ribama život, nego voda u kojoj žive, a ti tim "katovima" samo smanjuješ volumen vode u tih 160 litara. Što ti od vode uopće ostane u tom, relativno malom akvariju i mogu li se uopće ribe slobodno kretat unutra? Sva ta tehnikalija, zrcala i sl. samo bespotrebno plaše ribe. Pa nije nam cilj imat prostor za mučenje i traumatiziranje riba, a ti još spominješ tu i biotop! I to ne jedan!  :o

"2x više životnog biotopa ribama na istoj kubikaži što je u akvaristici životno bitno."???  :blink:  Znaš li ti što je biotop? Svaki biotop ima svoje, određene parametre vode, primjerice... "Životno bitno" i za ribe i za bilje je upravo ono čega tu uopće nema!

I da, moj akvarij to ne može.  ;)
*Zagreb - Trešnjevka*
RIO 180
Nano 20

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #85 u: Listopad 01, 2009, 20:10:34 poslijepodne »
 :ultimate:

javite ako ikad dođu slike, a do tada: mirno vam more drugovi...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #86 u: Listopad 01, 2009, 21:01:04 poslijepodne »
May the Force Be With You, zlatna ribicoo.    :abducted:

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #87 u: Listopad 01, 2009, 21:08:59 poslijepodne »

a to znači 2x više biljaka 2x više riba dna 2x više mjesta za skrivanje a da se ne izgubi prozračnost i vidljivost.
2x više životnog biotopa ribama na istoj kubikaži što je u akvaristici životno bitno.

Nije da moram braniti nake teze, ali moje pitanje će uvijek biti samo: Može li to Vaš akvarij ?

ovo je apsolutno jedna od najglupljih stvari koje sam cuo u svojih 15 mokrih godina...

dakle shangri-la svakog akvariste je 160l akvarij.. na kojem nakeljimo 6 paralelnih stakala koje ce sluzit kao dna.. i puf.. automatski mogu staviti ne 1 nego 6 plechostomusa.. ne 5 nego 30 corya.. ne 4 nego 24 ancistrusa.. sve zato jer imam 6 paralelnih dna...

vrhunsko.. stvarno vrhunsko...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #88 u: Listopad 01, 2009, 21:43:43 poslijepodne »
...da se možete nasvršavati.
Bilo bi ljepo da izostavis ovakve izraze.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline zlatna ribicaa

• Novi član
  • *
« Odgovori #89 u: Listopad 01, 2009, 21:46:14 poslijepodne »

ovo je apsolutno jedna od najglupljih stvari koje sam cuo u svojih 15 mokrih godina...

dakle shangri-la svakog akvariste je 160l akvarij.. na kojem nakeljimo 6 paralelnih stakala koje ce sluzit kao dna.. i puf.. automatski mogu staviti ne 1 nego 6 plechostomusa.. ne 5 nego 30 corya.. ne 4 nego 24 ancistrusa.. sve zato jer imam 6 paralelnih dna...

vrhunsko.. stvarno vrhunsko...

Lijepo,lijepo, vidim da istina boli ....
Ali zaista bi ti trebao dvostruko glomazniji akvarij :))
Što bi na moj regalu bilo i nemoguće i nezgrapno za napraviti
a kamo li postaviti.
Jel se to meni čini ili je to početak rasprave :)))
Pa što je toliko trebalo ??? Klik u glavi ?
I nemoj se vaditi na svojih 15 mokrih godina jer u razmišljanjima bi ja trebao biti konzerva a ne ti.
Ja sam gledao kao nastaju prvi akvariji 60'u Rijeci i kad su se ribice nabavljale samo u Trstu, dok je jedini akvarij u Jugi je bio u Mariboru. Pa ti slobodno računaj koliko je to mokrih godina ....
PS.Open your mind boy

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #90 u: Listopad 01, 2009, 21:46:33 poslijepodne »
...da se možete nasvršavati.
Bilo bi ljepo da izostavis ovakve izraze.
ma ziher je mislila reć "usavršavati".  ;) :up:

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Listopad 01, 2009, 22:21:41 poslijepodne »
ribica.. ajd izostavi ove izjave i rijeci "boy" kad mi se obracas.. to zadrzi za svog decka/curu/muza/sina/kcer sta vec...

moj stari vozi auto vec 40 godina.. i jos se nezna okrenut pod rucnom ni izravnat auto u zavoju kad mu dupe proklizi.. ja znam.. pa vozim puno krace od njega.. tako da to sto si ti  60 godina svercao ribice iz trsta meni apsolutno nista neznaci..

