Pa da krenemo...Svojevrsni blog, priča o nature(?), iwagumi(?),biljnom (?) akvariju kojeg sam počeo slagati, eto, prije 3 sata... Ovo je bilo more, za one koji ne znaju, ali da ne ulazim ponovno u razloge zašto sada slatki umjesto mora,spomenuti ću zašto sam to uopće spomenuo..Ovo crno na sredini je preljev..neću ga koristiti, je, mogao sam, ali imam svoje razloge zašto nisam..Prvenstveno, dosta mi je preljeva i brundanja povratne pumpe, čišćenja preljeva, bućkanja , trućkanja i sraćkanja... Htio sam staromodni vanjski karnister, po mogućnosti za što manje love i uzeo sam Haquos EXPRO1200..
Da nastavim s preljevom... Da ga nema, bilo bi bolje... Stavljen je na sredinu da se akvarij može gledati sa tri strane i to će biti i u ovom izdanju naglašeno..To naravno komplicira stvari jer akvarij treba urediti da dobro izgleda sa 3 strane... Veselje...
Tehnikalije- 150x50x60 visina, Omais akvarij kupljen kod Blua sa stalkom, nakon godine dana se odlično drži sve skupa, nad njim je AquaMedic lampa nabavljena kod Matide, 2x150W HQI plus 2x54W T5..Moram promijenit žarulje i lampe...Ove su za morsku..
Grijač Eheim Jager, 300 W...
Protočna pumpa Tunze nano stream 4500... Napisao sam upravo članak o protoku vode u slatkovodnim akvarijima..Bit će objavljen za par dana na stranici, pa da ne trkeljam ovdje isto...
Podloga- šljunak 2-3 mm stavljen uokolo ruba. U rupu stavljeno 6 litara Wave master gravela-hranjive podloge , koju sam zatim pomiješao sa nepoznatim brojem litara (otprilike ista količina) 3 tjedna namakane Florabele, što je rezultiralo debljinom sloja između 3 i 4 cm mislim,teško mi je procijeniti... Pomiješao sam ovo dvoje iz razloga što mislim da će tak bit bolje..eto... Zemlja se neće previše sabit i nabit, korjenje će lakše prolazit unutra i slično... To je barem ideja, ukoliko griješim, vrijeme će pokazati...
Na to sam stavio pola cm-centimetar sitnijeg šljunka, do 1mm pomiješanog sa pijeskom..Da se ne diže zemlja previše, na to još 1 cm šljunka koji je bio "okvir" i to sam fino zagladio...
Na to sam stavio kamenje..Centralni greben, bez zlatnih rezova i sličnih aquascape fora, jer, hej, tu je jbn preljev!
Kad sam složio ovo ovako, shvatio sam nekoliko stvari..prvo, završni sloj pijeska koji paše na ovo kamenje je baš lijep, ali ga nemam dosta...subota je, Vili više ne radi, u ponedjeljak moram dofurat još 2 vreće...Korijenje koje ću slagati između kamenja pluta jer se suši već dobre 2 godine u podrumu...Nisam ga namakao zadnjih par tjedana jer sam mislio staviti jedan drugi panj.. Sve u svemu, nakon što objavim ovu temu, idem se borit s korjenjem...
Kamenje je boje koje sam htio radi zavjesa i kuhinje..Vuče na narančasto.. Ne se smijati, volim slagat boje , a ako će akvarij biti ukras prostora, a hoće, zašto se ne bi boje u njemu poklapale s bojama u stanu... Plus ukrasno kamenje na zidovima dnevne sobe i šanka kuhinjskog je žuto narančasto.. OK, možda mi nisu sve ovce na broju, al me to zabavlja...Supruga (kad se vrati s mora) će mislit da je to zgodan detalj, bit će sretna, a kad je ona sretna, sretan sam i ja, jer obično dobim nekaj fino za papati

Koji je plan? Aquascape sa ne previše vrsta biljaka, složit da to na nešto liči sa sve 3 strane s kojih će se gledati i da ne moram svaka 2 dana strugat prokleto staklo kao na morskom..
Eto...
Ovu temu ću pisati malo duže vrijeme..Neću prešućivati ništa dobro ni loše, tajni u ovom e nema jer je sve ionako na netu, ako nekaj zeznem, vidjet ćete koliko, pa možda zajedno dođemo do Kako i Zašto...
Molim Vas da čim manje stavljate off-topic komentara i pljeskića i smajlića...Brisat ću takve komentare bez problema... U ovoj temi mogu što hoću...