Kolovoz 05, 2025, 11:51:28 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: vanjski filter - dilema  (Posjeta: 12814 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
vanjski filter - dilema
« u: Lipanj 30, 2009, 20:07:35 poslijepodne »
Nekak mi ide na zivce juwelov originalni filter, pa sam mislio uzeti neki vanjski, za 125L!

Dvoumim se izmedju onog kisnekog jeftilena EXPRO 1200 ili rabljenog Fluvala 205. Cijene su tu negdje oko 400-tinjak kuna, pa sad neznam kaj da radim.
Kolko sam vidio tu na forumu, ovaj kineski je uglavnom dobio samo pozitivne kritike, dok fluval je fluval  :up:, samo da je ispravan posto je rabljen.
Malo me jedino brinu dihtunzi i takve stvari za ovaj kineski..

Kaj vi mislite?  :roll:
Ima ko da je pozalio kaj je uzeo tog kineskog?
Unaprijed hvala na pametnim prijedlozima  :D

I BTW tko je obrisao ovaj post ako se smije znati a i volio bi znati zasto, jer tako se ne moderira forum?
Ako sam napravio nesto krivo, bio bi red da se skrene paznja NOVOM korisniku i kaze tko i zasto je pobrisao, a ne ovako!!  :-X
Ako treba kulture nekome, toplo cu mu preporuciti kakvu knjigu o bontonu i moderiranju web aplikacija, a ako teze uci moze i na neki drugi nacin!!
« Zadnja izmjena: Lipanj 30, 2009, 20:19:42 poslijepodne od traxman »

Offline damirOS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • 240Biljni
Odg: vanjski filter - dilema
« Odgovori #1 u: Lipanj 30, 2009, 20:19:45 poslijepodne »

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Lipanj 30, 2009, 20:20:39 poslijepodne »
sto se "brisanja" poruke tice, odgovor lezi ovdje:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31682.0

a filter, hmmm, nemam kineza, iako vidim pozitivne kritike... tetrom nisam bila prezadovoljna iako je radila posao... eheim radi posao odlicno... za fluval ne znam, hvale ga, onda i valja vjerojatno... sve ovisi koliko zelis "riskirati" sto u jednu, sto u drugu investiciju...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 30, 2009, 20:24:00 poslijepodne »
smiri živce i pročitaj...
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=31682.msg386509#new

e da se to nekak istaknulo...   :roll:
i da sam znao da je u pitanju veselje zvano joomla i mysql  :D
« Zadnja izmjena: Lipanj 30, 2009, 20:30:17 poslijepodne od traxman »

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Lipanj 30, 2009, 20:26:44 poslijepodne »

a filter, hmmm, nemam kineza, iako vidim pozitivne kritike... tetrom nisam bila prezadovoljna iako je radila posao... eheim radi posao odlicno... za fluval ne znam, hvale ga, onda i valja vjerojatno... sve ovisi koliko zelis "riskirati" sto u jednu, sto u drugu investiciju...  :up:

a filter, hmmm, nemam kineza, iako vidim pozitivne kritike... tetrom nisam bila prezadovoljna iako je radila posao... eheim radi posao odlicno... za fluval ne znam, hvale ga, onda i valja vjerojatno... sve ovisi koliko zelis "riskirati" sto u jednu, sto u drugu investiciju...  :up:

Tetru sam i ja prekrizio jer se navodno raspada u rukama od kvalitete plastike... Eheim je fakat jako skup, dal stvarno vrijede tu lovu, neznam... Tak da mi je ostao izbor ili fluval ili taj kinez! Kolko sam vidio nitko nije reko nista jako lose o njemu (kinezu) pa valjda vrijedi tih 400kn i jos dolazi pun s materijalom. hm, dileme dileme

