Srpanj 27, 2025, 16:01:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tko mi grize Crypte?  (Posjeta: 805 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Tko mi grize Crypte?
« u: Kolovoz 27, 2009, 19:56:06 poslijepodne »
Otkuda ovakve rupe na Crypti - povremeno se pojave i na Vallisneriji? Oblik 'ugriza' ne odgovara ni jednom od osumnjičenih a to su Black Molly, jedan mali zlatni Ancistrus i puževi, u aq. sa Vallisneriom imam još i sijamske algojede i Trichogastera - nikoga od njih nisam nikad vidio da bi glodali ove biljke.

Offline zosorli

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Tko mi grize Crypte?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 28, 2009, 12:57:18 poslijepodne »
Meni su znale Molly da tako izbuse rupice po bilju sto me je u pocetku iznenadilo :(.
I pokusao sam ubaciti od JBL NovoFect tabletice i onda su nih grickale i ostavile bilje na miru :zagrljaj:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #2 u: Kolovoz 28, 2009, 14:51:26 poslijepodne »
ovo su pužofski ugrizi.

Offline zosorli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Kolovoz 28, 2009, 16:06:27 poslijepodne »
ovo su pužofski ugrizi.

Ako su od puza onda neka ubaci botiu :up:

Offline Tompa

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 01, 2009, 22:01:52 poslijepodne »
a sve ostalo bilje je netaknuto? onda bi ja predložio truljenje kripti kao mogući uzrok. poremetio si neke parametre koji su se brzo opet vratili u normalu i truljenje prestalo, ali ostali "ožiljci".

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #5 u: Rujan 02, 2009, 09:57:20 prijepodne »
Da bilo je netaknuto do prije par dana :nerv: Radi se o tome da sam radio 'generalku': sve iz malog 28l akvarija premjestio u veći 42l i sad ima znatno manje Crypti u njemu nego prije izgleda da su se toliko razrasle da su počele gušiti i same sebe bilo je propalih listova - ali samo poneki, i ti su izgledali znatno bolesnije nego onaj uslikani sa ugrizom. Sad dva dana nakon te 'generalke' vidim da mi je odjednom Anubias sav izrupan i u dronjcima. Moj zaključak je bio da je to djelo puževa, sad kad više nema natrulog lišća niti truleži i algi kojih je prije bilo puno poludili od gladi i navalili na Anubias - ili je to možda djelo Ancistrusa? Uglavnom puževe sam pohapsio i premjestio samo sam se toga trebao prije sjetiti. Od ostalih biljki imam Bacopu monnieri kojoj izgleda ništa ne fali, bila je i javanska paprat koja je već prije misteriozno propala sa sličnim izgledom "listova" kao i onaj Anubias. Ostaju još svrdlasti puževi "Malayan trumpet snail" kojih prije 10 dana još nije bilo u ovom aq. ne bi valjda oni to napravili njih je i tako puno teže vidjeti i pokupiti.

Offline Coolmad666

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #6 u: Rujan 03, 2009, 11:43:58 prijepodne »
Puževi ;)
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota