Pozdrav forumašima i njihovim ljubimcima

Pred 7 dana smo cura i ja udomili Kalifornijsku Kraljevsku zmiju. Prijetila joj je deložacija u kantu za smeće, te kao ljubitelji svih životinja, to nismo mogli dozvoliti. Iako sam ljubitelj sve živine, nije mi ni na kraj pameti bila nabavka takve, bar ne još neko vrijeme. Pored nje imamo i predivnu kujicu, no o njoj pišem na drugom forumu

Rečeno nam je da je Kalifornijska Kukuruzna, no na Vašem forumu sam doznao da je Kraljevska. Ima oko 35 cm i stanuje u mini terariju 30x30x30. Terarij je opremljen grijačem ( u kamenu) , EKO TERRA SUN GLO lampom, te posudom za vodu. Mislim da je sve od iste firme. Podloga je od sitnog pijeska boje cigle, a bio je dekoriran komadom drva. Dodao sam joj granu vinove loze (koju imam od djetinjstva, obzirom da sam uvijek imao nekakve životinje)

Prvi dan sam ju nahranio pinkyjem jer mi je rečeno da nije dugo jela. Tek sam kasnije doznao da ju je bolje staviti u drugu posudu da ne proguta zrnca pijeska ili slično. Prelistavajući forum, došao sam do podatka da ih je moguće hraniti i piletinom ako ih se dovoljno rano nauči. Ako je to istina, molim, nekog sa iskustvom da mi objasni način. Danas sam probao i krenula je ali kad je shvatila o čemu se radi, samo me je blijedo pogledala

Predhodno sam komadić piletine namakao u mlakoj vodi ali nije pomoglo.
Zanima me koliko bi mogla biti stara obzirom da je hranjena dva puta mjesečno i čime se čiste od eventualnih crijevnih parazita?
U naprijed zahvaljujem na odgovorima, te su svi savjeti dobordošli
Odoh u nabavku pinkyja, pozdrav..