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #5 u: Lipanj 30, 2009, 21:11:27 poslijepodne »
To za tetra filter sto kazes da se "raspada" u ruci od kvalitea plastike nije tacno ... Sasvim je OK filter sto pandorica kaze radi svoj posao, bez obzira na sve, a sad ti odluci . Iskreno mislim da je bolje nov tetra ex filter od polovnog fluvala i od tog kineskog filtera . Eheim je prica za sebe  :up:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #6 u: Srpanj 01, 2009, 00:56:57 prijepodne »
Fluval ili Eheim radi dobavljivosti dijelova, Tetru smo brat i ja prekrizili posto je nakon 1.5g procurila.
kinez, primamljiv cijenom, ljudi ga hvale, ali ako ti zatreba koji dio dal ces ga samo tako naci  :question:

mojom nepaznjom sam polomio poklopac rotora na Fluvalu 405 i u roku 24 sata je novi komad iz zg-a stigao u pulu a filter ponovno u funkciji ;)

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 03, 2009, 00:49:02 prijepodne »
A eto, ipak sam se odlucio za kineza!
Narucio ga kod Elegance reef!

Kad dodje, cu da podijelim komentare  :roll:

I usput jedno pitanje!

S njim dolzi hrpa materijala, aktivni ugljen bi izbacio kako su vecbojni ljudi rekli, pa sad neznam kako bi bi napunio filter! Vjerovatno ima u prospektu kako se puni. Ali kaj s mjestom od aktivnog ugljena kaj da tam stavim? Kak ste vi napunili taj filter, da najbolje radi?

I jos jedno opce pitanje vezno uz vanjske filtere! Znam da u filter ide vata na vrh, tj. na pocetak usisa. P me zanima kak moze filter 3-4 mjeseca vuci vodu kroz tu vtu i ostale spuzve? Meni je nakon tjedan dana ta vata u juwel unutarnjem filter vec sva smedja i djeluje mi zastopana poprilicno! Ili mi smo djeluje?

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #8 u: Srpanj 03, 2009, 12:20:19 poslijepodne »
imam kineza i prezadovoljan sam. s obzirom da imam ciklidni akvarij ja sam sve ostavio unutra kak je a ti umjesto ugljena mozes satvit jos keramike

ja cu uskoro uzet jos jednog kineza ;)

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 03, 2009, 15:09:28 poslijepodne »
Znam,citao sam tvoje postove kad ste pripremali za narudžbu  :)
Znaci dobar je kad kupujes jos jedan!
Znaci jos keramike da nakrkam unutra? Ima i tu nekih finesa glede oblika, kvalitete, marke?

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #10 u: Srpanj 03, 2009, 22:31:37 poslijepodne »
Znam,citao sam tvoje postove kad ste pripremali za narudžbu  :)
Znaci dobar je kad kupujes jos jedan!
Znaci jos keramike da nakrkam unutra? Ima i tu nekih finesa glede oblika, kvalitete, marke?

ja sam uzeo najjeftiniju koju sam nasao

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 04, 2009, 00:57:02 prijepodne »
OK!  :D ;)

tnx

Offline postar_000

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #12 u: Srpanj 05, 2009, 13:40:24 poslijepodne »
kad ste vec tu poceli temu o procurivanju, sto i kako napraviti kad procuri?
Tocnije sto kad filter procuri a nikog nema doma?
Stavljat cu uskoro i ja fluval-a pa me interesira, ima kakva zastita ili?
Zagreb-Trnje

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Srpanj 05, 2009, 13:46:33 poslijepodne »
kad ste vec tu poceli temu o procurivanju, sto i kako napraviti kad procuri?
Tocnije sto kad filter procuri a nikog nema doma?
Stavljat cu uskoro i ja fluval-a pa me interesira, ima kakva zastita ili?
Ja se samo nadam da to curenje nece poceti s 1l/h, nego sa slinjenjem vode po filteru i po podu... A onda cu vec nekaj smisliti!
Ja ga planiram cak staviti u neku kantu, pa nek tamo curi... :D