Koja istina boli? ta da je ribicama lakse ako ih je vise na 160 litara samo zato sto imaju vise mjesta za skrivanje? di je tu logika... kako moze biti ljepse 30 ribica u 80 litara vode nego 15 ribica u 160 litara vode?

lijepo ti je aqua napisao.. zali boze  sto ti imas 8 paralelnih dna.. kad ti se ukupna litraza vode smanjuje...

ribice ti imaju dvostruko vise mjesta za skrivanje.. jeeee odmah sutra cu staviti 18 kokosa u tank.. ima da puknu od srece...

ja te molim samo jedno.. pozivao si se na nekakv biotop.-. navedi mi jedan primjer takvog biotopa u prirodi...

vec sam ti spomenuo... moguce je jedino kao paludarij.. ili kao nekakav usjek na obali.. ali ako je usjek.. gore je svjetlo.. dolje je mrak... i nikako i gore i dolje nemoze kvalitetno bilje uspjevat....

zato okani se izjava o biotopima.. osim ako pod biotopom ne smatras akvarij u mariboru...
(Koprivnica)

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #92 u: Listopad 01, 2009, 22:27:35 poslijepodne »
May the Force Be With You, zlatna ribicoo.    :abducted:

Hejj..ukrao si mi citat..to ću ja reći..

(dubljim glasom) "May the Force be with you.."

:D :D

Offline zlatna ribicaa

• Novi član
  • *
« Odgovori #93 u: Listopad 01, 2009, 22:28:34 poslijepodne »

I meni se čini, a isto tako, koliko god je projekt zaista sf i bilo bi wow vidjeti ga uživo, toliko mislim da je sve ostalo na projektu vjerojatno zbog nesigurnosti i rizika da li to u praksi sve funkcionira kako je zamišljeno na nacrtu.

Razuvjerite me  :)

Ne brini hoću
i čini mi se da češ ti za razliku od ostalih biti njime vrlo zadovoljan :)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Listopad 01, 2009, 22:29:02 poslijepodne »
zasto nisi akvarij pregradio i okomito? i to je inovacija.. ribicama daje mogucnost voznje slaloma... razbije im monotoniju... i onda napravis male boxove.. i u svaki box stavis drugaciju biljcicu...covjece.. napravi matricu.. 6 redova dna i 6 redova zidova.. imas ukupono 36 razlicitih prostorijica za gustanje.. i onda kad imas toliko "dna" mos unutra nakalemit pa brat bratu 150riba dna.. ali en samo.. posto imas toliko odvojenog "otvorenog" prostora.. zasto stati na ribama dna.. ubaci jatasice u svaku sobicu.. dakle jedno 10 komada po sobi.. dakle covjece... 360 riba... plus ribe nda.. 510 riba ukupno... na 160 litara vode.. i svaka ima svoje dno i svoj otvoreni prostor...

car si... ribe ce ti spomenik napravit...ako ne sad-- onda '60tih u trstu...
(Koprivnica)

Offline zlatna ribicaa

• Novi član
  • *
« Odgovori #95 u: Listopad 01, 2009, 22:49:16 poslijepodne »
za Childa
Nisam ja počeo i spominjao 15 mokrih godina :))
Uostalom ne spominjem ja ni 6 ni 8 dna
nego točno toliko i u tim omjerima koliko je označeno u nacrtima.
I ako se malo bolje "uđe" u nacrte i omjere vidjet će se (da je kubikaža netto 160l i da su staklene police odbijene) i da napunjene zauzimaju puno manje kubikaže od "vaših" leđnih stiropora.
I sigurno je veći biotop (ako npr za supstrakt izabereš 300 kuglica LATERITA +još bilo što po izboru) od stiropora.
A biotop stvara i svaka biljka i korijen. I sve to ti znaš kao što si znao i za mutnu vodu, zato mi se čini da je stvar više u sujeti nego
u argumentiranim prigovorima. 

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #96 u: Listopad 01, 2009, 22:51:32 poslijepodne »
Kako vidim da je interes za slikama bolestan očekujte jedno par stotina slika da se možete nasvršavati.  