Offline postar_000

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #14 u: Srpanj 05, 2009, 14:05:09 poslijepodne »
To je mozda cak najpametnije.
Vidis dal kapa i dal ima vode u kanti, ovak na parketu,na drvu itd se osusi pa saznas kad bude kasno.  :clown:
Zagreb-Trnje

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 05, 2009, 14:13:46 poslijepodne »
To je mozda cak najpametnije.
Vidis dal kapa i dal ima vode u kanti, ovak na parketu,na drvu itd se osusi pa saznas kad bude kasno.  :clown:
Jos malo zarezati zice od struje odmah iznad filtera i kad se napuni kanta, kratki spoj izbaci osigurac i siguran si od poplave  :D :D :D

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 28, 2009, 23:51:11 poslijepodne »
Kao sto sam obecao evo mene s dojmovima na expro 1200 filter!

Ukratko, filter mi se cini OK! S jednom velikom manom, ali o tome na kraju price!
Nakon 3h provedenih u demontiranju starog unutarnjeg i stavljanaj ovog, filter je zazuborio...

Vjerovatno u transportu filter je dobio po pi... na poklopcu kod strujnog kabela je puknuce od 2-3cm, ja se nadam da tamo nema vode, za sada nikaj ne curi od tamo!
Kaj se tice materijala svega, nije bas nesto ali nije bas ni srot. Za te pare stvarno ok roba.

U rio 125 na max snazi malo je ipak prejak, ali smanjivanjem ventila moze se regulirati jacina protoka. Nadam se da nece zbog tih "stisanih" ventila nekaj prsnut  :(

Najveca mana po meni cijele te price je buka! Nadao sam se da ce biti tisi!! Naspram internog juwelovog ovo fakat bruji! Onog stvarno nisam cuo, i moglo se spavati u sobi. Sva sreca kaj spavam u drugoj sobi pa se to nece cuti tolko. Mislim nije sad to neka jaka buka, ali moglo bi se usporediti s nekim fenom, ventilatorom na minimumu, ili malo glasnije kuciste od racunala! Eto, ja sam fakat mislio da ce biti ipak malo tise! Mozda s vremenom bude malo jos tise kad se razradi rotor i nakupi mulja na lopatice  :D

Da ga idem ponovo kupovati malo bi jos razmislio, samo radi buke! Ostalo je stvarno ok uzevsi u obzir cijenu!
To mi je prvi takav filter i nemogu ga usporediti s nekim eheim, tetra, jbl, fluval i sl...

Offline vlado53

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #17 u: Srpanj 29, 2009, 08:40:39 prijepodne »
probaj prije nego ga uključiš u pogon dobro napumpati na dugme na vrhu dok ne vidiš da ne idu mjehurići zraka, samo voda...meni je ful tih , čak tiši od unutarnjeg Cymanovog

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 29, 2009, 16:26:15 poslijepodne »
Budem se probao jos danas malo igrati s njim  kad dodjem s posla!
Cuo sam se s vlasnikom i reko mi da ce mi zamjeniti/poslat drugi!

Ma jesam i jucer pumpao, ko budala, ali nista. Stalno zraka ima unutra  :D
Meni se cini da je mozda ipak problem u igranju nogometa s njim tamo kod ekipe u HP expresu. Starci su preuzeli paket, tako da... A cak i da jesam, nebi ni ja skuzio. Jer je jedan cosak kutije bio udubljen, vjerovatno taj dio gdje je pukao poklopac.