Interes za slikama nije bolestan, već je normalno očekivan nakon ovako pompozne najave projekta, a naročito i nakon iznesenih tezi o neponovljivosti i financijskoj zahtjevnosti projekta. Ponavljam, projekt je vrijedan pažnje, no, u nedostatku slika njegove realizacije i otezanjem s objavama fotografija, u svakome se budi sumnja u njegovo postojanje, barem u tom svom savršenstvu koje se navodi u projektu. Ja bih rado volio reći da je to nešto savršeno, ali ne mogu.

No, vrativši se na projekt, smatram da s toliko tehnikalija, terasa i opreme ne ostaje ništa mjesta za ribe. Visina terasa nije prikladna za uzgoj visokog bilja, bilja koje poprima crvenkaste tonove kad je blizu svijetla...dakle, sama izvedba akvarija ograničava vlasnika u izboru bilja i ne vidim da bilje može dobivati svijetlo odozgo, a bilje raste tako da ide prema svijetlu. Volumen akvarija je toliko ispunjen da se već u startu smanjuje broj riba koje se u njemu mogu držati jer ima znantno manje slobodnog prostora. U svakom slučaju, za sve ovo akvarij je premali i u dužinu i u širinu i u visinu i mislim da ga je dugoročno teško održavati ukoliko je to gusti biljni akvarij, ukoliko nije, ne vidim smisao terasa.

Nadalje, na linku http://s149.photobucket.com/albums/s52/Daddy_o7/ može se vidjeti da autor ove teme i projekta ima i nekih drugih izuma te daje naslutiti da se inače bavi različitim izumima, što je za svaku pohvalu, kao i ovaj projekt akvarija. Međutim, možemo mi o tom projektu razglabati u nedogled ako ne vidimo kako to u stvarnosti izgleda, što se ne vidi ni u albumu autora. A zašto slikati akvarij kada ga imaš? Da bi se vidio njegov napredak, od početnog postavljanja, sazrijevanja...to je nešto sasvim uobičajeno među akvaristima i ne vidim razloga iščuđavanju da se nestrpljivo očekuju slike izvedbe takvog projekta.

Offline zlatna ribicaa

• Novi član
  • *
« Odgovori #97 u: Listopad 01, 2009, 22:55:12 poslijepodne »
Uostalom počnimo razmišljati logično ....
Koliko posto akvarista ima akvarije od 50 litara sa cijelim dnom ?
Eh pa ja sam ih samo stavio jednog na drugog i gdjeti vidiš problem ?

Offline aquatic

• Punopravni član
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #98 u: Listopad 01, 2009, 23:09:28 poslijepodne »
Ne vidim ja problem u tome nikakav, pokušavam si vizualizirati terase, slapove, bilje na tri razine, i u navedim dimenzijama mi to djeluje prilično natrpano i vrlo teško za održavanje, što mi logički postavlja pitanje o dugoročnosti i održivosti takvog postava. Pod bilje ja ne podrazumijevam anubiase, crypte, mahovine, paprati, barem ne u većinskom dijelu i ne u ovakvom projektu, ovakva zamisao traži bogatsvo oblika i boja, a to su uglavnom zahtjevne biljke i tu ja vidim nesklad između nacrta/zamisli i potreba bilja, štoviše unutar tih dimenzija. Uz terase koje okružuju zadnju i bočne strane, uz plutajući akvarij, kotilicu i ostalo, koliko mjesta za plivanje imaju ribe? Malo čini mi se.

U tom smislu rekao bih da je projekt za jedan kratkoročni izložbeni akvarij vrlo efektan, ali za zadovoljstvo njegovih stanovnika te "svakodnevicu" akvariste prilično teško dugoročno održiv u njegovom punom sjaju.

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #99 u: Listopad 02, 2009, 00:21:01 prijepodne »
Nije da kurim frku ali da se sa mene ovako neko sprda uzeo bi fotic za 200 kn poslikao i stavio bilo kakve slike (e ne da cekam lupina da mi poslika) samo kao dokaz da to uopce pojstoji i da si to ti napravio...

Iskreno ni najmanje ti nevjerujem da jesi... niti me briga za taj tvoj akvarij, jer svatko ko se imalo razumije u akvaristiku zna da to nije nista prirodno i nista sto bi ribice veselilo kako ti pricas..

Nisam jos spreman da vidim ovako senzacijonalan izum
PA SE CUJEMO 8)
Ne ostavljajte nista nedovrs