Da li kod vaseg filtera kad ga malo nagnete ili zanjisete i dalje izlazi puno zrak i pocne krčkati u njemu?
Mozda zbog one pukotine na vrhu, pumpa uvlaci zrak i mijesa ga s vodom i zato nemoze izbaciti taj zrak i bruji.
Tokom cijele noci je radio i ujutro opet kad gamalo zanjisem opet pocne krckati i pocne hrpa zraka izlaziti van...  :(

Nadam se da ce drugi biti bolji, posebno ako kazes da je tisi od tvog internog caymana!
Inace kolko ga dugo imas? Ima kakvih problema? Prvenstveno curenje? Ostalo me nije briga tolko!  :D
« Zadnja izmjena: Srpanj 29, 2009, 16:31:38 poslijepodne od traxman »

Offline skatavic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #19 u: Kolovoz 05, 2009, 00:33:45 prijepodne »
Ja kupio Haquos Expro1200,došao prije 10ak dana,mislim ga koristiti u 480L akvariju.Još ga nisam probao ali mislim da je tvoj 'ranjen' jer svi ga na forumu hvale kako je tih a ti baš o buci. Mislim da je ekipa u ER skroz korektna i kad ga zamijeniš to bi trebalo biti to. Ja ću javiti svoje dojmove za oko mjesesc dana kad oformim sve. Nego,kako ćeš ga puniti,kojim redom? Zašto izbaciti aktivni ugljen (osim kad se liječe ribe)?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #20 u: Kolovoz 05, 2009, 00:38:11 prijepodne »
kolko para, tolko muzike.  ;) uvijek bilo i uvijek će biti.  kolko opće to košta?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 05, 2009, 00:46:24 prijepodne od aquabot »

Offline skatavic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #21 u: Kolovoz 05, 2009, 01:02:47 prijepodne »
Imaš na ER stranici,da ne reklamiram. Kako slažete raspored komora sa filter materijalom?
p.s. Koliko para toliko muzike - pravilo koje ne vrijedi uvijek,čak ni u akvaristici.To nisam rekao ja nego mnogo iskusniji od mene.

Offline aquatic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Opatija
    • Terra Vulcanica
« Odgovori #22 u: Kolovoz 05, 2009, 09:07:26 prijepodne »
Nešto sigurno ne valja ako je bučan, evo ja ga imam od prosinca i za sada  :up: ne vuče zrak, tih je, nema problema u radu. Filter materijal sam složio (upravo odgovorio na jednoj drugoj temi) na vrh akvarijska bijela filter vata, ona obična, ispod spužve, keramički valjci i na dno one kuglice. Aktivni ugljen sam izbacio jer on u normalnom radu akvarija ne treba, samo nakon tretiranja akvarija lijekom ili zbog nečeg drugog zbog čega taj ugljen mora pokupiti neki neželjeni spoj iz akvarija.

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Kolovoz 05, 2009, 09:11:33 prijepodne »
A evo cekam da mi posalju gornji dio (poklopac) pa cu da vidim kolko je tih, po drugi put  :D

Kako sam ga punio?

Na dno sam stavio bio kugle, iznad njih keramiku + keramiku iz starog filtera, iznad tog spuzve iz starog filtera i na vrh sam stavio one njegove dvije spuzve i na to jos jedan red vate. I na to plastiku koja stisne vatu i to je to!

Onih bio kugli i keramike stvarno daju premalo, uopce ne popuni podlogu kosarice!? Zasto? Valjda zbog recesije!!

Evo sad radi nekih tjedan dana i mogu reci da se osjeti pad protoka vode. Na pocetku sam ga drzao pritvorenog na crijevima a sad je skroz otvoren i jos je slabiji nego kad sam ga napocetku pritvorio ?? Ko ce ga znati zasto! Nadam se da ce nova pumpa rijesit problem!!

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #24 u: Kolovoz 05, 2009, 09:53:22 prijepodne »
mislim da bude..ja sam neki dan kod Malkya bio i gledao sam filter, okretao ga, proučavao i tek onda skužio da je uključen i da radi... bzuuuj... mrtvačka tišina ... i predomislio sam se za svoj biljni, neću radit sump sistem i povratnu pumpu jer je to ipak čujno dosta, nego kupujem EXPRO 1200 :D :D